3 lecții de LEADERSHIP pe care să le înveți de la Elon Musk. Cum să le aplici

16 Iul. 2021, 15:40
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
16 Iul. 2021, 15:40 // Oameni şi Idei //  MD Bani

După cum spune expertul în dezvoltare personală Tony Robbins, „Succesul lasă indicii”. De aceea, atunci când oamenii au succes în domeniul lor, ar trebui să încercați să învățați de la ei. Nu contează dacă îi iubești sau îi urăști, dacă stilul lor este diferit de al tău sau dacă îți place sau îți displace afacerea lor: dacă au succes, experiența lor îți este utilă.

Încrucât, companiile lui Elon Musk au ajuns la un nivel atât de înalt, aceasta înseamnă că are sens să te uiți exact la ceea ce face Musk și la ce poți învăța de la el.

Acest lucru nu înseamnă că tot ceea ce face este potrivit pentru industria în care activezi, dar cu siguranță vor exista câteva teme centrale care pot fi aplicate. Iată lecțiile pe care le-am învățat de la observarea lui Musk pe care le aplic la proprietatea mea și la afacerea mea de instruire.

1. Dacă cazi, ridică-te din nou

La fel ca toți oamenii de succes, Musk a avut partea sa de eșecuri. A fost demis în funcția de CEO al propriei sale companii, Zip2. Când compania sa, X.com, a fuzionat cu Confinity pentru a deveni PayPal, la scurt timp a fost eliminat din funcția de CEO al PayPal. În plus, la un moment dat, compania de explorare spațială Tesla și Space X au fost la un pas de faliment. Dar nimic din toate acestea nu l-au oprit. Când Musk a căzut, s-a ridicat din nou – mai puternic și mai capabil.

În afaceri, nimic nu se planifică niciodată complet. Diferența dintre un câștigător și un învins este de câte ori cineva este dispus să încerce din nou, învățând din fiecare încercare din trecut. Dacă ești capabil să treci de ego-ul zdrobit și să înțelegi lecțiile din eșecurile din trecut, vei merge departe. Dacă nu poți, nu o vei face. Este atat de simplu.

2. Branding personal

În multe privințe, Musk este un brand mai mare decât companiile pe care le-a fondat. Acest lucru se datorează faptului că el înțelege importanța brandingului personal. Când Musk face ceva, își aduce marca personală cu el și, prin urmare, poate să încaseze capitalul său de relații publice oriunde ajunge.

În zilele noastre, brandingul personal este important pentru toată lumea, de la angajați la fondatori. Promovându-te ca un expert în domeniul tău vă asigurați că oamenii vă cunosc, vă plac și au încredere înainte de a vă privi vreodată produsul sau serviciul. Dacă vă puteți promova, mai degrabă decât afacerea pe care o conduceți aveți un activ care călătorește cu dvs. dincolo de afacerea actuală.

În legătură cu: 3 minciuni pe care ți le spun în școală care te rănesc în afaceri

3. Fii diferit

Musk nu este CEO-ul care se asemănă cu cineva. El este în mod regulat pe Twitter postând meme. El spune mai degrabă ceea ce gândește decât declarațiile scrise cu atenție, scrise de echipa de PR, pe care le transmit majoritatea directorilor de companii publice. Uneori, acest lucru îi pot crea probleme, dar într-o economie de atenție aglomerată, nu există nicio îndoială că Musk iese în evidență.

Deși s-ar putea să nu vă simțiți confortabil să fiți la fel de „acolo” ca Musk, există cu siguranță o lecție de învățat. Pur și simplu, dacă faci lucrurile așa cum fac ceilalți, vei obține rezultatele obținute de ceilalți. Dacă vrei să fii excepțional, trebuie să fii diferit. Dacă vrei să ieși în evidență, trebuie să riști să greșești. Dacă vrei să fii cunoscut, vei fi antipatic pentru unii. Dar dacă poți trece peste frica de a fi judecat, a fi diferit poate avea un impact real asupra creșterii afacerii tale.

