Scheme murdare la Franzeluța! APP acuzată că vrea să aducă șarlatanii în fruntea întreprinderii

28 Iun. 2022, 11:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
28 Iun. 2022, 11:27 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Proprietății Publice deja jumătate de an încearcă forțat să-l schimbe administratorului entității Victor Matcov. De câteva ori au încercat să-l preseze pe directorul interimar să scrie cerere din motive de sănătate. Au folosit și alte metode. Și nu este clar de ce fac acest lucru. Actualul conducător a ieșit din colectivul de muncă. În scurt timp a eliminat anumite scheme la Franzeluța și a redus pierderi pentru primul trimestru al anului cu câteva milioane lei, susține fostul deputat Alexandru Slusari

Colectivul de muncă este în alertă. Sunt convinși că scopul remanierii ar fi desemnarea unui funcționar de la guvern, care va relua schemele murdare. Oameni nu mai cred în concurs, care ar trebui să fie anunțat azi la Adunarea Generală și afirmă că în regulile concursului este deja introdusă o condiție, care defavorizează pe actualul director interimar.

Slusari spune că e nevoie de intervenția directă a prim-ministrei și sancționarea demnitarilor de stat din APP și Ministerul Agriculturii și Industriei Alimentare, care au admis degenerarea situației.

Victor Matcov deține funcția de interimat si a depus de două ori cereri de demisie din funcție: în data 22 februarie 2022 și în data 8 aprilie 2022. În ambele cazuri, Agenția Proprietății Publice i-a solicitat să rămână în funcție până va fi organizat un concurs sau până va fi găsit un alt administrator interimar.

Scandalul de Franzeluța durează de jumătate de an. În luna aprilie, angajațiii au cerut o reprezentare mai mare în Consiliul de Administrație a companiei. Ulterior APP declara că  a luat act de opiniile angajaților si de acțiunile de protest organizate și va solicita consiliului să investigheze acest incident cât si doleanțele de reprezentare a intereselor a tuturor celor peste 1500 de muncitorilor la SA Franzeluța și o evaluare performanțelor actualului director interimar inclusiv a luat act despre investigațiile procuratura  si SIS referitor la sistarea livrărilor de produse de panificație în februarie 2022 și a achizițiilor în întreprindere.

Franzeluța este cel mai m are producător de pâine din Republica Moldova cu o cotă de piață de 20% din total. În țară, per total, sunt 5 producători de pâine.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește contul nostru de INSTAGRAM!

 

Realitatea Live

08 Dec. 2022, 16:18
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
08 Dec. 2022, 16:18 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

O transmisiune include PATRU componente principale și peste 20 de platforme de difuzare concomitent.

  1. Difuzarea evenimentului pe rlive.md și în mod automat pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng); Transmisiunile sunt păstrate în arhiva rlive.md și pot fi accesate sau descărcate oricând, fără limitări de acces tehnic sau de abonament.
  2. Transmisiunile sunt difuzate în direct pe pagina de Facebook sau Youtube ale beneficiarului și pe rețelele sociale ale platformelor grupului Realitatea – realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  3. Difuzarea evenimentului pe RLIVE TV (2 difuzări minim); RLIVE TV este distribuit de toate rețelele de cablu și IPTV, ceea ce asigură o acoperire de peste 80% din țară. De asemenea, RLIVE TV este distribuit online pe site-urile de știri diez.md, deschide.md, ziarulnational.md, nordnews.md, zugo.md, paranteze.md, moldova.org, newsmaker.md, economica.net (România) și realitatea.md, rlive.md, bani.md, rupor.md, moldovalive.md.
  4. Publicarea de comunicate sau știri din evenimente; Fiecare transmisiune live va fi susținută de publicarea comunicatului sau a unei știri din eveniment pe realitatea.md sau la solicitare, suplimentar, pe – bani.md (română), rupor.md (rusă), moldovalive.md (engleză). Știrile sau comunicatele, în mod automat sunt difuzate și pe rețelele sociale ale realitatea.md.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

Suplimentar, la solicitare, se poate realiza Ora de LIVE cu Traian; Reportaj de la eveniment cu plasare pe realitatea.md, bani.md, rupor.md (ru), moldovalive.md (eng) și RLIVE TV; Feedback de la participanți (înregistrare video + editare video); sau orice Servicii de comunicare – comunicate, SMM, Infografii, Videografii, Animație 2D, etc.

Pentru mai multe detalii, contactați-ne pe publicitate@realitatea.md

P.

 

 

 

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău