Wildberries intră pe piața din Moldova. Marele retailer anunță că vom primi comenzile la 1.200 de puncte de livrare

09 Iul. 2021, 10:47
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Otilia Cotruța
09 Iul. 2021, 10:47 // Bani și Afaceri //  Otilia Cotruța

Marele retailer internațional online Wildberries anunță deschiderea unui magazin online în Moldova, care a devenit a 15-a țară de prezență a companiei.

Wildberries oferă noilor săi cumpărători din Moldova aproximativ 5,5 milioane de articole de la 43 de mii de mărci: îmbrăcăminte, încălțăminte și accesorii pentru adulți și copii, produse de înfrumusețare și jucării pentru electronice, cărți, papetărie și articole de uz casnic.

Cumpărătorii pot plasa o comandă atât pe site-ul md.wildberries.ru, cât și utilizând aplicații mobile bazate pe iOS și Android.

„Suntem încântați să oferim noilor noștri cumpărători din Moldova o gamă largă de produse unice de la producători locali și internaționali care nu erau disponibile anterior în țară. Toate produsele pot fi selectate online și primite simultan la unul dintre punctele de emitere a comenzilor sau comandând livrarea la domiciliu sau la birou. Datorită aplicațiilor mobile funcționale ale Wildberries, puteți face cumpărături literalmente din mers – în timp ce mergeți, în drum spre serviciu sau chiar stați la coadă ”, a comentat serviciul de presă Wildberries.

Livrarea mărfurilor se va face cu ajutorul partenerilor logistici. Clienții magazinului online își vor putea primi comenzile la 1.200 de puncte de livrare partenere din Moldova sau prin livrare prin curier către casele lor, dacă punctul de emitere este departe de locul de reședință al cumpărătorului.

Moldova a devenit a 15-a țară de prezență a companiei. În 2021, Wildberries a lansat vânzări și în SUA, Germania, Franța, Italia, iar în 2020 s-a extins în Polonia, Slovacia, Israel și alte țări.

Despre Wildberries

Wildberries este cel mai mare retailer online din Rusia, operând pe piață de 16 ani. Geografia prezenței companiei acoperă 15 țări: Rusia, SUA, Polonia, Slovacia, Belarus, Kazahstan și altele. Cifra de afaceri a Wildberries în 2020 a crescut cu 96% și a ajuns la 437,2 miliarde de ruble. Peste 2 milioane de comenzi sunt procesate zilnic pe Wildberries. Compania are 118 mii de parteneri și puncte proprii de emitere a comenzilor.

Sortimentul Wildberries include 14 milioane de SKU-uri de produse de la 130.000 de mărci rusești și străine: îmbrăcăminte și încălțăminte, accesorii, produse de înfrumusețare, produse pentru copii, electrocasnice și electronice, articole de uz casnic, bijuterii, alimente, cărți, produse digitale și multe altele. Aproximativ 50% din mărfuri sunt produse în Rusia.

Compania este clasată pe locul 1 în clasamentul Forbes la „Top 10 vânzători de runete”. De patru ani la rând, Wildberries a fost cel mai mare magazin online din Rusia în ceea ce privește vânzările online, potrivit datelor agenției analitice Data Insight. Wildberries este una dintre cele mai mari zece resurse de internet din Rusia în ceea ce privește traficul, potrivit SimilarWeb.

Realitatea Live

30 Iul. 2021, 18:07
 // Categoria: Actual // Autor:  Dumitrita Culiuc
30 Iul. 2021, 18:07 // Actual //  Dumitrita Culiuc

Fostul șef al Inspectoratului General al Poliției și ministru al Apărării, Alexandru Pînzari, vine cu o primă reacție după ce Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a confirmat reținerea acestuia. Conform ultimelor informații, Pînzari a fost reținut pentru 72 de ore.

Ofițerii nu trebuie jăliți, dar protejați. Și totuși, ar fi bine sa nu se grăbească nimeni și să mă ardă pe rug, sau să dea note activității mele. Există instituții de drept în acest Stat, care trebuie să-și facă treaba și să nu admită erori în astfel de acțiuni. Știam care sunt “bunele intenții” ale unor persoane interesate de acest caz și tocmai de asta, nu sunt surprins de nimic. Un lucru vreau să vă zic acum, eu răspund de fiecare acțiune a mea și sunt responsabil doar de ceea ce am făcut, nu de ceea ce “li se pare unora”. Astfel, pe cazul dat, legislația nu am încălcat, iar tot ceea ce trebuie să comunic celor care gestionează cazul voi comunica și voi fi maxim transparent și deschis, se arată într-un mesaj publicat de Alexandru Pînzari pe pagina sa de Facebook, car ar fi fost transmis prin intermediul familiei.

Reținerea lui Pînzari are loc în dosarul ce vizează activitatea angajaților fostei Direcții nr.5 din cadrul INI al IGP al MAI, anunță PG.

„Astfel, în dimineața zilei de 30 iulie 2021, au fost efectuate percheziții în automobilul și domiciliul unui alt figurant pe dosar, care ocupa, la momentul comiterii faptelor infracționale, funcții de conducere în cadrul IGP al MAI. În rezultatul perchezițiilor, au fost ridicate dispozitive electronice și înscrisuri. Ulterior, figurantul a fost reținut și la moment, procurorii se află în fază de audiere propriu-zisă a bănuitului”, se arată în comunicatul PG.

Procurorii, în următoarele 48 sau, după caz, 72 de ore, urmează să se determine asupra calității procesuale ulterioare a persoanei în cauză, precum și asupra măsurii preventive.

„Pe dosar sunt preconizate și alte acțiuni de urmărire penală. Pe parcurs, odată cu avansarea investigațiilor, procuratura va reveni cu noi detalii”, mai anunță PG.

PCCOCS amintește că dosarul este cercetat prin prisma comiterii următoarelor infracțiuni: „abuz de serviciu”, „delapidarea averii statului”, „trecerea ilegală a frontierei de stat”, „divulgarea secretului de stat” și „fals în acte publice”.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală