Spionul Putin a pierdut din vedere un lucru crucial în Ucraina

13 Mai 2022, 05:54
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
13 Mai 2022, 05:54 // Actual //  Lupu Eduard

Războiul declanșat de Rusia în țara vecină în urmă cu peste 75 de zile a fost conceput de fostul spion KGB, Vladimir Putin, care însă a pierdut din vedere un aspect crucial, susține un analist japonez.

El crede că ex-agentul sovietic al Serviciilor Secrete din Germania de Est nu a fost capabil să elaboreze o strategie de succes în Ucraina, deoarece asta nu aparținea profesiei sale, unde doar colecta informații.

Invazia Rusiei din Ucraina s-a transformat într-un conflict confuz, deoarece Putin, care este încă spion în sufletul său, s-a rătăcit sub o viziune greșită, arată Naoka Yoshino, în publicația Nikkei Asia din Japonia.
Moscova a luat ”singura decizie corectă” cu privire la Ucraina, a declarat luni, 9 mai 2022, cu ocazia aniversării Zilei Victoriei Rusiei asupra Germaniei naziste din cel de-Al Doilea Război Mondial.

Discursul său a fost plin de neadevăruri bazate pe o istorie revizionistă folosită pentru a justifica războiul din Ucraina.

Armata rusă, Serviciile de Informații și oficialii guvernamentali care au urmărit invazia începută pe 24 februarie 2022 pot fi împărțiți probabil în două tabere: una care îi cuprinde pe cei care recunosc atrocitățile din Ucraina, dar care joacă împreună pentru propria lor supraviețuire și alta cu persoanele care cred cu toată inima afirmațiile lui Putin.

Trebuie menționat faptul că fără ca nimic să-l oprească pe Putin de acasă, războiul din Ucraina va continua. Autorizarea Rusiei de a-și crea un teritoriu într-o altă țară ar putea trimite un mesaj greșit Chinei și altora.

Pentru Japonia, războiul demonstrează importanța descurajării. Recomandările Partidului liberal democrat de guvernământ de la Tokyo au îndemnat cabinetul să majoreze cheltuielile pentru Apărare la cel puțin 2% din PIB.

Realitatea Live

25 Apr. 2024, 09:55
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Apr. 2024, 09:55 // Actual //  Lupu Eduard

TikTok va suspenda în mod voluntar programul de recompensă al noii aplicaţii TikTok Lite, în timp ce lucrează pentru a răspunde preocupărilor UE, a declarat compania miercuri, pe platforma de socializare X, transmite CNBC.

Comisia Europeană a dat termen până miercuri inclusiv companiei deţinute de grupul chinez ByteDance să abordeze preocupările cu privire la posibila creare de dependenţă prin intermediul programului de recompense pentru copii, urmând ca în caz contrar se confrunte cu o suspendare temporară a funcţiei.

CE consideră că acest mecanism reprezintă ”riscuri grave la adresa sănătăţii mentale a utilizatorilor”.

Platforma nu a comunicat Bruxellesului, înainte de lansarea aplicaţiei, o evaluare a riscurilor, conform obligaţiilor prevăzute în cadrul noii legislaţii cu privire la serviciile digitale (DSA).

Reţeaua de socializare TikTok, deţinută de compania chineză ByteDance, a lansat săptămâna trecută în Franţa şi în Spania noua aplicaţie, care le permitea utilizatorilor să fie plătiţi pentru vizionarea de videoclipuri. TikTok Lite era deja disponibilă în Coreea de Sud şi Japonia.

Utilizatorii TikTok Lite cu vârste de peste 18 ani puteau „să colecteze puncte descoperind noi conţinuturi sau realizând anumite acţiuni”, au declarat reprezentanţii reţelei de socializare. Punctele astfel colectate puteau fi transformate în carduri cadou sau folosite pentru a susţine creatorii de conţinuturi.

„Recompensele variază în funcţie de sarcinile îndeplinite şi de experienţa în aplicaţie”, iar „durata maximală de vizionare a videoclipurilor recompensate este cuprinsă între 60 şi 85 de minute”, au precizat la momentul respectiv reprezentanţii TikTok.

Foarte apreciată de tineri şi de influenceri pentru videoclipurile sale care sunt adeseori dansante sau muzicale, controversata reţea de socializare TikTok a atras peste 1,5 miliarde de utilizatori la nivel mondial.

Ea este acuzată cu regularitate că găzduieşte numeroase videoclipuri de dezinformare, provocări periculoase şi imagini pornografice sau că ar fi chiar un instrument de spionaj şi de propagandă în slujba Chinei, o acuzaţie respinsă de compania ByteDance.

Comisia Europeană a demarat totodată anchete separate care vizează Meta, Snap (Snapchat), TikTok şi YouTube despre măsurile implementate de aceste companii pentru a proteja „sănătatea fizică şi mintală” a minorilor.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău