Miliardarul Daniel Ek, șeful Spotify investește 100 milioane dolari într-un start-up din domeniul apărării

16 Nov. 2021, 10:10
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Nov. 2021, 10:10 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Miliardarul suedez Daniel Ek, fondator și CEO al aplicației Spotify, investește 100 de milioane de euro în Helsing, o companie europeană de securitate ce folosește inteligența artificială și care, cu noua finanțare obținută ajunge la investiții de 102,5 milioane de euro.

Noua finanțare va fi folosită pentru a crește echipa startup-ului formată în prezent din peste 70 de persoane, dar și pentru accelerarea produsului companiei de AI (inteligență artificială), scrie TechCrunch.

Investiția făcută de fondatorul Spotify vine ca o confirmare a promisiunii sale din 2020 că, în următorii 10 ani, va acorda finanțare de 1 miliard de euro, din averea sa, în startup-uri europene care dezvoltă tehnologii uimitoare, pentru ca Europa să ajungă în urma SUA în privința companiilor tech, scrie startupcafe.ro.

Startup-ul Helsing, fondat în 2021 de Torsten Reil (CEO), Gundbert Scherf și Niklas Koehler, intenționează să folosească platforma sa de inteligență artificială pentru a îmbunătăți apărarea și securitatea națională în statele democratice, făcându-le mai eficiente, prin utilizarea unor date furnizate în timp real.

Daniel Ek va finanța Helsing prin compania sa europeană de investiții, Prima Materia. Astfel, el se va alătura Consiliului de Administrație al startup-ului, alături de co-fondatorii firmei.

„Am înființat Prima Materia pentru a promova știința și tehnologia, pentru a rezolva cele mai mari provocări ale lumii și pentru a ajuta societatea să progreseze către un viitor mai bun. Europa are o oportunitate extraordinară de a avansa în construirea de sisteme AI dinamice într-un mod etic, transparent și responsabil. Torsten, Gundbert, Niklas și întreaga echipă Helsing își iau această responsabilitate în serios și sunt determinați de aceleași valori și ambiție care ne-au determinat să începem Prima Materia”, a spus șeful Spotify, Daniel Ek.

De cealaltă parte, Helsing spune că platforma sa software „procesează datele de la mai mulți senzori direct pe vehicule și sisteme, pentru a oferi o perspectivă integrată a mediului operațional cu scopul de a lua decizii mai rapide și mai precise”.

Helsing, cu birouri în Londra, München și Berlin, plănuiește să se extindă în mai multe țări.

În vârstă de 37 de ani, Daniel Ek are o avere estimată la 4,7 miliarde de dolari, conform Forbes.com. În anul 2006, când avea doar 23 de ani, el a fondat compania Spotify, alături de Martin Lorentzon, un om de afaceri suedez.

01 Dec. 2021, 16:45
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
01 Dec. 2021, 16:45 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Hai să celebrăm Ziua Națională a României cu o reuniune caldă! HiSky oferă reduceri de -10 euro la TOATE zborurile. Tot ce trebuie să faci, e să introduci promocode-ul „1DECEMBRIE” atunci când faci rezervarea, iar discountul va apărea automat la finalul acesteia.

După cum știi deja, operăm zboruri de linie din Cluj (spre Dublin, Chișinău și Lisabona), din Satu Mare (spre Paris), din Iași (spre Dublin), din Chișinău (spre Cluj, Dublin, Frankfurt, Moscova, Paris și Milano) iar luna aceasta începem cursele din Târgu Mureș (spre Milano, Londra și Paris) și din Baia Mare (spre Milano și Londra).

„Ziua Națională a României este o sărbătoare specială și în această zi toți cei plecați peste hotare își reamintesc cu dor de identitate și rădăcini. Noi am vrut să dăm o continuitate acestor sentimente de mândrie națională și am decis să oferim românilor de pretutindeni un motiv în plus pentru a reveni acasă. Aici, cu siguranță îi așteaptă oameni dragi”, a declarat Iulian Scorpan cu ocazia campaniei dedicată Zilei Naționale a României.

Oferta este valabilă pentru biletele cumpărate în perioada 1-5 decembrie.

Toate biletele sunt disponibile pe www.hisky.aero și la agențiile partenere.

HiSky este o companie aeriană certificată în România și R.Moldova. Operează zboruri de linie și zboruri charter de pe 7 aeroporturi internațioanale (Chișinău, Cluj, Iași, Satu Mare, Baia Mare, Targu Mures, si Oradea), spre 15 destinații importante din Europa, Asia și Africa. HiSky are o flotă compusă din două Airbus A320 (YR-BEE, YR-SKY) cu 180 de locuri și un Airbus A319 (ER-SKY) cu 144 de locuri. Vârsta medie a celor trei aeronave HiSky este de 11 ani. Serviciile sau orice alte informații despre HiSky pot fi consultate pe site-ul www.hisky.aero.

P.

 
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei
Inaugurarea expoziției „100 cele mai bune afișe 20”, la Muzeul Național de Artă al Moldovei