Peste 200 de oameni au plătit sute de mii de dolari ca să-și pună creierul sau corpul în azot lichid

13 Oct. 2022, 10:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Oct. 2022, 10:21 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Timpul și moartea „au luat pauză” pentru unii oameni din Scottsdale, Arizona. În rezervoarele umplute cu azot lichid sunt trupurile și capetele a 200 de oameni care au cerut să fie conservați prin criogenie („crioconservați”) în speranța că vor fi readuși la viață în viitor când știința va avansa dincolo de limitele din ziua de azi, scrie Reuters.

Mulți dintre „pacienți”, așa cum îi numește Alcor Life Extension Foundation – o organizație nonprofit care pretinde că este lider mondial în domeniul criogeniei, erau bolnavi în fază terminală de cancer, ALS și alte boli pentru care astăzi nu există leac.

Matheryn Naovaratpong, o fetiță cu cancer la creier, este cea mai tânără persoană care a fost crioconservată în 2015 la vârsta de doar doi ani.

„Ambii ei părinți au fost doctori și ea avea mai multe operații pe creier și nimic nu a funcționat, din păcate”, a spus Max More, șeful Alcor. „Așa că ne-au contactat pe noi.”

Pionierul Bitcoin Hal Finney, un alt pacient Alcor, și-a crioconservat corpul după moarte în 2014, acesta fiind răpus de ALS – scleroza laterală amiotrofică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Procesul de crioconservare începe atunci când persoana este declarată decedată. Sângele și alte fluide sunt extrase din corpul pacientului și înlocuite cu substanțe menite să prevină formarea de cristale de gheață dăunătoare.

Dacă pacienții optează pentru varianta „Neuro” – opțiunea mai ieftină – chirurgul decapitează pacientul și îi pune la păstrare doar capul, potrivit NBC News.

Când reanimarea va fi posibilă, doctorii viitorului vor trebui să cloneze un nou corp pentru pacient cu ajutorul ADN-ului său. Odată vitrificați la temperaturi extrem de joase, pacienții Alcor sunt plasați apoi în rezervoarele din Arizona ale companiei „atâta [timp] cât va fi nevoie ca tehnologia să ajungă din urmă”, a explicat More.

200.000 de dolari pentru un corp congelat, 80.000 pentru un creier

Prețul minim este de 200.000 de dolari pentru un corp și 80.000 pentru un creier. Majoritatea celor 1.400 de „membri” Alcor care sunt în viață își plătesc datoria făcând compania să fie beneficiarul polițelor lor de asigurare pe viață, potrivit lui More. Soția lui More, Natașa Vita-More, asemuiește procesul cu o călătorie în viitor.

După ce „boala sau leziunea a fost vindecată sau remediată și persoana are un nou corp clonat sau un corp protetic sau a fost reanimat, [pacientul] se poate întâlni din nou cu prietenii săi”.

Realitatea Live

01 Apr. 2023, 07:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
01 Apr. 2023, 07:16 // Actual //  Lupu Eduard

În prezent relațiile dintre Statele Unite și Rusia sunt la cel mai scăzut nivel de după sfârșitul Războiului Rece.

Dar de-a lungul secolelor, legăturile au fost mai strânse, dovadă că acum 156 de ani, Rusia a vândut Americii cu suma de 7,2 milioane de dolari, Alaska, tranzacție care este considerată de experți cea mai mare greșeală din istorie a Moscovei.

Pe 30 martie 1867. Statele Unite și Rusia au ajuns la un acord privind achiziționarea teritoriului de nord al Alaskăi, care cuprindea aproape 600.000 de mile pătrate, potrivit TVP World.

În 1866, guvernul rus a analizat oferta Statelor Unite de a cumpăra pământul din Alaska. William H. Seward, secretarul de stat al SUA, a mediat acordul în numele Washingtonului, în timp ce ministrul rus Edouard de Stoeckl a condus negocierile în numele Moscovei.

Cele două națiuni au ajuns la un acord la 30 martie 1867, prin care Statele Unite trebuia să plătească Rusiei suma de 7,2 milioane de dolari pentru Alaska.

Tranzacția a fost intermediată de Edouard de Stoeckl, care a primit un cec de 7,2 milioane de dolari. Tratatul de cesiune, care a fost semnat de țarul Alexandru al II-lea și a încheiat oficial înțelegerea de cumpărare a Alaska din Rusia.

Președintele Statelor Unite de atunci Andrew Johnson a semnat tratatul pe 28 mai, iar Senatul american a validat acordul pe 9 aprilie, iar Alaska a fost transferată oficial la Statele Unite pe 18 octombrie 1867. Această achiziție a pus capăt prezenței Rusiei în America de Nord și a asigurat accesul SUA la marginea nordică a Pacificului.

Statele Unite au cumpărat aproape 600.000 de mile pătrate cu mai puțin de 2 cenți pe acru, deși mulți politicieni de la Washington s-au opus achiziției.

Abia după marea goană a aurului din Klondike, Alaska a fost văzută de toți americanii ca o adăugare demnă la teritoriul american. În plus, locația strategică a terenului achiziționat dădea drept SUA la revendicările teritoriale din Arctica.
Importanța strategică a Alaska a fost în cele din urmă recunoscută în cel de-Al Doilea Război Mondial. Alaska a devenit stat la 3 ianuarie 1959.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău