Vrei mai mulți bani? 5 obiceiuri care te pot ajuta să devii milionar până la 25 de ani. Sfaturile lui Samuel Leeds

13 Mai 2021, 18:03
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Mai 2021, 18:03 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Nu ai nevoie de superputeri pentru a deveni milionar. Unii milionari au început de la zero și au reușit. Acesta este și cazul lui Samuel Leeds. Încă din adolescență, Samuel a început să studieze oamenii bogați: comportamentul lor și ceea ce i-a făcut să aibă mai mult succes decât ceilalți. În urma studiului, Samuel a început să-ți schimbe obiceiurile pentru a deveni un milionar, ceea ce i-a reușit. Iată 5 cele mai importante sfaturi pe care le oferă Samuel Leeds.

1. Vezi binele în orice situație

Când se întâmplă lucruri rele, poți să vezi ce e mai bun și să rămâi pozitiv, sau să-l lași să doboare și să te distragă de la obiectivele tale. A fi pozitiv este o alegere și devine un obicei.

Când vine vorba de o situație critică milionarii văd tot ce e mai bun în această situație.

Oamenii bogați devin bogați, deoarece se concentrează mai degrabă pe soluții decât pe probleme. Când vedeți tot ce e mai bun în fiecare situație, obțineți de obicei cele mai bune rezultate.

2. Nu te mai interesa de opiniile altora

Majoritatea oamenilor își petrec întreaga viață reținându-și visele, pentru că le este frică să nu fie judecați de alți oameni.

„Când am început să cumpăr proprietăți imobiliare și am mers cu normă întreagă ca antreprenor imobiliar, erau mulți prieteni ai vechii școli și chiar membri ai familiei care credeau că sunt nebun. Mă întrebau de ce nu aveam un „loc de muncă adecvat” și mă avertizau cu privire la toate riscurile asociate antreprenoriatului. M-am gândit că, odată ce am început să câștig bani, toată lumea va vedea lumina și mă va înveseli. Din păcate, chiar și după ce s-a dovedit a avea succes în afacerea mea, mulți prieteni m-au judecat și au spus că acum sunt prea „capabil de bani”.

3. Iubeste ceea ce faci

Nu există o cale rapidă de a deveni milionar; trebuie să depuneți efort și timp.

„Când am început să activez în domeniul imobiliar, obișnuiam să lucrez peste 100 de ore pe săptămână și, în câteva luni, pierdeam bani. Dacă nu m-aș fi bucurat de muncă, ar fi fost de nesuportat, dar pentru că îmi plăcea ceea ce făceam, nici măcar nu simțeam că lucrez. Aș petrece fiecare oră posibilă vizionând proprietăți, negocind tranzacții și transformând clădiri deteriorate în case frumoase pentru oameni.”

Pentru a câștiga milioane trebuie să fii dependent de afacerea ta și să iubești ceea ce faci. Alege o profesie care te pasionează. Atunci, munca va fi o bucurie obișnuită și nu te vei arde încercând să te îmbogățești.

4. Înlocuiți-vă întotdeauna

Trebuie să găsiți oameni care să gestioneze funcționarea zilnică a afacerii dvs., astfel încât să aveți timp să o scalați în milioane.

Nu veți deveni niciodată milionar fără să aveți o echipă bună în jurul vostru și nu puteți face acest lucru decât învățând obiceiul de a vă înlocui. Aceasta înseamnă sistematizarea a tot ceea ce faceți, apoi instruirea celorlalți pentru a vă face treaba. Puteți duplica acest proces până când compania dvs. câștigă milioane.

5. Practică recunoștința

Obișnuiește-te să fii recunoscător pentru toate lucrurile bune din afacerea ta și din viața ta. Când faceți acest lucru, într-un mod aproape magic, tot mai multe lucruri bune vă vor veni în continuare. A fi recunoscător vă va pune și într-o stare bună de spirit și veți fi mult mai plăcut să fiți în preajmă.

Realitatea Live

02 Oct. 2022, 05:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2022, 05:20 // Actual //  Lupu Eduard

Daunele economice cauzate de oprirea fluxurilor de gaze ruseşti se adună rapid în Europa şi riscă să eclipseze în cele din urmă impactul crizei financiare globale din 2009, scrie Bloomberg.

Bazându-se pe un model al pieţei şi economiei energetice europene, Bloomberg Economics proiectează o contracţie de 1% a produsului intern brut, scăderea începând cu al patrulea trimestru. Dacă lunile următoare vor găzdui o iarnă aspră, iar cei 27 de membri ai Uniunii Europene nu reuşesc să împartă eficient rezervele limitate de combustibil, contracţia ar putea ajunge până la 5%.

