Tânărul de 31 de ani care câștigă aproximativ 6 milioane de dolari pe an din Youtube. Cum își cheltuie banii

10 Sept. 2021, 18:23
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
10 Sept. 2021, 18:23 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Intrând în casa din Las Vegas a lui Graham Stephan, primul lucru pe care îl veți observa este un acvariu masiv. Este echipat cu lumini care schimbă culoarea și plin de recife de corali și pești în culori vii, obiect ce a costat o avere, mai exact – 45.000 de dolari.

El descrie această achiziție ca fiind „doar o cheltuială” și nu are nicio îngrijorare cu privire la banii pe care i-a plătit.

„Nivelul de plăcere pe care îl primesc din acvariu este de neegalat cu orice altă experiență pe care aș putea să o cumpăr”, spune tânărul de 31 de ani. „Pentru mine este rezervorul pe care l-aș fi creat când eram copil, când aveam 12 ani, dacă aș fi avut tot ce am vrut”.

La moment, Graham Stephan este cunoscut pentru activitatea sa pe Youtube. Brandul său cuprinde acum cinci canale YouTube și un podcast, iar volumul său de muncă a devenit atât de intens încât a angajat nu unul, ci doi angajați.

După ce a depășit pragul de venit anual de 1 milion de dolari în 2019 și a câștigat 5,1 milioane de dolari în 2020, Stephan este pe ritmul de a câștiga 6 milioane de dolari în 2021 după cheltuieli, cu 3 milioane de dolari provenind din venituri publicitare YouTube, iar restul provenind din sponsorizări și afiliați, precum și din vânzarea cursurilor pe platforma online Teachable.

El a realizat această creștere renunțând la cariera sa imobiliară pentru a se concentra pe YouTube cu normă întreagă, stimulat parțial de blocările timpurii ale coronavirusului care l-au ținut acasă făcând videoclipuri.

„Acesta a fost punctul în care am spus:„ Vreau să intru pe YouTube ”, spune el pentru CNBC Make It.

Viața lui Stephan este acum pe deplin centrată pe crearea de conținut și, în cele din urmă, își permite să se bucure de succesul său.

Stephan estimează că atunci când a fost lansat primul său episod Millennial Money, își petrecea aproximativ 20% din timp ca agent imobiliar și restul de 80% pe YouTube, rămânând adesea până la 2 dimineața pentru a lucra la videoclipuri.

La momentul pivotului său pentru a deveni un YouTuber cu normă întreagă la mijlocul anului 2020, canalul lui Stephan avea aproximativ 1,5 milioane de abonați și era pe punctul de a câștiga 1 milion de dolari de pe YouTube pentru prima dată.

Acum, canalul său principal are în jur de 3,5 milioane de abonați. La începutul lunii iulie, Stephan câștigase deja 1,42 milioane de dolari în venituri publicitare din diversele sale canale pentru 2021.

Creșterea nu se datorează doar creșterii orelor pe care Stephan le pune pe YouTube, ci și schimbării tipului de conținut pe care îl creează. Deși Stephan a devenit popular realizând videoclipuri despre investițiile sale și câștigurile sale imobiliare, el a pivotat spre analiza știrilor și explicând subiecte financiare complexe.

Echipa sa include acum un editor live, precum și un alt editor care ține un birou în casa lui Stephan. Împreună, cei trei rulează toate canalele lui Stephan, precum și asistă la podcastul său săptămânal.

Stephan este bine conștient de reputația sa de milionar frugal, în ciuda averii sale nete de 15,5 milioane de dolari, dar spune că în ultimii ani a aflat că, uneori, cheltuirea banilor poate fi mai valoroasă decât păstrarea lor. Astfel, o parte din banii săi îi investește în acțiunile diferitor companii.

Stephan încă urmărește toți banii care intră și ies din conturile sale, dar nu mai păstrează un buget strict, deoarece instinctul său implicit este să economisească sau să investească întotdeauna noi venituri, mai degrabă decât să le cheltuiască. El estimează că economisește în medie aproximativ 400.000 de dolari pe lună, cu 60% din acești bani în investiții, iar restul în conturi de economii cu dobândă mare.

Când vine vorba de amenajarea casei sale, Stephan nu a tăiat niciun colț. El a spus că a cheltuit aproximativ 100.000 de dolari pentru mobilier și lucrări de artă, inclusiv un semn masiv de neon cu sloganul său „Smash The Like Button”, precum și un pian de 80.000 de dolari pe care l-a cumpărat folosit pentru 16.000 de dolari.

Acesta mai cheltuie bani pentru întreținerea piscinei, restaurante și ieșiri în oraș împreună cu prietena.

 

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 19:51
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 19:51 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Centrul Național Anticorupție (CNA)  informează că mai multe proiecte recente de legi și de hotărâri de guvern au fost supuse expertizei anticorupție. Printre cele mai importante acte normative din această săptămână se regăsesc proiectele de lege privind modificarea Legii drumurilor, Legii cu privire la activitatea farmaceutică, Legii privind achizițiile publice, dar și Codului Vamal al Republicii Moldova. Astfel, în rapoartele de expertiză, elaborate de CNA, au fost identificate deficiențe și înaintate recomandări pentru înlăturarea efectelor acestora.

Potrivit experților, proiectul de lege privind modificarea Legii drumurilor, care are drept scop crearea infrastructurii destinate bicicliștilor și pietonilor, conține riscuri de implementare în practică a normelor proiectului. Acestea pot genera costuri suplimentare pentru bugetele publice raionale și municipale, chiar dacă potrivit proiectului, lucrările de amenajare a pistelor ar urma să fie încorporate în lucrările de reabilitare a drumurilor de interes raional sau municipal. Pentru a evita aceste cheltuieli adiționale, CNA recomandă să se acorde o mai mare atenție elaborării actelor normative de punere în aplicare a legii.

De asemenea, mai multe riscuri au fost identificate și în Proiectul de lege privind modificarea Legii cu privire la activitatea farmaceutică. În raportul CNA se menționează că acesta ar putea crea condiții favorabile pentru importul medicamentelor false sau contrafăcute, fapt ce ar prejudicia ulterior sănătatea cetățenilor.

Prin Proiectul de lege privind modificarea Codului Vamal al Republicii Moldova, supus recent expertizei anticorupție a CNA, se propune înlăturarea interdicției la importul pieselor uzate pentru autovehicule.

Potrivit raportului de expertiză, problema identificată în proiectul de lege se referă la faptul că înlăturarea interdicției respective este necondiționată. Proiectul nu stabilește exigențe la import. Astfel, acest lucru ar permite importul oricăror părţi şi accesorii: originale sau nu; reutilizabile sau nu; însoțite sau nu de acte de proveniență sau ce confirmă calitatea etc.

CNA menționează că, expertiza anticorupție este procesul de identificare a riscurilor de corupție care pot apărea la promovarea proiectelor de acte legislative și normative de către entitățile publice, a factorilor care le generează și elaborarea recomandărilor pentru înlăturarea efectelor acestora.

Amintim că CNA face expertiză anticorupție începând cu anul 2006.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală