Peste 200 de oameni au plătit sute de mii de dolari ca să-și pună creierul sau corpul în azot lichid

13 Oct. 2022, 10:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
13 Oct. 2022, 10:21 // Au Bani //  MD Bani

Timpul și moartea „au luat pauză” pentru unii oameni din Scottsdale, Arizona. În rezervoarele umplute cu azot lichid sunt trupurile și capetele a 200 de oameni care au cerut să fie conservați prin criogenie („crioconservați”) în speranța că vor fi readuși la viață în viitor când știința va avansa dincolo de limitele din ziua de azi, scrie Reuters.

Mulți dintre „pacienți”, așa cum îi numește Alcor Life Extension Foundation – o organizație nonprofit care pretinde că este lider mondial în domeniul criogeniei, erau bolnavi în fază terminală de cancer, ALS și alte boli pentru care astăzi nu există leac.

Matheryn Naovaratpong, o fetiță cu cancer la creier, este cea mai tânără persoană care a fost crioconservată în 2015 la vârsta de doar doi ani.

„Ambii ei părinți au fost doctori și ea avea mai multe operații pe creier și nimic nu a funcționat, din păcate”, a spus Max More, șeful Alcor. „Așa că ne-au contactat pe noi.”

Pionierul Bitcoin Hal Finney, un alt pacient Alcor, și-a crioconservat corpul după moarte în 2014, acesta fiind răpus de ALS – scleroza laterală amiotrofică.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

Procesul de crioconservare începe atunci când persoana este declarată decedată. Sângele și alte fluide sunt extrase din corpul pacientului și înlocuite cu substanțe menite să prevină formarea de cristale de gheață dăunătoare.

Dacă pacienții optează pentru varianta „Neuro” – opțiunea mai ieftină – chirurgul decapitează pacientul și îi pune la păstrare doar capul, potrivit NBC News.

Când reanimarea va fi posibilă, doctorii viitorului vor trebui să cloneze un nou corp pentru pacient cu ajutorul ADN-ului său. Odată vitrificați la temperaturi extrem de joase, pacienții Alcor sunt plasați apoi în rezervoarele din Arizona ale companiei „atâta [timp] cât va fi nevoie ca tehnologia să ajungă din urmă”, a explicat More.

200.000 de dolari pentru un corp congelat, 80.000 pentru un creier

Prețul minim este de 200.000 de dolari pentru un corp și 80.000 pentru un creier. Majoritatea celor 1.400 de „membri” Alcor care sunt în viață își plătesc datoria făcând compania să fie beneficiarul polițelor lor de asigurare pe viață, potrivit lui More. Soția lui More, Natașa Vita-More, asemuiește procesul cu o călătorie în viitor.

După ce „boala sau leziunea a fost vindecată sau remediată și persoana are un nou corp clonat sau un corp protetic sau a fost reanimat, [pacientul] se poate întâlni din nou cu prietenii săi”.

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 16:05
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 16:05 // Actual //  Lupu Eduard

Preţul uleiului de măsline în Uniunea Europeană era în ianuarie 2024 cu 50% mai ridicat decât în luna similară din 2023, arată datele publicate marţi de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).

În ianuarie 2024, toate statele membre UE au raportat majorări anuale ale preţurilor la uleiul de măsline, cel mai semnificativ avans fiind în Portugalia (69% comparativ cu ianuarie 2023), Grecia (67%) şi Spania (63%).

În contrast, cele mai mici creşteri de preţuri s-au înregistrat în România (13%), Irlanda (16%) şi Ţările de Jos (18%).

Preţul uleiului de măsline a explodat în semestrul doi din 2023, cu o creştere de 37% în august (comparativ cu august 2022). Tendinţa s-a accelerat în septembrie (44%) şi octombrie (50%), iar vârful s-a înregistrat în noiembrie 2023 (un avans de 51% faţă de noiembrie 2022). În decembrie s-a înregistrat o uşoară încetinire, preţurile fiind cu 47% mai ridicate (comparativ cu decembrie 2022).

La sfârșitul anului trecut, fermierii greci s-au plâns că producția de măsline în sezonul de toamnă 2023 a fost deosebit de proastă, comparativ cu anii precedenți.

Majoritatea proprietarilor de măslini au remarcat încă din vara anului 2023 că fructele se dezvoltă prost sau lipsesc cu desăvârșire acolo unde erau în exces în anii precedenți.

Problema subproducției, ca și în 2022, a apărut din cauza secetei prelungite, a faptului că „n-a plouat la timp”. În unele regiuni sau insule din Grecia, precum Creta, măslinele au crescut în proporție de 100% subdezvoltate, la dimensiunea unui sâmbure, și sunt imposibil de recoltat sau de folosit.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău