AUDIO Cine-i trădătorul din partidul Șor. Vocea lui recunoscută de mai multe persoane

22 Iul. 2022, 14:29
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
22 Iul. 2022, 14:29 // Actual //  Lupu Eduard

Vocea deputatului partidului Șor, Vladimir Vitiuc a fost recunoscută de mai multe persoane, într-o înregistrare audio, cu Igor Himici în care vorbesc despere sume de și datorii în contextul activității partidului. Înregistrările au fost publicate de CNA.

În dimineața zilei de 21 iulie, procurorii anticorupție și ofițerii CNA au descins cu percheziții la mai multe sedii ale formațiunii, într-un dosar penal pornit pe faptul finanțării ilegale a partidului.

Potrivit procurorilor, s-a constatat că partidul ar fi acceptat conștient bani de proveniență dubioasă, din partea unei grupări criminale, care erau folosiți în interes de partid, precum onorarii pentru artiști, salarii pentru membri și organizarea de proteste.

Mai exact, banii grupului criminal ajungeau în Republica Moldova sub formă de transferuri și convertiri, inclusiv în criptovalută, iar pentru a camufla originea mijloacelor financiare, erau folosite diverse canale de finanțare precum Dubai, Viena, Monaco.

Fostul deputat transfug, care a schimbat mai multe partide (PCRM, PD, Partidul Șor) Vladimir Vitiuc figurează și în calitate de bănuit pentru coruperea deputaților. În prezent acesta se află sub control judiciar după ce a stat în Penitenciarul 13. Vitiuc este bănuit și de îmbogățire ilicită. Potrivit ANI acesta a încercat să ascundă o sumă de 600 mii de lei. Vitiuc a fost reținut în data de 2 februarie 2022 împreună cu Sergiu Sîrbu, Artur Reșetniucov și Anatolie Zagoridnîi. Ulterior, Vitiuc, din motive de sănătate a fost transferat sub control judiciar, deși ceilalți colegi au rămas în penitencia

Fostul deputat al Partidului Șor, care a deținut și funcția de vicepreședinte al Parlamentului în cel puțin două legislaturi, Vladimir Vitiuc, a fost depistat de Autoritatea Națională de Integritate cu 600 de mii de lei nedeclarați în declarația de avere și interese personale, în urma realizării unui control al averii acestuia în luna martie 2020. Mai exact, inspectorul de integritate a identificat prezența unei diferențe de bani de 2 268 248 de lei, generată în perioada 9 decembrie 2014–31 iulie 2016, când și-a procurat un autoturism de model Land Rover Range Rover în valoare de 85 250 de euro, precum și de suplinire a bugetului familial cu mijloace financiare sub formă de depuneri în numerar la cont/card bancar.

Afacerile de la Bălți

În capitala de nord a Republicii Moldova politicianul bălțean Vladimir Vitiuc are reputaţia de „cardinalul din umbră”, în condițiile în care a tras sforile la mia multe afaceri.

Potrivit nordnews.md, este vorba de SRL „AURANT” și SRL „Asevia” sunt cele mai apropiate de noțiunea de afacere din umbră ale fostului deputat al Parlamentului Republicii Moldova Vladimir Vitiuc.

SRL „AURANT” a fost înființată inițial de însuși Vladimir Vitiuc  în 1994. Astăzi, soția lui Vladimir Vitiuc, Iana, este la conducerea acestei companii în calitate de administrator, iar soția fratelui Ianei Vitiuc, Ala Petruc, este fondatoare.

SRL „Asevia” este înregistrată pe numele Serghei Petruc, fratele soției lui Vladimir Vitiuc, și este formată dintr-o rețea de magazine situate în Bălți pe următoarele adrese: str. Colesov,4; str.Alexandru cel Bun,8; str.Al.cel Bun 40; str.Conev,10; str. 13 decembrie; str.Colesov,4; str. Calea Ieșilor, 109/84; str. Decebal nr.13.

Vladimir Vitiuc, este un economist, manager, magistru în drept și politician moldovean, deputat în Parlamentul Republicii Moldova începând cu anul 2005. A reprezentat Partidul Comuniștilor din Republica Moldova în cinci legislaturi consecutive, în 2017 a trecut la Partidul Democrat, iar în 2020 la Partidul „Șor”. A fost vicepreședinte al Parlamentului Republicii Moldova în 2015-2019 și 2020-2021.

Realitatea Live

02 Oct. 2023, 07:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
02 Oct. 2023, 07:38 // Actual //  Lupu Eduard

Preşedintele turc Recepp Tayyip Erdogan reproşează duminică, 1 octombrie, faptul că Turcia şi-a ”respectat toate promisiunile”, spre deosebire de Uniunea Europeană, iar ”dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, n-are decât”.

”Turcia nu mai aşteaptă nimic de la Uniunea Europeană, care ne face să aşteptăm la poarta sa de peste 40 de ani”, a tunat şeful statului turc.

”Noi ne-am respectat toate promisiunile pe care le-am făcut UE, însă ei n-au respectat aproape niciuna de-a lor”, a denunţat Erdogan în sesiunea inaugurală a Parlamentului.

El a subliniat că ”nu va tolera nicio cerinţă nouă sau condiţii în procesul de aderare” a Turciei.

”Dacă nu dau înapoi în anumite nedreptăţi, ca impunerea de vize, pe care o folosesc ca pe o sancţiune latentă, dacă nu-şi corectează toate greşelile (…), atunci ei vor pierde integral dreptul de a-şi exprima aşteptări politice, economice sau militare din partea noastră”, a ameninţat el.

”Dacă UE intenţionează să pună capăt procesului aderării (Turciei), care există doar pe hârtie, va fi decizia lor”, a tunat el.

Puciul din 2016

Furia preşedintelui turc provine de la ultima hotărâre a Curţii Europene a Drepturilor Omului (CEDO), care a criticat săptămâna aceasta Turcia, căreia-i reproşează că a condamnat un bărbat din cauza apartenenţei la o organizaţie teroristă armată bazându-se pe simpla utilizare a aplicaţiei de mesagerie criptată ByLock.

ByLock este considerată de către Ankara un instrument de comunicare privilegiat al celor care se fac vinovaţi de puciul eşuat din 2016, soldat cu 250 de morţi, urmat de arestări masive şi epurări fără precedent în istoria modernă a Turciei.

Guvernul turc a atribuit puciul uşuat organizaţiei Fetö – acroninul folosit de Ankara pentru a desemna mişcarea predicatorului Fethullah Gülen, un fost aliat al lui Erdogan.

”Hotărârea CEDO este ultima picătură care umple paharul”, a denunţat Recepp Tayyip Erdogan.

”Membrii organizaţiei teroriste şi suţinătorii lor care sunt încurajaţi de această hotărâre nu trebuie să-şi facă speranţe zadarnice. Această hotărâre nu aduce nici alinare membrilor sceleraţi ai Fetö”, a subliniat el.
”Turcia nu va face niciun pas înapoi în lupta sa împotriva acestei bande de trădători. Ea nu va permite nicio întoarcere în trecut”, a subliniat Erdogan.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău