Primii pași spre Nivelul Următor: Strategia MAIB centrată pe client

09 Iun. 2021, 17:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
09 Iun. 2021, 17:37 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Suntem bucuroși să anunțăm clienții, acționarii și publicul larg că, după analiza, munca în echipă și mentoratul consultanților internaționali, strategia actualizată a MAIB pentru 2021-2024 a fost aprobată de Consiliul Băncii și prezentată middle-managementului într-un eveniment de tip închis. Strategia actualizată va asigura succesul inițiativelor viitoare și continuitatea acestora la cele mai înalte standarde.

Noua misiune a MAIB este: Să creăm un nou standard al experienței clienților pentru a le face viața mai simplă, mai bună și mai mobilă.

Noua viziune a MAIB este: Să fim la un click distanță de fiecare client, orice ar face şi oriunde s-ar afla.

Strategia pune clientul în centrul atenției – toate eforturile și schimbările vor fi direcționate pentru a oferi servicii și produse mai bune fiecărui client care va alege Moldova Agroindbank ca partener financiar pentru nevoile sale. Prin urmare, Banca implementează o serie de inițiative strategice care vor adăuga valoare obiectivelor noastre principale.

Inițiativele pot fi grupate în următoarele patru domenii:

– Trecerea la un nou model bancar în care clientul este în centrul tuturor deciziilor noastre;

– Dezvoltarea produselor și serviciilor bancare digitale;

– Explorarea oportunităților de listare a acțiunilor la o bursă internațională de valori (în funcție de aprobarea acționarilor);

– Extinderea în regiune cu produse și servicii bancare digitale.

În centrul tuturor acțiunilor și inițiativelor noastre strategice vor fi noile valori ale MAIB:

Vom fi mereu ORIENTAȚI CĂTRE CLIENȚI.

TRANSPARENȚI – deschiși, expliciți, clari.

PROFESIONIȘTI – competenți, cunoscători, informați.

DEMNI DE ÎNCREDERE – direcți, onești, sinceri, integri.

INOVATORI – proactivi, creativi, cu gândire inovatoare.

AGILI – flexibili, adaptabili, bine pregătiți.

CU SPIRIT DE ECHIPĂ – uniți, cooperanți, comunicativi.

„Sunt foarte încântat de participarea înaltă, de energia și entuziasmul echipei noastre în procesul de pregătire a strategiei. Scopul nostru este să continuăm creșterea durabilă, aflându-ne înaintea așteptărilor clienților noștri, și să implementăm noi standarde înalte în domeniul bancar în Moldova.  Am toată încrederea că implementarea noii strategii va debloca întregul potențial al MAIB și, împreună cu echipa, vom atinge o nouă etapă, generând rentabilități pe termen lung pentru acționarii noștri”, a comentat Giorgi Shagidze, Președintele MAIB.

Împreună la Nivelul Următor!

Despre MAIB

MAIB este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de piaţă de circa 30% la active şi circa 35% din soldul creditelor. Banca deserveşte peste 20% din populaţia ţării şi este unul dintre cei mai mari angajatori din republică. Din anul 2018 cel mai mare acţionar al băncii a devenit HEIM Partners Limited, o companie înregistrată în Marea Britanie, reprezentând consorţiul internaţional de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor în ţările baltice, şi Horizon Capital, un fond de investiţii privat axat pe pieţele emergente din Europa. 

P.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală