Rusia va efectua primele sale plăţi internaţionale în criptomonede înainte de finalul acestui an, pentru a depăşi dificultăţile cauzate de sancţiunile occidentale, a anunţat marţi guvernatorul Băncii Centrale, Elvira Nabiullina, transmite Reuters.
Rusia se confruntă cu întârzieri semnificative ale plăţilor internaţionale cu partenerii comerciali importanţi, după ce băncile locale, sub presiune autorităţilor occidentale de reglementare, au devenit mai prudente în privinţa afacerilor cu creditorii ruşi.
Parlamentul de la Moscova ar urma să aprobe marţi legislaţia care va permite firmelor ruseşti să folosească criptomonede în tranzacţiile internaţionale. Noua legislaţie ar urma să intre în vigoare până în toamnă.
„Discutăm deja cu ministerele, agenţiile şi firmele condiţiile experimentului, şi ne aşteptăm ca primele astfel de plăţi să aibă loc până la finalul acestui an. Autorităţile de reglementare sunt pregătite să arate flexibilitate”, a declarat guvernatorul Băncii Centrale a Rusiei.
Criptomonedele nu sunt permise în Rusia pentru plăţi, în prezent, şi noua lege are ca obiectiv schimbarea situaţiei. Întârzierile în efectuarea plăţilor a devenit o dificultate majoră pentru economia rusă, a avertizat Banca Rusiei.
„Riscurile provocate de sancţiunile secundare au sporit. Ele fac mai dificile plăţile pentru importuri, este vizată o gamă largă de bunuri”. Companiile încearcă să găsească soluţii, dar dificultăţile duc la lanţuri de aprovizionare mai lungi şi la majorarea costurilor, a afirmat Nabiullina.
Rusia pregătește revoluția financiară: Plăți internaționale în criptomonede până la sfârșitul anului


Serviciul Vamal al Republicii Moldova a reacționat oficial la reținerea șefului Biroului Vamal Centru, Iurie Gore, implicat într-un dosar de corupere pasivă investigat de Centrul Național Anticorupție (CNA) și procurorii municipiului Bălți. Într-un comunicat emis astăzi, instituția a anunțat că acordă tot suportul necesar anchetei, în limitele competențelor legale.
„Combaterea corupției și promovarea unei culturi instituționale bazate pe integritate, legalitate și responsabilitate sunt obiective esențiale pentru Serviciul Vamal”, se arată în declarația instituției. Aceasta reiterează angajamentul față de principiul toleranței zero față de orice formă de corupție și subliniază că faptele imputate angajatului nu reflectă valorile și standardele instituției.
Serviciul Vamal a mai informat că a demarat măsurile administrative necesare și că va continua să coopereze deschis cu organele de anchetă pentru clarificarea completă a circumstanțelor.
În același timp, autoritatea reamintește că „orice persoană vizată beneficiază de prezumția de nevinovăție, conform legislației în vigoare, până la pronunțarea unei hotărâri judecătorești definitive”.
Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!
-
1Domnica Manole a pus ștampila pe un jaf! CEDO condamnă Moldova pentru exproprierea ilegală
-
2Scandal de 41 milioane și 80 de familii amenințate cu evacuarea. Cum justiția face dreptate „SELECTIV”?
-
3Șoc pe piața grâului! Exporturile Moldovei scad cu 37%, România e detronată de Grecia și Italia
-
4Turcia ne ia floarea soarelui, noi rămânem cu paiele! Fabricile stau, semințele pleacă. Record la exporturi
-
5„Epava lui Plahotniuc ne dă lecții de gaze!” – Slusari explodează în fața tăcerii Ministerului Energiei






