Nicu Popescu declară că printre preocupările pe care le aveau organizatorii summitului de la Bulboaca se număra și asigurarea cu suficientă apă, cafea, sandwich-uri și plăcinte pentru presă. Declarațiile au fost făcute în studioul In Profunzime, ministrul de Externe menționând că asigurarea eficientă a microproceselor a fost complicată, scrie realitatea.md.
Șeful diplomației de la Chișinău a mai relatat că despre meniul pentru jurnaliști s-a discutat până pe ultima sută de metri. Totodată, în opinia, au existat incertitudini în ceea ce privește momentele organizatorice și corectitudinea acțiunilor întreprinse.
„Trebuia să asiguri mii sau zeci de mii de microprocese. Să te asiguri că ai suficientă apă, să fie rece, suficientă cafea, că luminile lucrează, că aerul condiționat lucrează. Ca toate aceste microprocese să lucreze simultan, coordonarea a fost dificilă și pur psihologic probabil cel mai dificil lucru era incertitudinea. Nu știam dacă lucrurile pe care le facem sunt suficiente. Pe ultima sută de metri discutam dacă sandwich-urile și salata pentru jurnaliști vor fi suficiente sau trebuie să avem posibilitatea de a avea 300 de plăcinte dacă jurnaliștii sunt flămânzi”, a spus Popescu.