Criza este aproape la fel de severă ca recesiunea din 2009. Şi chiar dacă această soartă încă poate fi evitată, economia zonei euro este încă pe cale să-şi petreacă anul 2023 suferind a treia cea mai mare contracţie de la al Doilea Război Mondial, Germania fiind printre cele mai afectate state de pe continent.

„Europa se îndreaptă foarte clar către o recesiune destul de profundă”, a declarat Maurice Obstfeld, un fost economist-şef la FMI, care este acum membru senior la Institutul Peterson pentru Economie Internaţională din Washington.

Perspectivele sumbre împing guvernele, la şapte luni de la izbucnirea războiului în Ucraina, să pompeze miliarde de euro în gospodăriile afectate, în acelaşi timp în care sunt nevoite să intervină financiar pentru a salva companiile lovite de criză, impunând, totodată, o serie de restricţii energetice pentru a amortiza şocurile economice. Şi acele eforturi de salvare ar putea să nu fie încă insuficiente.

Contribuind la presiunea asupra companiilor şi consumatorilor, Banca Centrală Europeană strânge, de asemenea, economia, deoarece noua sa concentrare asupra inflaţiei în creştere determină cea mai rapidă creştere a ratelor dobânzilor din istoria sa. Preşedintele BCE, Christine Lagarde, a declarat luni că se aşteaptă ca factorii de decizie să ridice costurile împrumuturilor la următoarele reuniuni. Comercianţii sunt de părere că Banca Centrală va impune o creştere de 75 de puncte de bază la următoarea reuniune de politică monetară din 27 octombrie.

„Perspectivele se întunecă”, a spus Lagarde parlamentarilor UE la Bruxelles. „Ne aşteptăm ca activitatea să încetinească considerabil în trimestrele următoare.”
Cu toate acestea, oficialii europeni continuă să facă eforturi substanţiale pentru a evita coşmarul economic de la orizont. Potrivit Bloomberg NEF, eforturile Europei de a cumpăra gaz natural lichefiat ar putea compensa lipsa gazelor ruseşti pentru iarna de anul acesta.

Regiunea ar putea importa cu aproape 40% mai mult GNL în iarna viitoare decât în anul precedent, în timp ce vara viitoare ar putea creşte achiziţiile cu aproximativ 14% pentru a reconstrui stocurile pierdute, a spus BNEF într-un raport publicat marţi. Pe lângă distrugerea cererii din cauza preţurilor mai mari la energie, aceste transporturi sunt suficiente pentru a acoperi oprirea completă a livrărilor ruseşti de la 1 octombrie, se arată în comunicat.

Pentru a obţine combustibil suplimentar, cumpărătorii europeni vor trebui să cumpere cu 90% mai mult GNL decât au asigurat prin contracte pe termen lung, sporind şi mai mult concurenţa cu Asia. Acest lucru va sprijini preţurile globale ale gazelor care au crescut de când Europa a încercat să-şi reducă dependenţa de Rusia, după ce marele furnizor a invadat Ucraina la sfârşitul lunii februarie.

Totuşi, instabilitatea preţurilor la gaze continuă să fie o realitate semnificativ periculoasă. Gazele naturale europene au avansat după patru zile de pierderi, deoarece problemele raportate la conducta Nord Stream, închisă în prezent, au sporit incertitudinea cu privire la viitoarea aprovizionare rusească.

Contractele futures de referinţă au crescut cu până la 6,4%, după ce au scăzut la un minim de două luni la începutul acestei săptămâni. Luni seara, Nord Stream a raportat o cădere de presiune pe ambele şiruri ale conductei şi a declarat că investighează incidentul. Deşi închiderea legăturii nu are niciun impact asupra proviziilor, problema în cauză creşte periculos nervozitatea pe piaţă.

Nord Stream, conducta care circulă sub Marea Baltică, a livrat anul trecut aproape 40% din gazul Rusiei către Europa. Dar Gazprom PJSC a redus fluxurile pe acea rută în mai multe etape începând din iunie, invocând o serie de probleme tehnice, înainte de a opri complet livrările. Nord Stream 2, care trece aproape de prima conductă, a fost construită şi umplută cu gaz anul trecut, dar nu a livrat niciodată combustibil în Europa, pe fondul distanţei dintre Kremlin şi Occident.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău