Se caută DIRECTOR la ANSP! Cerințele și aptitudinile solicitate de la candidați

10 Sept. 2021, 11:04
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
10 Sept. 2021, 11:04 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Ministerul Sănătății anunță concurs pentru funcția de director al Agenției Naționale de Sănătate Publică. Candidatul pentru această funcție trebuie să nu fi împlinit vârsta de 63 de ani, să aibă cel puțin 4 ani de experiență în domeniu, aptitudini manageriale și cunoștințe profunde despre sistemul de sănătate.

Doritorii sunt așteptați să depună actele la Ministerul Sănătății până pe data de 28 septembrie, scrie sanatateinfo.md.

Candidații trebuie să depună următoarele documente:

  1. CV-ul,
  2. formularul de participare,
  3. copia buletinului de identitate,
  4. copiile diplomelor de studii și ale certificatelor de absolvire ale cursurilor de perfecționare profesională și/sau specializare,
  5. copia carnetului de muncă,
  6. certificatul medical,
  7. cazierul judiciar.

Cerințe generale față de candidați:

  1. Cetățean al Republicii Moldova,
  2. Cunoașterea limbii române,
  3. Nu a împlinit vârsta de 63 de ani,
  4. Studiile necesare, prevăzute pentru funcția respectivă,
  5. Nu a fost condamnat pentru săvârșirea unor infracțiuni,
  6. Este apt de muncă,
  7. Nu este privat de dreptul de a ocupa funcții publice,
  8. Nu are interdicția de a ocupa o funcție publică, ce derivă dintr-un act de constatare al ANI.

Aptitudini: capacități manageriale, cunoștințe profunde a sistemului de sănătate din Republica Moldova, cunoștințe în domeniul de sănătate publică, a legislației în domeniul de sănătate, capacități de planificare a acțiunilor a direcțiilor strategice, de organizare, coordonare, analiză, raportare, sinteză, identificarea problemelor de sănătate publică, capacitatea de a lucra eficient sub presiune, abilități de comunicare și lucru în echipă.

De asemenea, viitorul director al ANSP trebuie să dea dovadă de profesionalism, responsabilitate, integritate, respect față de oameni, disciplină, tendință de perfecționare profesională continuă. Să aibă cunoștințe de operare la calculator: Word, Excel, PowerPoint, Internet și a unei limbi de circulație internațională la nivelul B2.

Directorul ANSP va asigura managementul activității Agenției Naționale pentru Sănătate Publică, prin coordonarea procesului de implementare a politicilor statului în domeniile de competență, supravegherea de stat în sănătate, promovarea protecției sănătății publice, controlul de stat (inspecția) în sănătate, monitorizarea și evaluarea stării de sănătate a populației, asigurarea procesului de evaluare și creditare a activității instituțiilor medico-sanitare și farmaceutice și asigurarea siguranței ocupaționale.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:35
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:35 // Actual //  Ursu Victor

Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile necesare pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări sub cadrul Extins al Facilității de Credit și al Fondului Extins (ECF/EFF) și a celei de-a doua evaluări sub cadrul Facilității de Reziliență și Sustenabilitate (RSF).

Recuperarea economică din Moldova este în plină desfășurare, cu o creștere estimată de 2,6% pentru acest an și de 3% pentru anul viitor. Deficitul fiscal este prognozat să scadă de la 5,2% în 2023 la 4,4% în 2024 și 4,0% în 2025. În ciuda unor rezultate cuantitativ bune, implementarea reformelor structurale a întâmpinat întârzieri.

„Autoritățile din Republica Moldova și echipa FMI au ajuns la un acord la nivelul personalului privind politicile pentru finalizarea celei de-a șasea evaluări a programelor Moldovei sub ECF/EFF și a celei de-a doua evaluări sub RSF. Acordul urmează să fie aprobat de conducerea FMI și de Consiliul Executiv. Finalizarea evaluărilor va permite o alocare de 111,4 milioane DSP (aproximativ 148,3 milioane USD), ceea ce va aduce totalul decontărilor sub programele în derulare la aproximativ 810 milioane USD”, se arată în mesajul FMI.

Recuperarea după efectele adverse ale războiului din Ucraina și șocurile prețurilor energetice este în curs. Creșterea este estimată la 2,6% în 2024 și 3% în 2025, susținută de cererea internă robustă. Inflația a rămas în mare parte în cadrul coridorului țintă de 5 ± 1,5% al Băncii Naționale a Moldovei începând din octombrie 2023. Riscurile negative rămân ridicate, în principal legate de războiul din Ucraina și posibile noi șocuri energetice. În schimb, progresul mai rapid în reformele structurale, inclusiv în cadrul Planului de Creștere al UE, și evoluțiile constante pe calea aderării la UE reprezintă riscuri pozitive.

„Revizuirea în scădere a deficitului fiscal pentru 2024 și 2025 la 4,4%, respectiv 4,0% din PIB, reflectă venituri mai mari decât cele prognozate, susținute de creșterea salariilor și importurilor. Cheltuielile guvernamentale au rămas, în general, neschimbate, cu un reechilibru favorabil investițiilor pentru anul viitor. „Deși performanțele cuantitative au fost bune, implementarea reformelor structurale a fost inegală. Autoritățile au finalizat condiționalitățile legate de incluziunea financiară, sectorul asigurărilor și întreprinderile de stat, iar amendamentele legale pentru consolidarea autonomiei și guvernanței Băncii Naționale a Moldovei urmează să fie prezentate Parlamentului în curând. Acțiunile convenite pentru înființarea Curții Anticorupție și pentru asigurarea personalului adecvat la Procuratura Anticorupție sunt în așteptare. De asemenea, trecerea de la subvențiile energetice acordate prin facturi la transferuri bănești țintite a avut loc la timp pentru sezonul de încălzire actual. Alte măsuri de reformă din cadrul RSF sunt în desfășurare, dar vor necesita mai mult timp pentru a fi finalizate. „Examinarea evaluărilor de către Consiliul Executiv al FMI este programată pentru mijlocul lunii decembrie. Programul este așteptat să includă două evaluări suplimentare și să se finalizeze în octombrie 2025”, conchide FMI.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău