Sfaturile unui bărbat de 28 de ani care l-au ajutat pe el și pe familia sa să devină milionari. Aplică-le și tu

20 Mai 2021, 17:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
20 Mai 2021, 17:35 // Au Bani //  MD Bani

Alfred Nickson a devenit milionar la vârsta de 25 de ani, el și-a dedicat cariera sa educării a mii de afro-americani despre construirea bogăției. Tânărul, acum în vârstă de 28 de ani se împărtășeț-te cu sfaturile care l-au ajutat pe el să devină milionar.

Acum, expertul financiar în vârstă de 28 de ani a îndrumat peste 100 de câștigători de șase cifre și și-a pensionat mama.

„Oriunde v-ați afla, fiți dispuși să loviți liliacul”, spune Nickson în timpul unui interviu cu Black Enterprise.

Nickson a început să exploreze afaceri la domiciliu la scurt timp după liceu. Tânărul antreprenor a câștigat în total 1500 USD în primii trei ani de antreprenoriat. În ciuda lipsei sale de fonduri și a oamenilor care i-au spus să ia în considerare obținerea unui „loc de muncă real” și să meargă la școală, el a continuat.

În timpul celui de-al patrulea an de activitate, Nickson a câștigat primele sale șase cifre prin valorificarea pasiunii sale pentru alfabetizarea financiară. Câțiva ani mai târziu, Nickson a atins cifra de milioane de dolari.
Pentru oricine dorește să se plaseze într-o poziție financiară mai bună anul acesta, Nickson îi încurajează pe oameni să iasă în afara boxei și să facă aceste trei lucruri.

1. Treceți de la bunăstare la avere începând cu active

Cunoașterea este putere. Când știi unde stai din punct de vedere financiar, poți identifica exact câți bani ai nevoie pentru a ajunge unde vrei să ajungi.

Nickson sugerează crearea unei liste cu tot ce dețineți. Această listă reprezintă activele dvs.

„Acestea pot fi articole tangibile, cum ar fi un vehicul sau bijuterii pentru acțiuni, obligațiuni sau poliță de asigurare a vieții”, spune Nickson într-un e-mail. „Chiar și o pereche de cercei de aur pot fi adăugați activelor dvs. și este mai bună decât deloc active.”

În fiecare lună, Nickson se întâlnește cu echipa sa pentru a obține o imagine mai bună a valorii sale nete. Acest număr reprezintă cât dețineți (active) minus cât datorați (datorii). Este numărul magic pe care îl folosesc indivizii bogați pentru a-și evalua starea financiară. Nickson sugerează, de asemenea, să aveți o strategie fiscală bună, astfel încât să puteți economisi mai mult din banii câștigați.

2. Înscrieți-vă pentru asigurarea de viață

După ce a văzut atât de mulți oameni din comunitatea sa care se bazează pe GoFundMe, Nickson a decis să educe mai mulți oameni despre asigurările de viață.

„Cine are nevoie de o poliță de asigurare a vieții? Toata lumea.”

Asigurarea de viață nu ar trebui să se limiteze la prestații de deces. Poate fi folosit și ca strategie de consolidare a bogăției.

„Alegeți între asigurarea de viață întreagă sau pe termen lung”, spune Nickson. „Durata de viață are mai multă valoare și, în general, costă mai puțin lunar. Ambele le vor da celor dragi până la milioane de dolari când vei muri ”.

Pe lângă asigurările de viață, Nickson spune că testamentele și încredințele ar trebui să facă parte, de asemenea, din planul dvs. financiar.

3. Câștigă bani în plus pentru a trece de la bunăstare la avere

Nickson recomandă începerea unei afaceri de acasă, deoarece infrastructura este deja acolo. El spune că barierele la intrare sunt scăzute și oricine poate începe cu doar câteva sute de dolari. Cea mai bună parte este că puteți începe să câștigați bani imediat. Verificarea stimulului dvs. vă poate ajuta să începeți.

În primul său an, Nickson a atins nivelul de șase cifre. În al doilea an, a ajuns la peste jumătate de milion de dolari. În al treilea an în domeniul financiar, a câștigat primul său milion de dolari.

Cum începeți drumul către o afacere de acasă? Identifică ceea ce te pasionează.

„Când ești pasionat de ceva, îți pui totul în el”, spune Nickson.

Realitatea Live

31 Mart. 2025, 15:04
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
31 Mart. 2025, 15:04 // Actual //  Ursu Victor

În anul 2024, veniturile disponibile ale populației din Republica Moldova au constituit în medie 5 283,8 lei lunar per persoană, în creștere cu 7,5% față de 2023, potrivit datelor oficiale. Ajustate la inflație, veniturile reale s-au majorat cu 2,7%, însă decalajele dintre mediul urban și cel rural rămân semnificative, potrivit datelor Biroului Național de Statistică.

Cea mai importantă sursă de venit rămâne activitatea salarială, cu o pondere de 55,8%, urmată de prestațiile sociale – 20,9%. Veniturile din activități pe cont propriu au contribuit cu 10,1%, iar transferurile din afara țării, deși încă semnificative (10,2%), au înregistrat o scădere de 0,9 puncte procentuale față de anul precedent.

Venitul lunar mediu în urban a fost cu 2 536,8 lei mai mare decât în rural, adică de 1,6 ori mai mare. În mediul urban, salariile contribuie cu 65% la veniturile totale, iar în rural – doar cu 44,4%. Gospodăriile din sate sunt mult mai dependente de activitatea agricolă (11,1%) și transferurile din străinătate (12,8%), față de 8,1% în urban.

Venitul mediu pe persoană scade odată cu creșterea numărului de membri ai gospodăriei. O persoană care locuiește singură dispune de 6 190,6 lei/lună, în timp ce într-o gospodărie cu 5 persoane și mai multe, suma scade la 3 367,7 lei/persoană.

Cheltuielile de consum au fost în medie de 4 407 lei/persoană/lună, în creștere cu 3,7% față de 2023, dar în termeni reali, populația a cheltuit cu 0,9% mai puțin. Cele mai mari cheltuieli s-au înregistrat pentru: produse alimentare și băuturi nealcoolice – 39,9%, locuință, apă, electricitate și gaze – 17,2% și îmbrăcăminte și încălțăminte – 7,7%.

Cheltuielile din urban au fost, în medie, de 5 611,6 lei/persoană, cu 2 132,6 lei mai mari decât în rural. Locuitorii urbani cheltuie mai mult pentru transport, sănătate, educație, cultură și restaurante, în timp ce cei din rural alocă mai mult pentru hrană (46,6%) și utilități (19,2%).

Cheltuielile în natură sunt mai frecvente în gospodăriile rurale (10,3% din total), reflectând autoconsumul din agricultură și ajutoarele primite.

În 2024, 10,8% din populație a cheltuit peste 10% din buget pentru sănătate (15,5% în urban și 7,2% în rural). Totodată, 11,4% din populație a alocat peste 30% din venitul disponibil pentru întreținerea locuinței – în scădere față de 13,6% în 2023.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!