(VIDEO) O plajă din România s-a transformat în șantier de construcții. Montează o conductă imensă în mare

04 Feb. 2022, 10:07
 // Categoria: Au Bani // Autor:  Dumitrita Culiuc
04 Feb. 2022, 10:07 // Au Bani //  Dumitrita Culiuc

Plaja din Mamaia a devenit șantier pentru operațiunea de lărgire a plajelor din Eforie. Pentru că în sud nu era suficient spațiu, muncitorii montează o conductă imensă în Mamaia, pe care o vor transporta apoi până în Eforie Sud, scrie Digi24.ro.

„Pe plaja din Mamaia au fost aduse 100 de bucăți de conductă. Au o lungime de 12 metri. În curând vor fi asamblate și vor forma o conductă lungă de 1,2 kilometri.”, spune o jurnalistă Digi24, fiind la fața locului.

Țeava va fi montată chiar la malul mării.

Marius Stamat, antreprenor construcții hidrotehnice: Secțiunile de tubulatură vor fi aduse aici, pe malul apei, vor fi sudate între ele formându-se tubulatura completă, după care va fi împinsă în apă, cu ajutorul excavatoarelor, până când intră în plutire.

Reprezentanții Apele Române Dobrogea-Litoral au fost de acord ca țeava să fie ansamblată în Mamaia, deoarece aici plaja este mai lată.

Nicușor Buzgaru, manager proiect ABADL: Este cea mai apropiată locație unde spațiul generos ne permite montarea conductei fără să avem impedimente sau obstacole. Plaja de la Eforie are acele diguri de stabilizare și nu permiteau montarea unei conducte atât de lungi.

Conducta va fi umplută cu aer sub presiune, împinsă în apă și trasă cu ajutorul mai multor remorchere până la Eforie.

Marius StamatEste o tubulatură fixă care stă pe fundul mării. La capetele ei se vor conecta două secțiuni de tubulatură flotantă. Una din ele va veni până pe mal, cealaltă se va lega la nava care transporta nisipul. Se va pompa nisipul de la navă pe uscat.

Conducta va rămâne scufundată în mare până la jumătatea lunii septembrie, atunci când vor începe lucrările de lărgire a plajelor. Operațiunea va dura 12 săptămâni, iar la final, plaja din Eforie Sud va avea între 60 și 100 de metri lățime.

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău