Vrei mai mulți bani? 5 obiceiuri care te pot ajuta să devii milionar până la 25 de ani. Sfaturile lui Samuel Leeds

13 Mai 2021, 18:03
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
13 Mai 2021, 18:03 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Nu ai nevoie de superputeri pentru a deveni milionar. Unii milionari au început de la zero și au reușit. Acesta este și cazul lui Samuel Leeds. Încă din adolescență, Samuel a început să studieze oamenii bogați: comportamentul lor și ceea ce i-a făcut să aibă mai mult succes decât ceilalți. În urma studiului, Samuel a început să-ți schimbe obiceiurile pentru a deveni un milionar, ceea ce i-a reușit. Iată 5 cele mai importante sfaturi pe care le oferă Samuel Leeds.

1. Vezi binele în orice situație

Când se întâmplă lucruri rele, poți să vezi ce e mai bun și să rămâi pozitiv, sau să-l lași să doboare și să te distragă de la obiectivele tale. A fi pozitiv este o alegere și devine un obicei.

Când vine vorba de o situație critică milionarii văd tot ce e mai bun în această situație.

Oamenii bogați devin bogați, deoarece se concentrează mai degrabă pe soluții decât pe probleme. Când vedeți tot ce e mai bun în fiecare situație, obțineți de obicei cele mai bune rezultate.

2. Nu te mai interesa de opiniile altora

Majoritatea oamenilor își petrec întreaga viață reținându-și visele, pentru că le este frică să nu fie judecați de alți oameni.

„Când am început să cumpăr proprietăți imobiliare și am mers cu normă întreagă ca antreprenor imobiliar, erau mulți prieteni ai vechii școli și chiar membri ai familiei care credeau că sunt nebun. Mă întrebau de ce nu aveam un „loc de muncă adecvat” și mă avertizau cu privire la toate riscurile asociate antreprenoriatului. M-am gândit că, odată ce am început să câștig bani, toată lumea va vedea lumina și mă va înveseli. Din păcate, chiar și după ce s-a dovedit a avea succes în afacerea mea, mulți prieteni m-au judecat și au spus că acum sunt prea „capabil de bani”.

3. Iubeste ceea ce faci

Nu există o cale rapidă de a deveni milionar; trebuie să depuneți efort și timp.

„Când am început să activez în domeniul imobiliar, obișnuiam să lucrez peste 100 de ore pe săptămână și, în câteva luni, pierdeam bani. Dacă nu m-aș fi bucurat de muncă, ar fi fost de nesuportat, dar pentru că îmi plăcea ceea ce făceam, nici măcar nu simțeam că lucrez. Aș petrece fiecare oră posibilă vizionând proprietăți, negocind tranzacții și transformând clădiri deteriorate în case frumoase pentru oameni.”

Pentru a câștiga milioane trebuie să fii dependent de afacerea ta și să iubești ceea ce faci. Alege o profesie care te pasionează. Atunci, munca va fi o bucurie obișnuită și nu te vei arde încercând să te îmbogățești.

4. Înlocuiți-vă întotdeauna

Trebuie să găsiți oameni care să gestioneze funcționarea zilnică a afacerii dvs., astfel încât să aveți timp să o scalați în milioane.

Nu veți deveni niciodată milionar fără să aveți o echipă bună în jurul vostru și nu puteți face acest lucru decât învățând obiceiul de a vă înlocui. Aceasta înseamnă sistematizarea a tot ceea ce faceți, apoi instruirea celorlalți pentru a vă face treaba. Puteți duplica acest proces până când compania dvs. câștigă milioane.

5. Practică recunoștința

Obișnuiește-te să fii recunoscător pentru toate lucrurile bune din afacerea ta și din viața ta. Când faceți acest lucru, într-un mod aproape magic, tot mai multe lucruri bune vă vor veni în continuare. A fi recunoscător vă va pune și într-o stare bună de spirit și veți fi mult mai plăcut să fiți în preajmă.

Realitatea LiveȘedința Comisiei Electorale Centrale, din 14 iunie 2021
Secțiile de vot în diasporă: Curtea de Apel a reluat procesul de judecată
Ședința Consiliului de Integritate, din 14 iunie 2021
Un nou protest în fața Guvernului de la Chișinău
Centrul pentru Jurnalism Independent lansează primul raport de monitorizare a presei audiovizuale în campania electorală
O nouă ședință la Curtea de Apel Chișinău cu privire la numărul secțiilor de votare deschise în străinătate
Protest organizat de Alianța pentru Unirea Românilor la Ministerul Afacerilor Interne
Ședința operativă a serviciilor Primăriei Chișinău, din 14 iunie 2021
Evenimentul de comemorare a 80 de ani de la primul val de deportări (13 iunie 1941)
14 Iun. 2021, 17:10
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
14 Iun. 2021, 17:10 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Victor Buzatu, un tânăr din raionul Ialoveni a început o afacere cu prepelițe încă în perioada studiilor de master. A lansat afacerea împreună cu alți 2 colegi din dorința de a face cât mai repede bani, însă după o perioadă a rămas singur, scrie AgroTV.

„A început demult, din 2014, atunci când eram studenți la master. Împreună cu doi colegi, am pornit afacerea, era un moment când ne-am regăsit la master cu mult timp liber și ne gândeam cu ce să ne ocupăm. A apărut această idee, după care a urmat o perioadă de analiză, două-trei săptămâni. Atunci eram mai tineri, ne doream cât mai repede să facem bani și aceasta era activitatea care ne promitea în cel mai scurt timp să ne întoarcem investițiile, respectiv, am decis să creștem prepelițe,”  afirmă Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu a lansat afacerea împreună cu alți doi colegi, însă cei doi au renunțat și Victor a rămas singur. Acum este ajutat de familie.

„Atunci când noi am început, ele promiteau să-și întoarcă investiția în cel mai scurt timp, pentru că ele cresc relativ repede, în 45 de zile noi avem păsările mature pe care le putem sacrifica. Un alt avantaj este și spațiu mic pentru creșterea lor. Într-o încăpere de 40 m, se poate de crescut o mie de prepelițe, inclusiv loc pentru păsări mature și tineret.”

Victor Buzatu vinde carne și ouă de prepeliță, iar sezonier vinde și păsări și pui vii.

„Noi valorificăm din ele în primul rând carnea proaspătă și ouăle pentru consum. Sezonier vindem pasărea vie sau puii mici, de obicei primăvara persoanele care au gospodării pot crește și prepelițe, dar anul împrejur noi valorificăm carnea și ouăle lor.”

Antreprenorul menționează că ouăle de prepeliță au o valoarea nutrițională ridicată, în special dacă sunt consumate crude.

„Produsul acesta, pe care noi îl considerăm oușoarele de aur, recomandăm să fie consumate în stare crudă, așa poate să ne ofere toate calitățile pe care le posedă. Odată ce noi deja le preparăm, se pierde puțin din ceea ce au în interior.”

Potrivit lui Victor, creșterea de prepelițe este o afacere profitabilă, dar trebuie planificată foarte bine. De asemenea, crescătorul de prepelițe a fost afectat și de pandemia de Coronavirus.

„Da, în general este o afacere profitabilă, doar că pandemia ne-a afectat și pe noi foarte mult, pentru că activitatea noastră este una sezonieră. În primul rând, noi simțim posturile religioase. Atunci când e post, cererea la produsele noastre scade esențial, mai ales în Postul Mare și cel de Crăciun. Pe lângă asta, este o afacere care se bazează pe nunți și cumetrii, sezonul ceremoniilor,” menționează Victor Buzatu, antreprenor.

Victor Buzatu vinde carnea de prepeliță cu 130 de lei kilogramul, iar ouăle se vând cu un leu bucata.


 
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Ultimele aplauze pentru interpretul Iurie Sadovnic
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Exerciții demonstrative de luptă corp la corp, la Armata Națională
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Patru turnuri de răcire din Marea Britanie, puse la pământ
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Veneția: proteste față de revenirea vaselor de croazieră în lagună
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Protestul Die-in/Умирание, la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Concurs de desene, lansat de Ministerul Justiției
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Activități pentru copii, la Școala Securității a IGSU
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Maratonul de vaccinare pe roți continuă în Chișinău
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo
Rezidenții Goma revin acasă după erupția vulcanului Congo