Top 20 cele mai bune companii aeriene din lume. Unele dintre ele zboară și la Chișinău

25 Iun. 2024, 12:16
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
25 Iun. 2024, 12:16 // Actual //  bani.md

Qatar Airways a fost proclamată cea mai bună companie aeriană din lume în cadrul premiilor Skytrax World Airline Awards 2024, stabilind un record cu opt victorii în cei 25 de ani de la înființarea premiilor. În plus, compania aeriană cu sediul la Doha a obținut și premiile pentru cea mai bună clasă business din lume, cel mai bun salon de clasă business din lume și cea mai bună companie aeriană din Orientul Mijlociu.

Singapore Airlines, câștigătoarea din anul precedent, s-a clasat pe locul al doilea în 2024, urmată de Emirates pe locul trei, All Nippon Airways pe locul patru și Cathay Pacific pe locul cinci din peste 350 de companii aeriene incluse în clasament.

Saudi Arabian Airlines a fost distinsă cu premiul pentru cea mai mare îmbunătățire în ierarhie, depășind competiția într-un clasament ce a inclus Starlux și Play pe locurile al doilea și al treilea, respectiv.

Edward Plaisted, CEO Skytrax, a declarat: „Este o realizare remarcabilă pentru Qatar Airways să câștige acest titlu de cea mai bună companie aeriană din lume pentru 2024, a opta oară când triumfă. Felicităm Qatar Airways pentru acest succes care ar trebui să fie o sursă de mare mândrie și satisfacție pentru conducerea și personalul companiei aeriene.”

În cadrul ceremoniei de decernare a premiilor, desfășurată la un conac din apropierea aeroportului Heathrow din Londra, au fost prezenți executivi ai companiilor aeriene și membri ai echipajului de cabină.

În alte categorii importante, Turkish Airlines a fost desemnată cea mai bună companie aeriană din Europa pentru 2024, iar Delta a câștigat premiile pentru cea mai bună companie aeriană din America de Nord, cea mai bună clasă business din America de Nord și cea mai bună clasă economică din America de Nord.

Sondajul Skytrax asupra clienților companiilor aeriene a fost efectuat în perioada septembrie 2023 până în mai 2024, participând clienți din peste 100 de țări.

Cele mai bune 20 companii aeriene din lume din 2024

  1. Qatar Airways
  2. Singapore Airlines
  3. Emiratele
  4. ANA All Nippon Airways
  5. Cathay Pacific
  6. Japan Airlines
  7. Turkish Airlines
  8. EVA Air
  9. Air France
  10. Swiss International Air Lines
  11. Korean Air
  12. Hainan Airlines
  13. British Airways
  14. Fiji Airways
  15. Iberia
  16. Vistara
  17. Virgin Atlantic
  18. Lufthansa
  19. Etihad Airways
  20. Saudi Arabian Airlines

Cel mai bun echipaj de cabină din lume 2024

  1. Singapore Airlines
  2. ANA All Nippon Airways
  3. Garuda Indonezia
  4. EVA Air
  5. Cathay Pacific Airways
  6. Hainan Airlines
  7. Japan Airlines
  8. Thai Airways
  9. Qatar Airways
  10. Malaysia Airlines

Cele mai bune companii aeriene low-cost din lume 2024

  1. AirAsia
  2. Volotea
  3. Flynas
  4. Transavia Franta
  5. Indigo
  6. Vueling Airlines
  7. aer Baltic
  8. Iberia Express
  9. Ryanair
  10. easyJet
  11. flyDubai
  12. Jet2.com
  13. Eurowings
  14. Compania aeriană SKY
  15. Companiile aeriene JetSMART

Cele mai bune companii aeriene regionale din lume 2024

  1. Bangkok Airways
  2. Aegean Airlines
  3. Azerbaidjan Airlines
  4. Rex Airlines
  5. Azul Brazilian Airlines
  6. Virgin Australia
  7. Royal Air Maroc
  8. Porter Airlines
  9. Alaska Airlines
  10. Companiile aeriene din Hong Kong

Cele mai curate companii aeriene din lume 2024

1 Cathay Pacific Airways

2 ANA All Nippon Airways

3 EVA Air

4 Qatar Airways

5 Singapore Airlines

6 Asiana Airlines

7 Hainan Airlines

8 Japan Airlines

9 China Airlines

10 Korean Air

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

28 Sept. 2024, 16:45
 // Categoria: Slider // Autor:  bani.md
28 Sept. 2024, 16:45 // Slider //  bani.md

Comentariul expertului WatchDog.MD, Andrei Curăraru, despre campania de dezinformare pornită de agenții Kremlinului în urma declarației șefului Delegației UE în Moldova, Janis Mazeiks.

„Departe de a încerca să comentăm ceea ce zic diplomații despre vânzarea terenurilor agricole în Uniunea Europeană, simțim obligația de a preveni panică inutilă. Va fi „pământul vândut forțat străinilor” ca „preț” al integrării europene? Răspunsul e pe cât se poate de simplu. Vedeți hoarde de străini care să cumpere terenuri agricole în România sau Bulgaria? S-au transformat țările din Europa Centrală și de Est în ferme străine? Nu. Pentru că au negociat corect și au asigurat că investițiile în agricultură să vină în folosul țării și satelor unde vin.

România. Exemplul perfect că nu se vinde tot străinilor odată ce intri în UE. După aderare, au avut 7 ani de interdicție totală pentru vânzarea terenurilor agricole către străini. După aceea, da, străinii au putut cumpăra, dar cu reguli stricte. Trebuie să fii rezident timp de 5 ani, să desfășori activități agricole același termen și să ai 75% din venituri din agricultură.

Ungaria. O țară care a stabilit în Constituție că străinii nu au acces la pământurile agricole. Doar fermierii locali și din UE care îndeplinesc niște criterii stricte pot cumpăra teren. Fără șanse dacă nu sunt rezidenți de cel puțin 3 ani și activi în agricultură.

Polonia. A blocat vânzările către străini timp de 14 ani (!) după ce a intrat în UE, iar acum chiar și cei care pot cumpăra trebuie să locuiască acolo cel puțin 5 ani și să se apuce de agricultură.

Letonia. Cetățenii non-UE nu pot cumpăra deloc terenuri agricole, iar cei din UE trebuie să fie rezidenți permanenți și să treacă un test de limbă. Se pare că trebuie să știi mai mult decât cum să ari un câmp dacă vrei să cumperi teren în Letonia.

Croația. Ultima țară care a intrat în Uniune. Au avut un moratoriu de 10 ani, timp în care nimeni din afara țării nu putea cumpăra teren. După asta, s-au deschis piața, dar cu aprobări speciale de la Ministerul Agriculturii. Pot fi procurate 10 hectare de către persoane fizice rezidente și până la 100 hectare de către persoane juridice rezidente. Nu pot fi procurate pășuni și păduri.

Acum, să revenim la noi. Moldova nu va fi obligată să facă nimic ce nu e în interesul nostru național. Vom negocia dur și inteligent, exact așa cum au făcut celelalte țări. Nu va veni nimeni să ne dicteze cum să ne vindem pământul, pentru că fiecare țară din UE și-a protejat fermierii și a negociat condiții personalizate.

Dacă ne uităm la România, Polonia sau Croația, nu vedem nicio invazie de cumpărători străini care să fi preluat terenurile agricole. Așa va fi și pentru noi: cu reguli clare, cu garanții pentru agricultori și cu grijă pentru ceea ce contează cu adevărat – viitorul nostru comun”.

Andrei Curăraru, expert WatchDog.MD

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău