Vrei să devii mentor pentru startupurile din Moldova? Înregistrează-te la „Startup Tracker Academy”! CONDIȚII

17 Nov. 2021, 10:54
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  Dumitrita Culiuc
17 Nov. 2021, 10:54 // Oameni şi Idei //  Dumitrita Culiuc

Vrei să-i inspiri pe tinerii din Moldova să devină antreprenori? Să-i încurajezi să gândească progresiv? Să îi ajuți să descopere mai ușor drumul de la idee la afacere? Te așteptăm la „Startup Tracker Academy” – un program unic de formare care contribuie la dezvoltarea abilităților necesare viitorilor mentori pentru startupurile locale. Antreprenori, fondatori de startupuri, manageri, coordonatori de proiecte, consultanți în afaceri și alți entuziaști sunt invitați să-și depună dosarele și să participe la training, pentru a obține cunoștințe în domeniul managementului de proiecte și produse, instrumente și metodologii, abilități de „coaching”, ca să devină profesioniști în domeniul mentoratului.

Numiți și „startup trackers”, cei înrolați în program vor fi certificați cu acte în regulă pentru a asista și consilia orice startup din țară. Ei se pot implica în coordonarea unui startup aflat la orice etapă și pot impulsiona dezvoltarea acestuia prin îndrumarea echipei către realizarea obiectivelor principale. Actualmente, tot mai multe programe de accelerare se bazează pe implicarea unor asemenea specialiști.

Motivele pentru ca doritorii să obțină o astfel de calificare sunt lesne de înțeles: venituri semnificative și stabile, oportunități nelimitate pentru dezvoltare profesională, dar și satisfacția personală de a ajuta pe cineva să ia o decizie pentru viitor.

Vrei să devii unul dintre mentorii ”Startup Traker Academy”?

Înregistrează-te și asigură-ți un loc în programul „Startup Tracker Academy”, completând acest formular. Pentru participare la cursurile de formare vor fi admise 20 de persoane. Cursurile de formare se vor desfășura în perioada 13 decembrie – 16 decembrie, între orele 16:00 – 21:30. Absolvenții programului vor beneficia de certificate.

Procesul de înscriere cuprinde 3 etape:

  • evaluarea candidaților (CV-ul, scrisoarea de intenție etc.) – 3 decembrie;
  • interviul cu candidații selectați – 6-8 decembrie;
  • semnarea acordului pentru activitățile „pro-bono” (beneficiarii își vor lua angajamentul să presteze acțiuni pro-bono pentru dezvoltarea ecosistemului de startupuri, ca urmare a participării la acest training gratuit) – 10 decembrie.

Ediția curentă a ”Startup Trackers Academy” este desfășurată în cadrul „EU4Moldova: Startup City Cahul”, proiect implementat în perioada 2020-2024 de ATIC, cu asistența financiară a Uniunii Europene în parteneriat cu Suedia. Inițiativa abordează dezvoltarea socio-economică durabilă a municipiului Cahul și a localităților învecinate, care completează acoperirea regională a asistenței pentru dezvoltare acordată Republicii Moldova de către Uniunea Europeană. Proiectul sprijină, în special, dezvoltarea economică prin inovare, antreprenoriatul, ocuparea forței de muncă pentru întreprinderile mici și mijlocii din afara capitalei. Totodată, oferă oportunități de studiu tinerilor, femeilor și fetelor în știință, tehnologie, inginerie și matematică (STEM). Ca parte a proiectului, la Cahul va fi creat un centru regional de inovare și tehnologie „EU4Innovation Centre”, iar un grup numeros de localnici vor deveni beneficiarii săi. Obiectivul centrului este de a avea un efect de stimulare în orașul Cahul și în alte zone de dezvoltare din regiunea de sud a țării.

Realitatea Live

30 Sept. 2023, 14:14
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
30 Sept. 2023, 14:14 // Actual //  Lupu Eduard

Toată Grecia ar putea fi distrusă din cauza inundațiilor. Recolta localnicilor a fost grav afectată și peste 200.000 de animale și păsări au fost ucise. Oamenii se tem pentru viața lor.

Toată Grecia ar putea fi distrusă din cauza inundațiilor. Recolta localnicilor a fost grav afectată și peste 200.000 de animale și păsări au fost ucise. Oamenii se tem pentru viața lor.

În Grecia, furtuna Daniel, de la începutul lunii septembrie, a făcut ravagii, iar localnii au pierdut aproape tot ce aveau. Pomii fructiferi, porumbul și aproximativ o cincime din recolta de bumbac a Greciei au fost distruse. Peste 200.000 de animale și păsări au fost ucise.

„Cel mai rău scenariu este că avem o mișcare masivă a populației de pe uscat către marile orașe”, a spus profesorul Kintzios. „Socotesc că, dacă prevalează cel mai rău scenariu, atunci costul, costul direct și imediat pentru economia greacă, ar fi ceva în jur de 4 sau 5 miliarde de euro. Iar costul pe termen lung ar fi de trei ori mai mare”.

Cea mai afectată zonă este câmpia Thessalia, în centrul Greciei. O femeie din zonă a declarat că nu a mai rămas cu aproape nimic și că nu știe ce sa facă pe viitor.

„Nu s-a salvat nimic, apa a ajuns până la acoperiș”, a declarat femeia de 54 de ani. „Am fugit să ne salvăm și am privit cum apa se ridica pas cu pas până când a ajuns la balustrada balconului și am spus: „Gata, casa este distrusă.”

Probleme grave în Grecia

Prim-ministrul Greciei, Kyriakos Mitsotakis, promisese ajutor rapid pentru victimele inundațiilor, dar nu s-a mai întâmplat asta. Mulți localnici au ajuns să stea în corturi și să nu aibă ce să mănânce.

„Pagubele sunt enorme, deoarece copacii au fost infectați de bacterii… Puteți vedea acest copac, este verde, dar frunzele încep să se îngălbenească, ceea ce înseamnă că ar putea fi bolnav”, a spus o altă localnică.

Spiros Kintzios, rectorul Universității Agricole, se teme ca oamenii să nu plece definitiv din țară. El a spus că multe drumuri, școli și unități de sănătate primară au fost distruse și că autoritățile n-au găsit soluții.„Avem acum pagube la infrastructura de locuințe, dar și la serviciile municipalității, drumuri, școli, unități de sănătate primară și așa mai departe. Dacă nu reușim să le refacem cât mai repede, atunci avem problema că oamenii vor trebui să se ducă în altă parte să locuiască”, a spus rectorul, potrivit Mediafax.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău