PayPal și-a modificat politica legată de criptomonede și a venit cu mai multe schimbări pentru cei care tranzacționează Bitcoin prin intermediul serviciului, scrie playtech.ro.
PayPal a intrat pe piața criptomonedelor încă de la sfârșitul anului trecut, când a decis să le permită utilizatorilor (din SUA) să cumpere, să dețină sau să vândă Bitcoin, Litecoin, Ethereum și alte criptomonede cunoscute. A venit, însă, și cu niște limite pentru aceste tranzacții. Totuși, compania a depășit aceste limite și a decis să crească limita de cumpărare Bitcoin până la 100.000 de dolari în fiecare săptămână. În aceste condiții, limita anuală de 50.000 de dolari nu mai e în vigoare. E o mișcare prin care e întreținută frenezia investitorilor în criptomonede. PayPal dă impresia că vede un viitor în această direcție.
PayPal, schimbări care-i vizează pe investitorii în Bitcoin
PayPal dă senzația că marșează puternic în zona criptomonedelor, prin introducerea noii limite săptămânale și anularea celei anuale. E deja a cincea modificare a limitelor (întotdeauna în sus) în mai puțin de un an.
Serviciul susține că a adăugat în aplicație și ghiduri și materiale educaționale – astfel încât toți cei interesați să afle cam tot ce vor despre piața criptomonedelor. De asemenea, platforma arată că vrea să demonteze miturile legate de aceste active digitale.
Din datele făcute publice rezultă că utilizatorii PayPal care tranzacționează monede virtuale folosesc aplicația dublu față de ceilalți, spunea CFO-ul John Rainey.
PayPal a pășit timid spre piața criptomonedelor, dar e clar că a mărit pasul între timp. În noiembrie 2020, anunța că utilizatorii vor putea tranzacționa până la 20.000 de dolari pe săptămână, o sumă dublă față de limita impusă inițial.
La acea vreme, Dan Schulman, CEO PayPal, menționa că susținerea monedelor virtuale a fost determinată de direcția în care merge lumea – adică o tranziție ”inevitabilă” către astfel de active.
„Trecerea la formele digitale ale monedelor este inevitabilă, aducând cu sine avantaje clare în ceea ce privește incluziunea financiara și accesul, eficiența, viteza și reziliența sistemului de plăți, precum și capacitatea guvernelor de a deconta rapid fondurile către cetățeni”, spunea acesta.