Realitatea Live

24 Mai 2024, 17:02
 // Categoria: Actual // Autor:  Soroceanu Olga
24 Mai 2024, 17:02 // Actual //  Soroceanu Olga

Digitalizarea sistemului educațional reprezintă o prioritate pentru Republica Moldova. Tranziția digitală înseamnă crearea unui sistem comun care permite autorităților să reformeze sistemul de învățământ, iar instituțiilor de resort să aibă acces la date actualizate. În acest sens, cu sprijinul Uniunii Europene și al Guvernului Austriei, sunt demarate o serie de proiecte care au menirea de a îmbunătăți și consolida sistemul educațional digital.

În cadrul programului „EU4Moldova: Comunități Locale”, Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA), în parteneriat cu Fundația Europeană pentru Formare (ETF), a organizat un eveniment dedicat digitalizării sistemului de Învățământ Profesional Tehnic (ÎPT).

Acesta a reunit principalii actori ai dezvoltării sistemului ÎPT: Centrele de Excelență, comunitatea donatorilor care sprijină consolidarea ÎPT, industria TIC și reprezentanții Ministerului Educației și Cercetării al Republicii Moldova, care au lansat discuții și dezbateri privind importanța accelerării digitalizării învățământului profesional, având la bază rezultatele unei cercetări aprofundate efectuate de către ETF.

Documentul de cercetare relevă principalele constatări pe acest domeniu și include o serie de recomandări adaptate atât la nivel național, cât și la nivel instituțional, bazate pe rezultatele unui sondaj amplu care acoperă toate cele 88 de instituții ÎPT din Moldova, fiind completat de o serie de interviuri cu actorii implicați activ la realizarea acestui deziderat.

Componentele de bază ale documentului țin de: infrastructura digitală a instituțiilor de învățământ, competențele digitale ale cadrelor didactice de toate categoriile, aplicațiile educaționale, inclusiv pentru evaluarea digitală a elevilor care permite feedback rapid și cuantificat, oportunitățile de formare a competențelor digitale pentru predare-învățare, nivelul competențelor digitale ale elevilor și oportunitățile de dezvoltare a acestora prin acreditarea în baza cursurilor autorizate de către minister.

Mai mult, documentul oferă  informații esențiale despre programele de formare concepute pentru perfecționarea competențelor digitale a personalului didactic, care reprezintă drept o oportunitate de formare continuă menită să consolideze comptențele digitale ale pedagogilor, cât și date despre instrumentele digitale dezvoltate, întru buna gestionare a informațiilor despre volumul de muncă al elevilor și profesorilor. Această abordare, pedagogia digitală, are menirea să susțină elevii în asimilare facilă și animată a informației teoretice și practice. Obiectivul central este formarea competențelor profesionale ale elevilor din ÎPT prin instrumente digitale, care fac procesul de învățare mai ușor, mai rapid, mai țintit, mai interesant.

De asemenea, Sistemului Informațional de Management în Educației (SIME) este consolidat cu suportul Uniunii Europene și Guvernului Austriei. Acest fapt îi va permite Ministerului Educației și Cercetării să ia decizii strategice privind dezvoltarea sistemului de educație și formare profesională, având la bază date veridice și actualizate asupra funcționalității sistemului ÎPT pe întreg teritoriul țării.

Ce înseamnă modernizarea SIME? Aceasta presupune extinderea funcționalității cu două module noi, și anume: „Registrul electronic” – care va fi utilizat de către profesori și va permite gestionarea datelor privind rezultatele elevilor, prezența, monitorizarea calificărilor oferite de instituții, printre altele, și „Agenda electronică” care va permite monitorizarea automată a prezenței elevilor și va preveni tendințele de absenteism. În mod similar, profesorii vor putea utiliza agendele electronice pentru a monitoriza progresul academic al elevilor și vor putea distribui cu ușurință anunțuri, teme, conținut educațional, dar și multe altele.

Până la finele anului 2025, toate activitățile sus menționate se vor realiza în cadrul programului „EU4Moldova: Comunități Locale” întru realizarea obiectivelor privind alinierea standardelor la nivel internațional a sistemului educație, la capitolul utilizării instrumentelor TIC în procesul de predare – învățare, obiectiv stipulat în Strategia Națională „Educație – 2023”.

Programul „EU4Moldova: Comunități Locale”, este finanțat de Uniunea Europeană, Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică şi Dezvoltare (BMZ), Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare (ADC) și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone – Asistența Poloniei; și implementat de Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ), Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) și Solidarity Fund PL (SFPL) în Moldova.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău