Se pare că, Super Mario 64 nu va fi ultimul joc video de milioane de dolari. Care jocuri au cele mai mari șanse?

26 Iul. 2021, 11:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 11:21 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

La începutul acestei luni, o copie sigilată a Super Mario 64 s-a vândut la 1.560.000 de dolari la licitație, un preț uimitor care aproape a dublat un record stabilit cu doar două zile înainte de o copie similară a Legendului Zelda. Licitațiile ar putea marca doar începutul vânzărilor de jocuri video chiar mai mari. Se pare că, prima aventură 3D a lui Mario nu va fi ultimul joc ca vândut cu sumă de un milion de dolari.

„Cred că vom vedea mai multe jocuri de milioane de dolari, probabil mai devreme decât mai târziu”, a declarat pentru The Verge Chris Kohler, director editorial la Digital Eclipse, un dezvoltator care lucrează la relansarea jocurilor video clasice.

Colectarea și vânzarea de lucruri – atât fizice, cât și virtuale – la prețuri scumpe a devenit o tendință populară. Cardurile Pokémon sunt foarte populare. Unele NFT-uri, o formă de colecție digitală, s-au vândut cu milioane de dolari. Și oamenii au vărsat sume uriașe de bani în active cum ar fi criptomonedele și acțiunile GameStop.

Jocurile video continuă să fie extrem de populare – mai mult de jumătate dintre americani s-au orientat spre jocurile video în timpul pandemiei – iar jocurile retro au avut deja o istorie recentă de a deveni articole de colecție. Cu puțin peste un an în urmă, o copie sigilată a Super Mario Bros. a afirmat că este cel mai scump joc video vreodată vânzându-se cu 114.000 de dolari, o cifră imensă la acea vreme, dar care este mai puțin de o zecime din Super Mario 64, care a fost vândut luna trecută cu 1.560.ooo dolari.

Kohler se așteaptă ca următorul joc care va rupe pragul de milioane de dolari să fie o imprimare foarte timpurie a Legendei Zelda, precum ceea ce s-a vândut luna aceasta, sau un alt Super Mario Bros.

Danielle Smith, proprietarul Nerdy Girl Comics, este de acord.

„Cred că piața a vorbit de la sine și că Mario este rege și Zelda este regina jocurilor video”, a spus ea. Smith a mai spus că Sonic the Hedgehog pentru Sega Genesis ar putea fi un titlu valoros. Asta nu numai din cauza memoriei sale culturale din acest moment: „Sonic the Hedgehog sigilat este foarte greu de găsit”, a spus ea.

Nu este doar Sonic. Oamenii care intră în colecționarea jocurilor de top pot constata că oferta este mult mai mică decât în ​​alte piețe de colecție.

„Cred că vom continua să vedem recordul vânzărilor [în jocuri]”, a declarat Deniz Kahn, președinte și fondator al Wata Games, compania care a evaluat atât The Legend of Zelda, cât și Super Mario 64 pentru calitate înainte de a fi listate. pentru licitație. „La sfârșitul zilei, pur și simplu nu există o cantitate suficientă de aceste jocuri video de epocă, de înaltă calitate, sigilate, de epocă, pentru a satisface cererea.”

 

Realitatea Live

02 Oct. 2022, 05:43
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2022, 05:43 // Actual //  Lupu Eduard

Liderul cecen Ramzan Kadîrov a declarat sâmbătă că Moscova ar trebui să ia în considerare utilizarea unei arme nucleare cu randament scăzut în Ucraina după o nouă înfrângere majoră pe câmpul de luptă, informează Reuters.

După ce Rusia a confirmat pierderea bastionului său de la Lyman, în estul Ucrainei, Kadîrov i-a criticat pe comandanţi pentru eşecurile lor şi a scris pe Telegram: „După părerea mea personală, ar trebui luate măsuri mai drastice, până la declararea legii marţiale în zonele de frontieră şi utilizarea armelor nucleare cu randament scăzut”.

Conducătorul Ceceniei este un susţinător al războiului din Ucraina, forţele cecene făcând parte din avangarda armatei ruse de acolo. Se crede că Kadîrov este un apropiat al lui Putin, care l-a numit la conducerea Ceceniei în 2007.

În mesajul său, Kadîrov l-a descris pe colonelul-general Alexander Lapin, comandantul forţelor ruseşti care luptă la Lyman, drept o „mediocritate” şi a sugerat ca acesta să fie retrogradat.

Ministerul rus al Apărării a anunţat sâmbătă o retragere din Lyman, un bastion important şi un centru logistic pentru forţele ruseşti din regiunea ucraineană Doneţk.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău