Turiştii bogaţi care vin în Europa vor cumpăra mai multe bunuri de lux

22 Iul. 2022, 15:41
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
22 Iul. 2022, 15:41 // Au Bani //  MD Bani

Turiştii bogaţi care vin în Europa ar urma să sprijine vânzările grupurilor de lux LVMH, Kering şi Hermes în trimestrul doi din 2022. Astfel, companiile vor compensa impactul restricţiilor din China, transmite Reuters.

Casele de modă din Franţa şi Italia văd o majorare a cererii în urma pandemiei, în timp ce cumpărătorii încă îşi cheltuie economiile făcute în timpul restricţiilor, în pofida turbulenţelor de pe pieţe şi a creşterii preţurilor.

Deprecierea euro faţă de dolar, care va spori probabil câştigurile grupurilor de lux din Europa, îi încurajează pe vizitatorii americani să cheltuie mai mult.

„Consumatorii americani care călătoresc în Europa se poartă de parcă nu ar exista ziua de mâin”, susţine Mario Ortelli, de la firma de consultanţă în domeniul fuziunilor şi achiziţiilor companiilor de lux Ortelli & Co, previzionând că ei vor majora vânzările din acest sector pe continent. „Continuăm să vedem o cerere ridicată pe piaţă, consumatori de toate naţionalităţile cheltuind masiv după restricţiile din pandemie. Situaţia încă nu s-a normalizat”, apreciază Luca Solca, analist la Bernstein.

Totuşi, restricţiile din China încă aruncă o umbră asupra câştigurilor în trimestrul doi din 2022. Conform estimărilor Barclays, pe segmentul de lux, vânzările în China au scăzut în perioada aprilie – iunie 2022 cu 40%, în timp ce pe plan global vânzările au urcat cu aproximativ 11%, jumătate din ritmul înregistrat în trimestrul precedent.

Anul trecut, Statele Unite au depăşit Europa, devenind cea mai mare piaţă mondială de lux, şi atrăgând investiţii în noi magazine de la brandurile din Europa.

Analiştii UBS se aşteaptă în trimestrul doi din 2022 la o creştere a vânzărilor de 17% la LVMH, de 12% la Kering şi de 16% la Hermes.

Realitatea Live

03 Apr. 2025, 17:41
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
03 Apr. 2025, 17:41 // Actual //  Ursu Victor

Grupul OPEC+, care reunește 23 de state exportatoare de petrol, inclusiv Rusia și Arabia Saudită, a anunțat joi o majorare spectaculoasă a producției de țiței, începând cu luna mai – cea mai mare din ultimii cinci ani. Decizia vine la scurt timp după apelurile insistente ale fostului președinte american, Donald Trump, ca statele cartelului să crească producția și să contribuie la scăderea prețurilor.

Potrivit anunțului, opt țări membre OPEC+, printre care Arabia Saudită, Rusia, Emiratele Arabe Unite, Kuweit și Irak, vor crește producția zilnică cu 411.000 de barili – de trei ori mai mult decât planul inițial, care prevedea o majorare lunară de 138.000 de barili.

Este cea mai amplă creștere a ofertei de petrol de la revenirea post-pandemie din 2020, când OPEC+ a început să reintroducă volumele tăiate în timpul crizei sanitare.

Valul de petrol care urmează să inunde piața globală a avut efecte imediate asupra bursei. Prețurile futures pentru petrolul Brent au scăzut cu peste 5%, coborând sub 70 de dolari pe baril, atingând la un moment dat 70,16 USD la bursa din Londra.

„Dacă țările OPEC și-ar fi dorit cu adevărat să doboare prețurile, cum cerea Trump, momentul ales este perfect”, a comentat Harry Tchilinguirian, analist-șef la Onyx Commodities. „Piața globală deja se teme de o recesiune provocată de valul tarifelor impuse de Trump. Acum riscul este să se declanșeze o furtună perfectă”.

Potrivit unui raport confidențial al Băncii Centrale a Rusiei, citat de presa rusă, piața mondială a petrolului riscă să intre într-un ciclu prelungit de prețuri joase, care ar putea pune în pericol aproape jumătate din veniturile de export ale Rusiei.

Oficialii ruși avertizează că o astfel de criză ar putea fi comparabilă cu șocul petrolier din anii 1980, care a precedat colapsul economic al URSS. La acea vreme, Arabia Saudită a triplat producția, determinând prăbușirea prețurilor de la 30 USD la 10-15 USD/baril – un moment istoric care a declanșat un crunt deficit valutar și falimentul regimului sovietic.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | FEROVIARII AU IEȘIT DIN NOU LA PROTEST ÎN FAȚA GUVERNULUI ȘI PREȘEDINȚIEI
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | NOUA MINISTRĂ A DEZVOLTĂRII ECONOMICE ȘI DIGITALIZĂRII A DEPUS JURĂMÂNTUL
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | SALVATORII ATENŢIONEAZĂ DESPRE PERICOLELE INCENDIILOR DE VEGETAŢIE
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ
NO COMMENT | INTERVENŢIA POMPIERILOR LA LICHIDAREA INCENDIULUI DIN CAPITALĂ