Vedete care și-au cumparat insule private. Locurile de vis în care își petrec vacanțele cele mai bogate celebrități

17 Iun. 2021, 05:37
 // Categoria: Au Bani // Autor:  bani.md
17 Iun. 2021, 05:37 // Au Bani //  bani.md

Conace luxoase, avioane private, iahturi, bijuterii de lux, îmbrăcăminte și accesorii de designer exclusiviste, mașini de milioane de dolari sunt câteva dintre luxurile de care se bucură multe vedete. Cu toate acestea, există un grup select de artiști care pot adaugă și „deținerea unei insule private” la această listă.

Vă prezentăm câteva celebrități care și-au achiziționate insule, pentru a petrece în liniște cele mai frumoase vacanțe.

Leonardo DiCaprio

În 2005, câștigătorul premiului Oscar a achiziționat Insula Blackadore Caye. DiCaprio are inițiativa de a transformă acest teritoriu de 104 acri într-o stațiune ecologică cu bungalouri și vile și un centru de cercetare care desfășoară activități pentru dezvoltarea durabilă.

 

Посмотреть эту публикацию в Instagram

 

Публикация от Home Finest (@homefinest)

Celine Dion

Cântăreața piesei iconice Titanic deține o insula privată în Jupiter, Florida, unde ea și soțul ei regretat, directorul muzical Rene Angelil, au construit un conac imens, complet alb, care are chiar și propriul sau parc acvatic.

 

Johnny Depp

Datorită filmării Piraților din Caraibe, Johnny Depp a întâlnit diferite insule din Marea Caraibelor, care l-au încântat cu nisipul alb și marea cristalină. Una dintre acestea, Little Hall’s Pond Cay, situată în Bahamas, i-a plăcut atât de mult încât a decis să o cumpere pentru a avea propriul sau paradis de 45 de acri pentru a se bucură de pace. Insula să este atât de importantă pentru actor încât chiar și fiecare plajă poartă numele unei persoane dragi.

Shakira

Vedetă columbiană a făcut echipa cu Roger Waters, membru al Pink Floyd, și împreună au achiziționat Bonds Cay, o insula de 550 de acri din Bahamas pe care au transformat-o într-o destinație turistică exclusivă. Atât cântăreții, cât și oaspeții lor privilegiați se pot bucură de cinci frumoase plaje cu nisip alb, lagune și cascade și peisaje luxuriante de vegetație.

Realitatea Live

01 Iul. 2025, 16:44
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
01 Iul. 2025, 16:44 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Republica Moldova a importat, în 2024, 32.015 anvelope pentru utilaje agricole şi forestiere, iar în primele cinci luni din 2025 alte 15.676 bucăţi, arată un studiu semnat de economistul Iurie Rija. Extrapolat pe întregul an, ritmul actual ar putea egala sau chiar depăşi nivelul din 2024, confirmând cererea constant ridicată din sectorul agricol şi silvic.

Dacă în ianuarie 2024 o anvelopă costa, în medie, 2.980 lei, în ianuarie 2025 preţul a scăzut la 1.581 lei. Tendinţa s-a repetat în aprilie (1.112 lei vs. 2.836 lei). În ansamblu, valoarea importurilor pe ianuarie-mai 2025 (29,3 mil. lei) reprezintă doar 36,5 % din totalul de 80,1 mil. lei din 2024, deşi cantitatea este comparabilă. Rija explică scăderea prin trecerea la modele mai ieftine, presiunea concurenţei şi reconfigurarea logisticii.

Din punct de vedere al țării de proveniență a importurilor Turcia  domină cu 44 % din volum (21.021 buc.) şi 53 % din valoare (58,2 mil. lei); preţ mediu stabil, ~2.770 lei/buc, China – 25 % din importuri, dar doar 12 % din valoare; preţ mediu prăbuşit în 2025 la 654 lei/buc și India, Ucraina şi România completează Top 5; împreună, cele cinci ţări acoperă 90 % din cantitate şi 88 % din valoare.

Totodată, Cehia livrează anvelope premium (preţ mediu peste 6.900 lei), iar în 2024 din Spania au fost importate seturi ultra-scumpe (24.900 lei/buc.), sumă care a revenit la normal în 2025.

Din cele 74 de companii importatoare, AGROPIESE TGR GRUP SRL asigură 38 % din volum şi 30 % din valoare. INTRP IND CHIVIRIGA VITALIE aduce doar 14 % din anvelope, dar aproape 29 % din valoare, semn că mizează pe produse premium. Primele şapte firme reprezintă peste 80 % din importuri, configurând o oligopolizare a pieţei.

În concluzie, Rija spune că: „Cererea rămâne elevată şi sezonieră, cu vârfuri înainte de lucrările de primăvară şi toamnă, iar scăderea preţurilor reflectă migrarea spre modele mai accesibile şi ofensiva furnizorilor asiatici. În același timp, importatorii moldoveni sunt dependenţi de un grup restrâns de ţări şi de câţiva importatori mari expune sectorul la riscuri logistice şi de preţ”.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO