VIDEO// Solidaritate pentru pace : Moldtelecom depune în continuare eforturi pentru susținerea refugiaților

05 Apr. 2022, 09:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
05 Apr. 2022, 09:30 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

De la începutul războiului din Ucraina au trecut deja șase săptămâni, iar Republica Moldova continuă să-i ajute în continuare pe refugiații care ajung în țara noastră. Voluntarii și companiile cu inimă mare au rămas la fel de implicați precum în primele zile, oferind cazare și alimentație cetățenilor din Ucraina. Este și cazul companiei Moldtelecom care a găzduit aproximativ 200 de persoanele în incinta Complexului hotelier „Inima Codrilor”, cunoscut și sub numele de Centrul de Instruire și Agrement Moldtelecom din localitatea Ivancea, raionul Orhei.

Moldtelecom oferă refugiaților cazare gratuită, hrană, conexiune WI-FI, spații de joacă pentru copiii, etc. Este un efort colosal, în special dacă este să atragem atenție la costurile de întreținere a unei familii pentru o zi, cel puțin, în Republica Moldova.

Pe data 1 aprilie Rodica Hurmuzache împreună cu alți reprezentanți ai companiei au recepționat un lot de ajutor umanitar din partea Asociației „Noi suntem Moldova” stabilită cu sediul la Milano, Italia care au fost repartizate ulterior cazați în incinta Complexului hotelier „Inima Codrilor”.

„Mă numesc Alexandru Melnic, sunt președintele Asociației „Noi suntem Moldova” din Italia cu sediul la Milano, dar cu filiale la Torino, Padova, Roma. Am hotărât să ne implicăm în colectare de bunuri pentru refugiații care au ajuns pe teritoriul Republicii Moldova. Am colectat produse alimentare, haine, plăpumi, produse igienice, produse pentru copii, etc. În total am colectat trei tiruri de ajutare umanitare, dar am avut problema transportului, în Republica Moldova a ajuns un singur tir pe care îl repartizăm astăzi, inclusiv pentru compania Moldtelecom care a găzduit refugiați, fapt pentru care le mulțumesc.”

Faptul că Moldtelecom a pus la dispoziția refugiaților Complexul hotelier „Inima Codrilor” nu este unica acțiune realizată de companie.

„Moldtelecom ca operator național s-a mobilizat din prima zi pentru a oferi tot suportul necesar. Am pus la dispoziție Complexul hotelier „Inima Codrilor” care a găzduit în primele zile până la 200 de persoane. Astăzi avem în cazate în jur de 100 de persoane. Continuăm să oferim cazare, hrană și tot suportul de care au nevoie. De asemenea, am asigurat taberele de refugiați cu internet de mare viteză pentru a avea conexiunea cu cei dragi.”, a declarat Rodica Hurmuzache, director Marketing Moldtelecom.

În continuare, compania Moldtelecom își propune să susțină persoanele care au fugit din calea războiului.

Să contribuim la un viitor frumos, așa cum o face Moldtelecom!

P.

Realitatea Live

24 Sept. 2023, 14:38
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
24 Sept. 2023, 14:38 // Actual //  Lupu Eduard

Fostul premier și om de afaceri, Ion Sturza, a făcut declarații notabile referitoare la corupția la nivel înalt și ineficiența guvernului în gestionarea crizei energetice din Republica Moldova, „cee ce ne costă pe noi zeci de milioane în tarifele la energie la gaze”.

Sturza a subliniat că, în opinia sa, schemele de corupție la nivel înalt sunt în prezent la „minimul istoric” în Republica Moldova, concentrându-și afirmațiile pe președinție, guvern, parlament și agenții de stat. Acest comentariu vine într-un moment în care lupta împotriva corupției rămâne o prioritate majoră pentru autoritățile din Moldova și pentru societatea civilă.

În plus, Sturza a abordat problema crizei energetice care a lovit țara anul trecut, afirmând că aceasta a fost mai degrabă rezultatul incompetenței decât al corupției. El a explicat că inițial au existat discuții cu mari companii și bănci internaționale care erau dispuse să ajute Moldova să rezolve problema energetică, dar în cele din urmă, unii parteneri internaționali au renunțat la această colaborare, din cauza a ceea ce Sturza a numit „incompetență” din partea liderilor locali.

Sturza a evidențiat și anumite aspecte specifice ale gestionării crizei, cum ar fi achiziționarea de păcură la prețuri duble față de cotațiile de pe piață și achiziționarea de gaze la prețuri de trei ori mai mari într-un moment în care prețurile pe piață erau în scădere. El a subliniat că astfel de decizii nu pot fi explicate prin corupție, ci mai degrabă prin incompetență.

„Am prevăzut acest dezastru, am prevăzut ce o să se întâmple cu prețurile la gaz, la păcură care astăzi ies la suprafață. Chiar nu vreau să fac proces de intenție nu vreau să spun că a fost corupție, dar incompetența este flagrantă care ne costă zici de milioane. Or, incompetența se pedepsește sigur, însă unii au fost promovați. Ați cumpărat păcură dublu față de prețul de cotații printr-o schemă obscură fără de a vedea traseul, care cel mai probabil a venit din Federația Rusă ca origine. Ați cumpărat caz de 3 ori mai scump în condițiile când era clar că prețul se duce la vale. Ați adus vaccinul în perioada când deja toți nu știu ce să fac cu el”, a punctat Sturza în cadrul unei recente emisiuni de la Vocea Basarabiei

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău