100 de angajați maib vor participa la Maratonul Internațional Chișinău

15 Oct. 2021, 15:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
15 Oct. 2021, 15:14 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Plini de entuziasm, energie pozitivă, cu spirit de echipă și dorință de a obține cele mai bune rezultate, echipa maib s-a înscris și în acest an la Maratonul Internațional Chișinău, care va avea loc pe 17 octombrie în centrul capitalei. La cursă vor participa un număr record de 100 de angajați – dublu față de anul 2019, fiind și cea mai mare echipă bancară înscrisă la competiție.

Cei mai mulți superlativi maib vor alerga 10 km, câte 5 km și-au propus să parcurgă ritmic 37 de angajați ai băncii, 17 pasionați de sport vor alerga distanța de 21 km, iar 3 cei mai curajoși dintre superlativi își vor testa rezistența la cursa de 42 km.

Neonila Negruța, lider al comunității maib Activ la Superlativ:

„Pentru cei mai mulți dintre angajații maib înscriși la Maraton alergarea este un hobby pe care îl practică în afara jobului, dar care îi ajută să fie mai productivi și în activitatea profesională. Constant organizăm antrenamente de grup și ne motivăm reciproc să ne depășim propriile limite, să obținem noi succese și să îi motivăm și pe alții să se alăture comunității. În echipă avem colegi care practică în paralel fotbal, volei, hiking sau alte sporturi. Mă mândresc cu fiecare și mă bucur să fiu mereu printre cei mai buni.”

Denis Barbu, membru al comunități maib Activ la Superlativ:

„Am ales să particip la maraton în primul rând pentru că nu am mai participat niciodată la o astfel de competiție, dar și pentru ca Neonila Negruța și Cristina Sotnic, fondatorii și mentorii grupului Activ la Superlativ, să se mândrească cu noi. M-am antrenat cu întreaga comunitate și antrenorul Vitalie Gheorghiță, dar și individual – în parcul de lângă casă”.

Eugenia Demidiuc, membră a comunității maib Activ la Superlativ:

„Alergarea pentru mine reprezintă un gen de „confesiuni cu sine”, e despre limite. Corpul trebuie supus unor provocări pentru a genera idei. Semi maratonul de 21 km, distanța la care m-am înregistrat, e un vis de pe raft. Orice competiție crește nivelul de endorfine, oferă energie și, fără dubii, adrenalină, mai ales când ai o echipă de vis alături, din acest motiv nu am ezitat nici o clipă când m-am înregistrat.

Pregătirea și antrenarea sistematică este esențială, recunosc că mai am de lucrat la cel de-al doilea aspect. M-am străduit măcar în weekend să fac câte o alergare mai lungă. Și am verificat inima la medic înainte de competiție”.

Pentru echipa maib, participarea la evenimentele sportive din țară și de peste hotare a devenit o tradiție. Comunitatea Activ la Superlativ a împlinit recent 2 ani de la fondare, perioadă în care membrii acesteia au participat la competițiile organizate în cadrul proiectelor „Run Pink Moldova”, „700 de minuni”, „Run for Children”, „Foc la ghete pe biciclete” etc.

Despre maib

Maib promovează spiritul sportiv și valorile olimpice din Republica Moldova, contribuie la popularizarea sportului și a modului activ și sănătos de viață, sprijinind mai multe proiecte și activități din acest domeniu. De peste 20 de ani maib este partener al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), alături de care premiază anual olimpicii care demonstrează performanțe la diverse competiţii pe arena naţională şi internaţională. Prin prisma comunităților interne formate din angajați ai băncii (de fotbal, tenis, volei, de alergători „maib Activ la Superlativ”), banca își propune să inspire societatea să adopte un mod sănătos de viață și activ la superlativ.

P.

Realitatea Live

21 Nov. 2024, 17:08
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
21 Nov. 2024, 17:08 // Actual //  Ursu Victor

În cadrul anchetei penale „INTERPOL”, Procuratura Anticorupție, cu sprijinul Agenției de Recuperare a Bunurilor Infracționale (ARBI), a ridicat două automobile cu o valoare totală de aproximativ 1,2 milioane MDL. Aceste bunuri reprezintă o parte din mita plătită în schema de corupție pentru blocarea Notificărilor Roșii emise de INTERPOL, fiind considerate bunuri infracționale. În total, au fost aplicate măsuri de sechestru în valoare de peste 11,7 milioane MDL pe teritoriul Republicii Moldova.

Investigația face parte dintr-o colaborare internațională între Republica Moldova și Franța, demarată în aprilie 2024, vizând o presupusă schemă de corupție prin care funcționari publici din mai multe țări primeau mită pentru a facilita blocarea Notificărilor Roșii emise de INTERPOL în cazul infractorilor internaționali aflați în căutare. La nivel național, ancheta a fost sprijinită de ofițerii și procurorii francezi, precum și de Biroul Federal de Investigații al SUA.

În cadrul investigațiilor din iunie 2024, au avut loc percheziții multiple în Republica Moldova, iar procurorii au analizat documente și materiale ridicate cu sprijinul Centrului Național Anticorupție și al Inspectoratului Național de Investigații. Au fost audiate zeci de persoane, unele dintre ele fiind reținute și arestate preventiv.

Potrivit probelor adunate până în prezent, un grup criminal organizat ar fi pus la cale o schemă de corupție în care avocați și foști funcționari publici moldoveni, cu implicarea unei companii din Emiratele Arabe Unite, depuneau cereri false la INTERPOL, solicitând blocarea Notificărilor Roșii pe motiv că persoanele în cauză aveau statut de solicitanți de azil în Republica Moldova. Aceștia au obținut astfel o favoare ilegală, iar funcționari publici din cadrul Inspectoratului General pentru Migrație (IGM) au inițiat procedura de azil în mod ilegal, fără ca persoanele implicate să fie fizic prezente în țară.

În paralel, Procuratura Anticorupție a desfășurat investigații financiare prin Serviciul Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor, identificând fluxuri financiare suspecte și bunuri infracționale care urmează a fi confiscate. Printre bunurile sechestrate se numără proprietăți imobiliare și vehicule de lux, dar și conturi bancare și mijloace bănești.

Printre bunurile confiscate se numără:

  • Casă de locuit și teren pentru construcții în Chișinău, în valoare de aproximativ 3,45 milioane MDL
  • Cota-parte din apartamente și case în Chișinău și Vadul lui Vodă, cu valori de aproximativ 2,04 milioane și 3,26 milioane MDL
  • Mașini de lux, inclusiv Toyota Camry, Range Rover, și Mercedes GLC
  • Conturi bancare și mijloace bănești în valoare de aproximativ 41.449 EUR și 600 USD

Ancheta continuă, iar Procuratura Anticorupție colaborează cu autoritățile din diverse jurisdicții pentru a descuraja activitățile infracționale care afectează investigațiile internaționale. De asemenea, în urma acestei anchete, INTERPOL a deblocat Notificările Roșii pentru persoanele implicate în această schemă, oprind astfel utilizarea acesteia de către fugarii internaționali.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău