(VIDEO) 10 LEI// Nicoleta Caun despre dragostea pentru aviație. Cum e să fii însoțitoare de bord în Republica Moldova

29 Mart. 2022, 18:30
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
29 Mart. 2022, 18:30 // Interviu //  MD Bani

Nicoleta Caun este absolventa facultății de psihologie, dar în urmă cu 3 ani a ales un alt parcurs profesional, mai exact, a devenit însoțitoare de bord, la îndemnul fratelui său. De asemenea, Nicoleta este profesoară de modeling și dansuri, iar recent a lansat și propria afacere CN Hostess Agency. La toate acestea se mai adaugă și activitatea de blogger. În cadrul emisiunii 10 LEI am discutat cu Nicoleta despre cum arată viața de stewardesă în Republica Moldova, posibilități de angajare și sfaturi pentru cei ce își doresc o carieră în acest domeniu.

Niciodată nu a visat să devină însoțitoare de bord, dar fratele ei a reușit să o convingă.

„Niciodată nici nu m-aș fi gândit să devin însoțitoare de bord. Așa s-a întâmplat că fratele meu a lucrat în acest domeniu. Într-o bună zi, în anul 2017, dimineața, el vine la mine și zice: Uite eu te-am înscris și mergem împreună la o companie. Atunci a fost prima mea încercare când am mers la un interviu la una din companiile internaționale, am trecut interviul împreună cu el (fratele), doar că cursurile trebuia să aibă loc peste hotare timp de vreo jumate de an, dar eu eram anul trei la facultate și am zis „NU”, licența este mai importantă.”

După ce a absolvit universitatea, în 2019, Nicoleta a revenit la această idee. Așadar, a aplicat la o companie aeriană, a trecut etapa interviului de angajare și activează până în prezent în acest domeniu.

În cadrul interviului, Nicoleta Caun a menționat două căi prin care poți deveni însoțitoare de bord: prin intermediul cursurilor pentru a deveni însoțitoare de bord sau direct prin compania aeriană.

„În Republica Moldova eu cunosc două căi pentru a deveni însoțitor de bord. Trimiți CV direct la companie, să fii invitat la interviu și dacă treci de etapa interviului și prin companie faci cursurile de însoțitor de bord. Astfel, compania îți achită o bună parte din sumă. Așa am făcut eu și așa recomand tuturor. Este și a doua cale, când faci separat cursuri de însoțitor de bord, obții licența și cu această licență te poți angaja. Eu nu recomand această cale pentru că sunt situații în care oamenii investesc, dar asta este destul de scump pentru Moldova, obțin licența, dar nu se pot angaja. Poate pentru că nu face față parametrilor sau poate că nu cunoaște anumite limbi. Este mai riscant eu aș spune.”

De asemenea, Nicoleta a relatat și experiența sa de a trece prin două interviuri de angajare pentru a deveni însoțitoare de bord. Astfel, ea spune că în dependență de companie, probele la care ești supus diferă. În general nu este atât de dificil, vorbești despre tine, mai ai parte și de întrebări capcană sau ești rugat să lucrezi în echipă.

Printre cei mai importanți parametri care sunt necesari pentru a deveni însoțitor de bord se numără: aspectul fizic plăcut, cunoaștere limbii engleze, amabilitate și o dicție bună. În ceea ce-i privește pe băieți, trebuie să aibă înălțimea necesară și să fie fit, adică „slăbuț”. De asemenea, se adaugă capacitatea de a face față situațiilor stresante.

Rolul unui însoțitor de bord

Însoțitorii de bord au un rol foarte important în timpul zborului, ei sunt responsabili de siguranța pasagerilor. Periodic, însoțitorii de bord sunt instruiți pentru a fi pregătiți în situațiile excepționale. Rolul secundar al lor este confortul pasagerilor. Din păcate, foarte multe persoane nu sunt conștiente de acest aspect, motiv pentru care își manifestă nemulțumirea.

„Noi, însoțitorii de bord, în general, suntem în avion pentru siguranța pasagerilor. Noi suntem pregătiți și participăm în fiecare an la cursuri și totalizări pentru a fi pregătiți să facem față în orice situație de urgență. Doar după, noi suntem pentru confortul pasagerilor.”

Cum e să fii însoțitoare de bord în Republica Moldova

În cadrul emisiunii 10 LEI, Nicoleta Caun a vorbit despre cum e să fii însoțitor de bord în Republica Moldova. Mulți consideră că însoțitorii de zbor descoperă locuri noi, sunt cazați în hoteluri de cinci stele, atunci când zbori pe loc lucruri stau puțin altfel. De asemenea, în ceea ce privește salariul, da, este motivant pentru țara noastră, dar este mai mic, comparativ cu alte țări.

„În mod normal, noi zburăm de acasă. Zburăm tur și retur, ceea ce înseamnă că noi zburăm, stăm în țara în care am ajuns aproximativ o oră, facem debarcarea pasagerilor, îmbarcarea altor pasageri  și deja zburăm înapoi acasă. Astfel, eu mereu sunt pe loc.”

De asemenea, fiecare însoțitor de zbor trebuie să respecte și un set de reguli în ceea ce privește vestimentația, coafura.

„Înainte de fiecare zbor este un ritual de pregătire în ceea ce privește machiajul, coafura. Ea este întocmită conform manualului pe care îl avem și nu putem deviat.”

Nicoleta este îndrăgostită de aviație, motiv pentru care își vede viitorul în acest domeniu.

Pentru mai multe detalii urmărește interviul complet. 

Realitatea Live

18 Mai 2024, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
18 Mai 2024, 14:42 // Actual //  Lupu Eduard

Republica Moldova va avea în curând un nou șef la Serviciul Vamal, a anunțat ministrul Finanțelor, Petru Rotaru, în cadrul unei emisiuni la RLive. Rotaru a subliniat că poziția, deși atractivă din punct de vedere salarial, este complicată și vine cu numeroase provocări.

„Eu cred că în timp foarte scurt vom avea un nou șef la Serviciul Vamal. Este o poziție atractivă, dar nimeni nu vrea să vină. Este o poziție complicată. Dacă cineva îți creează iluzii că Serviciul Vamal, fiscul sau Ministerul de Finanțe că sunt domenii unde este foarte bine de lucrat, nu este chiar așa. Sunt domenii cu riscuri sporite, complicate care asigură securitatea economică a statului”, a explicat Rotaru.

Ministrul a evidențiat complexitatea funcționării vamale, menționând că activitatea vămii este continuă, 24 de ore pe zi, ceea ce implică provocări de securitate cibernetică și economică, precum și gestionarea eficientă a fluxurilor de la vamă. Rotaru a amintit că, în contextul începutului războiului din Ucraina, angajații vamali au muncit non-stop pentru a face față situației, răspunzând așteptărilor publicului.

„Dacă este cineva din public care vrea să-și asume această responsabilitate, să vină la vamă. Este destul de complicat. Trebuie să fim conștienți că trebuie să ne asumăm niște responsabilități pe care trebuie să le ducem până la capăt”, a punctat Rotaru.

Poziția de șef al Serviciului Vamal este esențială pentru asigurarea securității economice a statului și pentru implementarea eficientă a politicilor fiscale. Ministrul Finanțelor a făcut un apel către cei care sunt dispuși să își asume această responsabilitate să aplice, subliniind importanța acestui rol în contextul actual.

Igor Talmazan a demisionat de la Serviciul Vamal în data de 10 aprilie, în urma scandalui în care au fost documentați la Postul Vamal Aeroport șapte inspectori vamali bănuiți pentru fapte de corupție.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău