Numele candidaților propuși de Parlament pentru Consiliul Audiovizualului. Anunțul Lilianei Nicolăescu-Onofrei

24 Nov. 2021, 22:11
 // Categoria: Slider // Autor:  Dumitrita Culiuc
24 Nov. 2021, 22:11 // Slider //  Dumitrita Culiuc

A fost făcut public numele candidaților la funcțiile de membri ai Consiliului Audiovizualului, care urmează să fie aprobați de Parlament, informează Realitatea.md. Informația a fost oferită de către Liliana Nicolăescu-Onofrei, în cadrul emisiunii „Secretele Puterii” de la postul Jurnal TV.

Potrivit Lilianei Nicolăescu-Onofrei, care e președinta Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media –  2 candidați sunt înaintați de către formațiunea PAS, și câte unul din partea fracțiunilor de opoziție. În același timp, reprezentanții Organizațiilor de media au înaintat 5 candidați, dintre care urmează să fie selectați doar 2.

Astfel, din partea formațiunii PAS sunt înaintați: Larisa Turea, critic de teatru, precum și Orest Dabija – angajat al ministerul Culturii.

Din partea  BECS este înaintată  Tatiana Crestenco – angajată în cadrul oficiului Avocatului Copilului.

Din partea fracțiunii Shor a fost înaintată Anastasia Svetlicinîi  –  fostă angajată la TV6.

Organizațiile de media i-au înaintat pe:

Verșinin Alexandru – fost angajat al TRM

Rîbca Eugeniu – recomandat de API

Aneta Gonța – expertă de media, recomdantă de API

Saharneanu Valeriu – ziarist, fost deputat

Călugăru Larisa – de la Ziarul Național.

Realitatea.md amintește că anterior președinta țării, Maia Sandu, l-a propus pe Ruslan Mihalevschi, redactor-șef al ziarului „SP” din Bălți, în calitate de membru al acestui Consiliu. În același timp, Guvernul a desemnat-o pe Liliana Vițu în această funcție.

Realitatea Live

03 Feb. 2023, 10:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
03 Feb. 2023, 10:51 // Actual //  Lupu Eduard

Președintele Maia Sandu este personalitatea politică din Republica Moldova în care cetățenii au cea mai mare încredere, arată un sondaj realizat de către CBS Research la comanda Comunității WatchDog.MD. Șefa statului, care a fost menționată de aproape 24% din respondenți, este urmată de fostul președinte, Igor Dodon, care a fost numit de circa 7% din persoanele intervievate.

57% din respondenți nu au putut numi o personalitate politică în care au mare încredere. Dintre cei 43% rămași, peste jumătate au numit-o pe Maia Sandu. Ea este urmată de Igor Dodon (6,9%), Ilan Șor (3,5%), Ion Ceban (2,1%), Ion Chicu (1,4%), Vladimir Voronin (1,3%) etc. Întrebarea a fost deschisă.

Sondajul arată că la capitolul pozitiv pe primul loc se situează primarul capitalei, Ion Ceban, cu un rating de imagine cumulat de 41,5%. El este urmat de președinta Maia Sandu, cu 38,6%, și ex-președintele Igor Dodon, cu 37,2%.

„La capitolul „foarte multă încredere” sunt 23%, practic același procent ca la întrebarea deschisă, cei care spun că au foarte mare încredere în Maia Sandu. Ea este urmată de Igor Dodon, cu 12,9%, și la distanță foarte mică în spate este Ion Ceban, cu 12,3%”, a menționat Valeriu Pașa.

La capitolul anti-rating, lider detașat rămâne fostul lider al Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc – 88%. El este urmat de liderul Partidului politic Șor, Ilan Șor – 67%. Președinta Maia Sandu are un anti-rating cumulat de aproape 59%, alături de Igor Dodon, care este practic la același nivel.

Cercetarea arată că, dacă duminica viitoare ar avea loc alegeri parlamentare, în legislativ ar accede trei formațiuni politice. Este vorba despre Partidul Acțiune și Solidaritate, pentru care ar vota 23,4% alegători, Blocul Comuniștilor și Socialiștilor – 22% și Partidul politic Șor – 11,3%. În același timp, aproape 20% din respondenți sunt indeciși.

Din numărul decișilor, 33,1% ar vota cu PAS. 31,1% ar vota cu BCS, iar 16% – PPȘor. La distanță mică de pragul electoral s-a situat Mișcarea Alternativa Națională, condusă de Ion Ceban, cu 4,1%.

Sondajul a fost efectuat la telefon în perioada 17-26 ianuarie, pe un eșantion de 1 001 persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău