Tânărul de 31 de ani care câștigă aproximativ 6 milioane de dolari pe an din Youtube. Cum își cheltuie banii

10 Sept. 2021, 18:23
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
10 Sept. 2021, 18:23 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Intrând în casa din Las Vegas a lui Graham Stephan, primul lucru pe care îl veți observa este un acvariu masiv. Este echipat cu lumini care schimbă culoarea și plin de recife de corali și pești în culori vii, obiect ce a costat o avere, mai exact – 45.000 de dolari.

El descrie această achiziție ca fiind „doar o cheltuială” și nu are nicio îngrijorare cu privire la banii pe care i-a plătit.

„Nivelul de plăcere pe care îl primesc din acvariu este de neegalat cu orice altă experiență pe care aș putea să o cumpăr”, spune tânărul de 31 de ani. „Pentru mine este rezervorul pe care l-aș fi creat când eram copil, când aveam 12 ani, dacă aș fi avut tot ce am vrut”.

La moment, Graham Stephan este cunoscut pentru activitatea sa pe Youtube. Brandul său cuprinde acum cinci canale YouTube și un podcast, iar volumul său de muncă a devenit atât de intens încât a angajat nu unul, ci doi angajați.

După ce a depășit pragul de venit anual de 1 milion de dolari în 2019 și a câștigat 5,1 milioane de dolari în 2020, Stephan este pe ritmul de a câștiga 6 milioane de dolari în 2021 după cheltuieli, cu 3 milioane de dolari provenind din venituri publicitare YouTube, iar restul provenind din sponsorizări și afiliați, precum și din vânzarea cursurilor pe platforma online Teachable.

El a realizat această creștere renunțând la cariera sa imobiliară pentru a se concentra pe YouTube cu normă întreagă, stimulat parțial de blocările timpurii ale coronavirusului care l-au ținut acasă făcând videoclipuri.

„Acesta a fost punctul în care am spus:„ Vreau să intru pe YouTube ”, spune el pentru CNBC Make It.

Viața lui Stephan este acum pe deplin centrată pe crearea de conținut și, în cele din urmă, își permite să se bucure de succesul său.

Stephan estimează că atunci când a fost lansat primul său episod Millennial Money, își petrecea aproximativ 20% din timp ca agent imobiliar și restul de 80% pe YouTube, rămânând adesea până la 2 dimineața pentru a lucra la videoclipuri.

La momentul pivotului său pentru a deveni un YouTuber cu normă întreagă la mijlocul anului 2020, canalul lui Stephan avea aproximativ 1,5 milioane de abonați și era pe punctul de a câștiga 1 milion de dolari de pe YouTube pentru prima dată.

Acum, canalul său principal are în jur de 3,5 milioane de abonați. La începutul lunii iulie, Stephan câștigase deja 1,42 milioane de dolari în venituri publicitare din diversele sale canale pentru 2021.

Creșterea nu se datorează doar creșterii orelor pe care Stephan le pune pe YouTube, ci și schimbării tipului de conținut pe care îl creează. Deși Stephan a devenit popular realizând videoclipuri despre investițiile sale și câștigurile sale imobiliare, el a pivotat spre analiza știrilor și explicând subiecte financiare complexe.

Echipa sa include acum un editor live, precum și un alt editor care ține un birou în casa lui Stephan. Împreună, cei trei rulează toate canalele lui Stephan, precum și asistă la podcastul său săptămânal.

Stephan este bine conștient de reputația sa de milionar frugal, în ciuda averii sale nete de 15,5 milioane de dolari, dar spune că în ultimii ani a aflat că, uneori, cheltuirea banilor poate fi mai valoroasă decât păstrarea lor. Astfel, o parte din banii săi îi investește în acțiunile diferitor companii.

Stephan încă urmărește toți banii care intră și ies din conturile sale, dar nu mai păstrează un buget strict, deoarece instinctul său implicit este să economisească sau să investească întotdeauna noi venituri, mai degrabă decât să le cheltuiască. El estimează că economisește în medie aproximativ 400.000 de dolari pe lună, cu 60% din acești bani în investiții, iar restul în conturi de economii cu dobândă mare.

Când vine vorba de amenajarea casei sale, Stephan nu a tăiat niciun colț. El a spus că a cheltuit aproximativ 100.000 de dolari pentru mobilier și lucrări de artă, inclusiv un semn masiv de neon cu sloganul său „Smash The Like Button”, precum și un pian de 80.000 de dolari pe care l-a cumpărat folosit pentru 16.000 de dolari.

Acesta mai cheltuie bani pentru întreținerea piscinei, restaurante și ieșiri în oraș împreună cu prietena.

 

Realitatea Live

04 Apr. 2025, 13:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
04 Apr. 2025, 13:41 // Actual //  Ursu Victor

Goldman Sachs a redus semnificativ prognozele pentru prețul mediu al petrolului în 2025 și 2026, invocând riscurile tot mai mari generate de un război comercial global și de creșterea ofertei de țiței din partea OPEC+, ceea ce ar putea conduce la o recesiune economică, notează Reuters.

Conform noilor estimări, prețul mediu al petrolului Brent pentru 2025 este redus cu 5,5%, la 69 de dolari pe baril, iar prețul pentru WTI (West Texas Intermediate) cu 4,3%, la 66 de dolari. Pentru 2026, Goldman a scăzut prognoza și mai mult: cu 9% pentru Brent (62 USD/baril) și cu 6,3% pentru WTI (59 USD/baril).

„Riscurile pentru aceste prognoze revizuite sunt în continuare în scădere, mai ales pentru 2026, având în vedere amenințarea tot mai mare a unei recesiuni globale și, într-o măsură mai mică, a unei creșteri a ofertei OPEC+”, au precizat analiștii Goldman Sachs într-o notă transmisă investitorilor.

Vineri dimineață, la ora 04:08 GMT, Brent se tranzacționa la 69,59 USD/baril, iar WTI la 66,39 USD/baril.

Joi, prețurile petrolului au suferit cele mai mari scăderi procentuale din 2022 încoace, după ce președintele SUA, Donald Trump, a anunțat tarife comerciale reciproce impuse unui număr mare de țări. În paralel, opt membri OPEC+ au anunțat devansarea planului de eliminare a restricțiilor de producție, urmând să majoreze producția în luna mai.

Goldman a subliniat că această decizie demonstrează flexibilitatea OPEC+ de a implementa rapid creșteri mari ale producției, ceea ce reduce șansele ca prețul petrolului să fie susținut pe termen scurt de o scădere a ofertei.

Brokerul de pe Wall Street a ajustat în jos și prognoza privind creșterea cererii de petrol. Goldman se așteaptă acum ca cererea globală să crească doar cu 600.000 barili/zi în 2025, față de estimarea anterioară de 900.000 barili/zi, iar în 2026 creșterea a fost revizuită la 700.000 barili/zi.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