Regele mobilei de peste Prut a povestit cum a reușit să devină milionar

19 Iun. 2023, 06:56
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  bani.md
19 Iun. 2023, 06:56 // Oameni şi Idei //  bani.md

Dan Șucu este unul dintre cei mai cunoscuți oameni de afaceri din România, dar nu multe persoane știu cum a reușit acționarul de la Rapid să facă avere. Milionarul a intrat în lumea afacerilor încă din anul 1990.

Dan Șucu, în vârstă de 60 de ani, este unul dintre cei mai bogați români, cu o avere estimată la 120 de milioane de euro de Forbes. Acționarul de la Rapid a povestit cum a reușit să strângă o adevărată avere de-a lungul anilor. Șucu a intrat în lumea afacerilor la scurt timp de la Revoluția din 1989. El s-a gândit atunci să dezvolte o afacere din care să își asigure traiul de zi cu zi.

Economia României era destul de instabilă în primii ani de la căderea comunismului, dar Dan Șucu a decis să riște toți banii pe care îi avea. Afaceristul a vândut o casă pentru a face rost de 50.000 de dolari, în anul 1993. Decizia acționarului de la Rapid s-a dovedit ca fiind una inspirată deoarece, în acest momen, Șucu deține 26 de hypermarketuri şi magazine de mobilă, dar și opt fabrici. De asemenea, cifra afacerilor sale se ridică la 200 de milioane de euro.

Care a fost prima afacere a lui Dan Șucu

„În 1993, am început afacerea cu 50.000 de dolari, vânzându-mi casa. Acum 30 de ani și o săptămână am început. A urmat toată dezvoltarea. Să discut de un milion de euro în 90-93, e un vis. Cele mai mari insuccese au venit când am avut mai mulți bani decât am fost în stare să manageriez. Fiecare are o limită. Am început cu un magazin închiriat într-un complex comercial. Acum, aceeași oportunitate ar fi de 20 de ori mai scumpă, probabil. Dar ar fi nevoie și de o pricepere de 10 ori mai mare”, a povestit Dan Șucu în podcastul lui Mihai Morar, „Fain&Simplu”.

Afaceristul a mai adăugat că în prezent competiția dintre companii este mult mai dură și că este nevoit mereu să aducă ceva nou pe piață pentru a avea succes. „Atunci, puteai să faci greșeli, să înveți din greșelile tale și să adaptezi oferta ta și ceea ce aveai de făcut economic astfel încât să ai un rezultat corect. Competiția este astăzi mult mai dură”, a mai spus Dan Șucu, care deține 50% din acțiunile clubului de fotbal Rapid București.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 11:16
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 11:16 // Actual //  Ursu Victor

Prim-ministrul Republicii Moldova, Dorin Recean, a confirmat că ministrul Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, Andrei Parlicov, va avea o întâlnire cu președintele Gazprom, Alexei Miller, pentru a discuta despre tranzitul gazelor naturale către regiunea transnistreană. În cadrul emisiunii „Cutia Neagră” de la TV8, difuzată miercuri, 20 noiembrie, Recean a subliniat importanța subiectului, menționând că Ucraina nu este singura cale pentru transportul gazelor către această regiune.

„Este un subiect foarte serios și este legat de tranzitul gazelor pentru regiunea transnistreană. Ucraina nu este singura cale de a transporta gazele către regiunea transnistreană”, a declarat prim-ministrul, clarificând că autoritățile moldovene sunt în căutarea unor soluții alternative.

În prezent, Republica Moldova dispune de stocuri suficiente de gaz pentru perioada până la sfârșitul lunii decembrie, iar până la finele lunii noiembrie se preconizează achiziționarea volumelor necesare pentru luna ianuarie 2025. Aceste discuții cu Gazprom vor juca un rol important în asigurarea securității energetice a țării pe termen mediu.

Această întâlnire vine într-un moment delicat pentru sectorul energetic din Republica Moldova, având în vedere dificultățile legate de conducerea Moldovagaz.

Pe 25 septembrie, noul Consiliu de Administrație al Moldovagaz trebuia stabilit, dar Ceban a rămas interimar din lipsa unui acord în Consiliul de Observatori, format din șase membri (patru din partea Gazprom și doi din partea Republicii Moldova), unde deciziile necesită minimum cinci voturi, complicând procesul decizional.

Moldovagaz este deținută în proporție de 50% de Gazprom, 35,3% de Agenția Proprietății Publice a Republicii Moldova și 13,14% de Tiraspoltransgaz. Conform datelor financiare, compania a obținut un profit de 1,282 miliarde de lei în 2023, în contrast cu pierderile de 323 milioane de lei înregistrate în 2022.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău