Orașul construit doar pentru milionari de care s-a ales praful. Vilele părăsite sunt ocupate acum de turme de vaci

31 Iul. 2023, 04:45
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
31 Iul. 2023, 04:45 // Actual //  bani.md

Localitatea era destinată celor mai puternici oameni. Însă, a ajuns să fie ocupată de vitele care pasc liniștite printre scheletele de beton.

Orașul construit doar pentru milionari de care s-a ales praful. Situație stranie în nord-estul Chinei, acolo unde o localitate destinată celor mai bogați oameni ai țării, a ajuns să fie ocupată de turme de vaci.

Orașul construit doar pentru milionari de care s-a ales praful

Având în vedere că orașul este pustiu, fermierii au ocupat zona. Aici, oamenii au început să își desfășoare activitatea specifică acestui domeniu. Ei cultivă pământul și cresc animalele, arată Insider, citat de Digi 24.

Vorbim de provincia Liaoning, din Shenyang, acolo unde o companie imobiliară chineză, Greenland Group a dat start proiectului State Guest Mansions. Lansată în 2010, când exista un boom și o cerere semnificativă în domeniul imobiliar, construcția nu a fost finalizată nici până în ziua de azi.

Proiectul inițial prevedea ca orașul exclusivist să aibă aproximativ 260 de vile în stil european. Aici erau așteptați doar milionarii Chinei. Între timp, situația s-a schimbat. Localitatea este ocupată de vitele care pasc liniștite printre scheletele de beton.

Proiectul a fost abandonat în anul 2012, la doi ani de la debut. Vilele au fost construite pe jumătate, iar orașul și casele au rămas pustii, deteriorându-se vizibil odată cu trecerea timpului.

„A devenit un oraș fantomă din cauza corupției”

În locul milionarilor s-au mutat fermierii chinezi. Unul dintre aceștia, pe nume Guo, în vârstă de 45 de ani, a declarat că localitatea a devenit un oraș fantomă „din cauza corupției”, potrivit sursei citate.

„Au întrerupt finanțarea, așa că l-au lăsat pe jumătate neterminat. Aceste case s-ar fi vândut cu milioane, dar bogații nici măcar nu au apucat să cumpere vreo casă” a transmis bărbatul pentru Insider.

Până la finalul anului 2010, sectorul imobiliar din China a cunoscut o perioadă de maximă dezvoltare. Ulterior, autoritățile au introdus măsuri care să descurajeze împrumuturile excesive.

Prin urmare, China a ajuns să aibă sute de orașe fantomă, deoarece dezvoltatorii s-au trezit cu datorii greu de acoperit. O Parte dintre proiecte nu au fost finalizate, iar „altele sunt pe deplin funcționale, doar că lipsesc locuitorii”, conform The Sun.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!