Mesajul tranșant al cancelarul Sholz! Un nou apel pentru reformarea UE: Ne vom respecta promisiunea față de Moldova

15 Oct. 2022, 20:59
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
15 Oct. 2022, 20:59 // Actual //  Lupu Eduard

Cancelarul german Olaf Scholz a lansat un nou apel la reformarea Uniunii Europene, pentru a permite aderarea de noi membri.

Într-un discurs susținut în cadrul Congresului Socialiștilor Europeni, care are loc la Berlin, Scholz a mai spus că principiul conform căruia este nevoie de unanimitate pentru deciziile legate de politica externă și politica fiscală ar trebui abandonat treptat, dar a recunoscut că pentru asta va fi nevoie de o mare putere de convingere.

„Însă o spun clar: dacă aspirația noastră este o Europă geopolitică, atunci deciziile luate cu o majoritate sunt un câștig, nu o pierdere de suveranitate”, a declarat cancelarul german în fața delegaților Partidului Socialiștilor Europeni (PES), potrivit Agerpres.

Uniunea Europeană își va respecta promisiunea în privința țărilor care au primit statutul de candidate, printre acestea numărându-se mai multe state din Balcani, Ucraina și Republica Moldova, a spus el.

„O Uniune Europeană cu 27, 30, 36 de state și cu peste 500 de milioane de cetățeni liberi și egali poate avea o greutate și mai mare în lume”, a declarat Scholz.

Cu toate acestea, este important ca îngrijorările țărilor mai mici să nu fie ignorate, a atras atenția cancelarul german.

„În viitor trebuie ascultate îngrijorările fiecărei țări. Orice altceva ar fi o trădare a ideii europene”, a subliniat el.

 

Realitatea Live

23 Feb. 2024, 17:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
23 Feb. 2024, 17:28 // Actual //  Lupu Eduard

Premierul grec Kyriakos Mitsotakis a anunțat că Grecia este pe cale să încheie un acord important privind migrația cu India, în vederea atragerii de forță de muncă calificată și necalificată în sectoarele cheie ale economiei, precum agricultura, construcțiile și turismul.

Potrivit declarațiilor premierului, se estimează că acordul va fi semnat în luna martie și va fi apoi supus ratificării Parlamentului. Conform prevederilor acestui acord, lucrătorii necalificați vor putea sta în Grecia pentru o perioadă de până la cinci ani, însă după 18 luni vor fi obligați să se întoarcă în India pentru o perioadă de șase luni înainte de a reveni în Grecia. Pe de altă parte, lucrătorii calificați vor primi permise de rezidență pentru o perioadă de trei ani consecutive.

Această înțelegere face parte dintr-un plan mai amplu al Guvernului grec, care vizează atragerea a aproximativ 40.000 de lucrători din țările partenere, inclusiv Armenia, Georgia, Republica Moldova, Filipine și Vietnam. Obiectivul principal al acestor acorduri este să rezolve problema deficitului masiv de forță de muncă cu care se confruntă Grecia.

Acest efort vine ca răspuns la adoptarea unei legi în perioada Crăciunului, care facilitează angajarea legală a migranților care lucrează deja în Grecia. Guvernul elen are în plan și îmbunătățirea procedurilor administrative pentru a accelera procesul de emitere a permiselor de rezidență și reînnoirea acestora.

Astfel, Grecia face pași importanți pentru a atrage și integra forța de muncă din alte țări, contribuind astfel la creșterea economică și la îmbunătățirea condițiilor de trai pentru toți locuitorii săi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău