NFT-uri „inteligente” care pot vorbi. Startup-ul în care investește Mark Cuban

26 Aug. 2021, 12:44
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Aug. 2021, 12:44 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Mark Cuban este unul din cei câțiva investitori notabili din Alethea AI, un start-up care lucrează pentru a crea NFT-uri „inteligente” cu care oamenii pot discuta.

Miercuri, compania a anunțat că a strâns 16 milioane de dolari printr-o vânzare privată și restricționată de jetoane. Pe lângă Mark Cuban, în startup-ul Alethea au mai investit și companii precum Metapurse, Multicoin, Alameda și Dapper Labs, firma din spatele NBA TopShot.

Alethea permite utilizatorilor să încorporeze animație AI, sinteză vocală și interacțiune în NFT-uri.

“În timp ce NFT-urile au continuat să fie interesante pentru colecționari, Alethea AI a reușit să combine în mod unic Avatare Powered AI care sunt securizate în lanț ca NFT-uri”, a spus cubanezul într-un comunicat. „Rezultatul nu este doar distractiv și amuzant, ci fundamentul pentru un nivel de interactivitate care va avansa rapid folosind tehnologiile Alethea.”

Colectarea de resurse financiare vine după ce Alethea a vândut primul său “NFT inteligent” numit “Alice” prin Sotheby’s pentru aproape 478.000 de dolari în iunie. Înainte de vânzare, NFT-ul inteligent a jucat într-un videoclip live pe Twitter pe contul lui Sotheby și a răspuns la întrebările spectatorilor în timp real.

„iNFT-urile sunt inteligente, scalabile, generative, interactive și au acces la informații de rețea prin protocolul Alethea”, a spus compania într-un comunicat. „Protocolul Alethea oferă creatorilor din întreaga lume un mecanism pentru a crea NFT-uri interactive și inteligente, pentru a construi comunități și proprietate intelectuală în jurul personajelor lor preferate și pentru a democratiza accesul la instrumente puternice de media sintetică”.

Realitatea Live

24 Sept. 2021, 22:04
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Sept. 2021, 22:04 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Carlos Ghosn vrea să clarifice lucrurile în memoriile sale ce urmează să fi publicate săptămâna aceasta: nu mai este acţionar la constructorul auto japonez Nissan Motor Co. şi este nerăbdător să îşi vândă participaţia pe care o deţine la grupul auto francez Renault SA, transmite Bloomberg.

Fostul CEO al alianţei Renault-Nissan, un fugar urmărit de justiţia japoneză, a devenit mai pesimist cu privire la perspectivele alianţei în ultimele 11 luni care au trecut de la publicarea primei sale cărţi în limba franceză. Într-un capitol ce acoperă pachetul său salarial, Ghosn susţine că a dovedit loialitate şi încredere în companiile pe care le-a condus prin faptul că a păstrat acţiunile pe care le deţinea şi după arestarea sa în luna noiembrie 2018, scrie Agerpres.

“Nu mai sunt acţionar la Nissan, mulţumesc lui Dumnezeu”, a spus Ghosn într-un interviu realizat la Beirut, oraşul unde trăieşte după ce a fugit din Japonia la finele lui 2019 pentru a evita un proces în care este acuzat de diverse nereguli financiare.

Alianţa Renault-Nissan, înfiinţată în 1999 când Carlos Ghosn a fost trimis de Renault să salveze Nissan, care la acea dată era în pragul falimentului, este “condamnată” din cauza luptelor interne pentru putere, susţine fostul preşedinte director general.

Ghosn a precizat că mai are o participaţie la Renault via acţiunile pe care Guvernul francez le-a sechestrat în cadrul unei investigaţii în derulare privind rezidenţa fiscală.

“Nu fac acest lucru pentru că nu am încredere în echipa managerială. Este pentru că nu am altă alegere”, precizează Ghosn.

Valoarea de piaţă combinată a celor două companii a scăzut cu aproape 30 de miliarde de dolari după arestarea lui Carlos Ghosn. Nissan a înregistrat doi ani consecutivi de pierderi şi anul trecut a prezentat un plan de relansare care presupune închiderea unor linii de producţie şi sacrificarea cotei de piaţă pentru profitabilitate. La rândul său Renault a luat şi el măsuri drastice după plecarea lui Ghosn, eliminând mii de locuri de muncă şi reducând capacitatea de producţie după ce anul trecut a înregistrat pierderi record.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală