Se pare că, Super Mario 64 nu va fi ultimul joc video de milioane de dolari. Care jocuri au cele mai mari șanse?

26 Iul. 2021, 11:21
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
26 Iul. 2021, 11:21 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

La începutul acestei luni, o copie sigilată a Super Mario 64 s-a vândut la 1.560.000 de dolari la licitație, un preț uimitor care aproape a dublat un record stabilit cu doar două zile înainte de o copie similară a Legendului Zelda. Licitațiile ar putea marca doar începutul vânzărilor de jocuri video chiar mai mari. Se pare că, prima aventură 3D a lui Mario nu va fi ultimul joc ca vândut cu sumă de un milion de dolari.

„Cred că vom vedea mai multe jocuri de milioane de dolari, probabil mai devreme decât mai târziu”, a declarat pentru The Verge Chris Kohler, director editorial la Digital Eclipse, un dezvoltator care lucrează la relansarea jocurilor video clasice.

Colectarea și vânzarea de lucruri – atât fizice, cât și virtuale – la prețuri scumpe a devenit o tendință populară. Cardurile Pokémon sunt foarte populare. Unele NFT-uri, o formă de colecție digitală, s-au vândut cu milioane de dolari. Și oamenii au vărsat sume uriașe de bani în active cum ar fi criptomonedele și acțiunile GameStop.

Jocurile video continuă să fie extrem de populare – mai mult de jumătate dintre americani s-au orientat spre jocurile video în timpul pandemiei – iar jocurile retro au avut deja o istorie recentă de a deveni articole de colecție. Cu puțin peste un an în urmă, o copie sigilată a Super Mario Bros. a afirmat că este cel mai scump joc video vreodată vânzându-se cu 114.000 de dolari, o cifră imensă la acea vreme, dar care este mai puțin de o zecime din Super Mario 64, care a fost vândut luna trecută cu 1.560.ooo dolari.

Kohler se așteaptă ca următorul joc care va rupe pragul de milioane de dolari să fie o imprimare foarte timpurie a Legendei Zelda, precum ceea ce s-a vândut luna aceasta, sau un alt Super Mario Bros.

Danielle Smith, proprietarul Nerdy Girl Comics, este de acord.

„Cred că piața a vorbit de la sine și că Mario este rege și Zelda este regina jocurilor video”, a spus ea. Smith a mai spus că Sonic the Hedgehog pentru Sega Genesis ar putea fi un titlu valoros. Asta nu numai din cauza memoriei sale culturale din acest moment: „Sonic the Hedgehog sigilat este foarte greu de găsit”, a spus ea.

Nu este doar Sonic. Oamenii care intră în colecționarea jocurilor de top pot constata că oferta este mult mai mică decât în ​​alte piețe de colecție.

„Cred că vom continua să vedem recordul vânzărilor [în jocuri]”, a declarat Deniz Kahn, președinte și fondator al Wata Games, compania care a evaluat atât The Legend of Zelda, cât și Super Mario 64 pentru calitate înainte de a fi listate. pentru licitație. “La sfârșitul zilei, pur și simplu nu există o cantitate suficientă de aceste jocuri video de epocă, de înaltă calitate, sigilate, de epocă, pentru a satisface cererea.”

 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 19:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 19:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Centrul Național Anticorupție (CNA)  informează că mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit experților, proiectul de lege privind modificarea Legii drumurilor, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și pietonilor, conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului. Acestea pot genera costuri suplimentare pentru bugetele publice raionale și municipale, chiar dacă potrivit proiectului, lucrările de amenajare a pistelor ar urma să fie încorporate în lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal. Pentru a evita aceste cheltuieli adiționale, CNA recomandă să se acorde o mai mare atenție elaborării actelor normative de punere în aplicare a legii.

De asemenea, mai multe riscuri au fost identificate și în Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică. În raportul CNA se menționează că acesta ar putea crea condiții favorabile pentru importul medicamentelor false sau contrafăcute, fapt ce ar prejudicia ulterior sănătatea cetățenilor.

Prin Proiectul de lege privind modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova, supus recent expertizei anticorupție a CNA, se propune înlăturarea interdicției la importul pieselor uzate pentru autovehicule.

Potrivit raportului de expertiză, problema identificată în proiectul de lege se referă la faptul că înlăturarea interdicției respective este necondiționată. Proiectul nu stabilește exigențe la import. Astfel, acest lucru ar permite importul oricăror părţi şi accesorii: originale sau nu; reutilizabile sau nu; însoțite sau nu de acte de proveniență sau ce confirmă calitatea etc.

CNA menționează că, expertiza anticorupție este procesul de identificare a riscurilor de corupție care pot apărea la promovarea proiectelor de acte legislative și normative de către entitățile publice, a factorilor care le generează și elaborarea recomandărilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Amintim că CNA face expertiză anticorupție începând cu anul 2006.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală