Orașul din Spania care le oferă bani oamenilor pentru a se muta acolo. Care sunt condițiile

05 Apr. 2023, 06:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Apr. 2023, 06:50 // Actual //  Lupu Eduard

Autoritățile unui oraș din Spania au anunțat că vor da mii de euro oamenilor pentru a se muta acolo, dar cu anumite condiții. Acest oraș este vizitat de turiști din toată lumea.

În încercarea de a stimula economia locală și de a atrage turiștii, orașul spaniol Ponga, din Asturias, oferă cuplurilor aproximativ 3000 de euro pentru a se muta acolo, precum și încă 2966 de euro pentru fiecare copil înregistrat în oraș. Singura condiție este ca ei să stea aici cinci ani.

O altă țară a pregătit 500.000 de bilete de avion gratuite pentru vacanță. Românii vor putea să petrecea câteva zile în orașul Hong Kong din China. Inițiativa se numește „Hello Hong Kong”, iar scopul ei este de a promova turismul.

Turiștii care vor să viziteze pe gratis Hong Kong trebuie să intre pe pagina World of Winners. Biletele de avion gratuite au fost distribuite de la 1 martie 2023 pentru cetățenii din Asia de Sud-Est, de la 1 aprilie 2023 pentru cetățenii din China continentală și de la 1 mai 2023 pentru cetățenii din Europa.

Consiliul Mondial al Călătoriilor și Turismului (WTTC) a anunțat că turismul din China începe să își revină, chiar dacă s-a confruntat cu mari pierderi în pandemie. Trei orașe din China – Beijing, Shanghai și Guangzhou – au ajuns în top 10 pentru 2022. Sanya, o destinație balneară de pe insula însorită Hainan din sudul Chinei, și Macao au fost menționate ca fiind locuri de urmărit în viitor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Orașul beneficiază de aproximativ 2.000 de ore de soare în fiecare an, față de cele 1.387 de ore de soare pe care le regăsiți în zone precum Marea Britanie. Autoritățile din orașul Ponga sunt gata să primească cât mai mulți britanici.

Ponga se află în nord-vestul Spaniei și este cunoscut pentru munții săi frumoși, siturile religioase și arhitectura medievală unică. Este foarte aproape Ponga și orașul Gijon, care are și plajă, un port, plus mai multe atracții, cum ar fi magazine și o sală de concerte.

Ponga se află în apropierea unui parc natural, unde vin turiștii din toată lumea, potrivit știridiaspora.

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău