Putin a dat o petrecere cu ceai pentru prietenii dictatori. Lukașenko: „Tu și cu mine punem multe puncte pe i seara”

27 Dec. 2022, 12:40
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Dec. 2022, 12:40 // Actual //  Lupu Eduard

Liderii țărilor care fac parte din Comunitatea Statelor Independente (CSI) participă în aceste zile la Sankt Petersburg la un summit informal organizat de președintele rus Vladimir Putin. Acesta și-a invitat aliații la ultima discuție din acest an, unul care a fost scena a numeroase tensiuni geopolitice, inclusiv între membri CSI,scri digi24.ro.

Putin a organizat, luni, o petrecere cu ceai, iar marți s-a plimbat împreună cu invitații săi prin muzeul din Sankt Petersburg.

Totodată, Putin l-a invitat pe Lukașenko la micul dejun în această dimineață pentru a discuta despre „relațiile bilaterale” și alte chestiuni importante, a informat agenția Belta.

Dictatorul din Belarus a declarat că el și omologul său rus Vladimir Putin au pus „multe puncte pe i” în relațiile dintre cele două țări în cadrul discuțiilor avute.

„Ieri, am convenit în sfârșit asupra mai multor probleme, discuții pe care guvernele noastre le vor finaliza. Prin urmare, vă mulțumesc”, a spus președintele Belarusului în cadrul întâlnirii de marți.

„Mulțumesc, Vladimir Vladimirovici pentru invitația de a vizita Centrul de Formare a Cosmonauților și Sankt Petersburg. Ei bine, dacă cineva, a spus pe bună dreptate, crede că bem doar ceai, atunci trebuie să spun că ieri nu doar la discuțiile la ceai, dar și seara târziu, întorcându-ne acasă, am discutat o mulțime de probleme. Și uneori este nevoie de ani pentru unele state – tu și cu mine punem multe puncte pe „i” seara”, a spus Lukașenko.

„Deși păstrăm legătura tot timpul, unele probleme apar din când în când, așa că trebuie să ne ocupăm de ele și să luăm deciziile necesare pentru a le aborda într-un mod mai eficient”, a spus și Putin despre întâlnirea avută cu Lukașenko.

La summitul Comunităţii Statelor Independente (CSI), care se desfăşoară la Sankt Petersburg, participă liderii belarus, kazah, armean, azer, tadjik, uzbec, kîrgîz şi turkmen.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

25 Iun. 2024, 13:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Iun. 2024, 13:04 // Actual //  Lupu Eduard

Un raport de audit al Curții de Conturi a dezvăluit că infrastructura feroviară și terenurile aferente în valoare de peste 4,1 miliarde de lei nu sunt înregistrate în bazele de date ale statului. Aceste constatări sunt rezultatul unei verificări a situațiilor financiare consolidate ale Ministerului Infrastructurii și Dezvoltării Regionale.

În timpul auditului, s-a descoperit că nici infrastructura feroviară, nici terenurile ocupate de aceasta, alături de alte infrastructuri de inginerie și construcții și terenurile aferente, nu sunt înregistrate în evidențele ministerului sau ale Agenției Proprietății Publice. Această situație se datorează faptului că inventarierea și delimitarea patrimoniului de stat gestionat de întreprinderea de stat „Calea Ferată din Moldova” nu au fost finalizate.

De asemenea, raportul a evidențiat că drumurile naționale și loturile de pământ, proprietate publică a statului în valoare de 22,9 miliarde de lei, sunt reflectate doar în evidența contabilă a Administrației de Stat a Drumurilor. Evidențele contabile ale ministerului sau ale Agenției Proprietății Publice nu includ aceste informații, ceea ce duce la o subestimare a valorii drumurilor publice în raportul Guvernului privind executarea bugetului de stat.

În plus, raportul a dezvăluit că 60 de milioane de lei, realocați de la Programul de drumuri la Programul de dezvoltare a transportului feroviar pentru reabilitarea terasamentului liniei de cale ferată între Cahul și Giurgiulești, nu au fost utilizați în scopul propus. Banii au fost investiți în valori mobiliare de stat, lăsând terasamentul căii ferate într-o stare nereabilitată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău