Primii pași spre Nivelul Următor: Strategia MAIB centrată pe client

09 Iun. 2021, 17:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
09 Iun. 2021, 17:37 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Suntem bucuroși să anunțăm clienții, acționarii și publicul larg că, după analiza, munca în echipă și mentoratul consultanților internaționali, strategia actualizată a MAIB pentru 2021-2024 a fost aprobată de Consiliul Băncii și prezentată middle-managementului într-un eveniment de tip închis. Strategia actualizată va asigura succesul inițiativelor viitoare și continuitatea acestora la cele mai înalte standarde.

Noua misiune a MAIB este: Să creăm un nou standard al experienței clienților pentru a le face viața mai simplă, mai bună și mai mobilă.

Noua viziune a MAIB este: Să fim la un click distanță de fiecare client, orice ar face şi oriunde s-ar afla.

Strategia pune clientul în centrul atenției – toate eforturile și schimbările vor fi direcționate pentru a oferi servicii și produse mai bune fiecărui client care va alege Moldova Agroindbank ca partener financiar pentru nevoile sale. Prin urmare, Banca implementează o serie de inițiative strategice care vor adăuga valoare obiectivelor noastre principale.

Inițiativele pot fi grupate în următoarele patru domenii:

– Trecerea la un nou model bancar în care clientul este în centrul tuturor deciziilor noastre;

– Dezvoltarea produselor și serviciilor bancare digitale;

– Explorarea oportunităților de listare a acțiunilor la o bursă internațională de valori (în funcție de aprobarea acționarilor);

– Extinderea în regiune cu produse și servicii bancare digitale.

În centrul tuturor acțiunilor și inițiativelor noastre strategice vor fi noile valori ale MAIB:

Vom fi mereu ORIENTAȚI CĂTRE CLIENȚI.

TRANSPARENȚI – deschiși, expliciți, clari.

PROFESIONIȘTI – competenți, cunoscători, informați.

DEMNI DE ÎNCREDERE – direcți, onești, sinceri, integri.

INOVATORI – proactivi, creativi, cu gândire inovatoare.

AGILI – flexibili, adaptabili, bine pregătiți.

CU SPIRIT DE ECHIPĂ – uniți, cooperanți, comunicativi.

„Sunt foarte încântat de participarea înaltă, de energia și entuziasmul echipei noastre în procesul de pregătire a strategiei. Scopul nostru este să continuăm creșterea durabilă, aflându-ne înaintea așteptărilor clienților noștri, și să implementăm noi standarde înalte în domeniul bancar în Moldova.  Am toată încrederea că implementarea noii strategii va debloca întregul potențial al MAIB și, împreună cu echipa, vom atinge o nouă etapă, generând rentabilități pe termen lung pentru acționarii noștri”, a comentat Giorgi Shagidze, Președintele MAIB.

Împreună la Nivelul Următor!

Despre MAIB

MAIB este cea mai mare bancă din Moldova, cu o cotă de piaţă de circa 30% la active şi circa 35% din soldul creditelor. Banca deserveşte peste 20% din populaţia ţării şi este unul dintre cei mai mari angajatori din republică. Din anul 2018 cel mai mare acţionar al băncii a devenit HEIM Partners Limited, o companie înregistrată în Marea Britanie, reprezentând consorţiul internaţional de investitori format din Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare, Invalda INVL, un grup lider în gestionarea activelor în ţările baltice, şi Horizon Capital, un fond de investiţii privat axat pe pieţele emergente din Europa. 

P.

Realitatea Live

06 Mai 2024, 09:19
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
06 Mai 2024, 09:19 // Actual //  Lupu Eduard

Borge Brende, preşedintele Forumului Economic Mondial, nu vede cu ochi buni tabloul economiei mondiale, afirmând că lumea se va confrunta cu un deceniu de creştere în slow-motion dacă nu se aplică măsurile economice corecte.

El a subliniat pericolul pe care îl prezintă pentru economie datoria globală, aflată în continua creştere, şi care a ajuns la un nivel nemaivăzut din 1820, accelerând riscul de stagflaţie cu care s-ar putea confrunta economiile avansate, scrie CNCB.

„Trebuie să abordăm situaţia datoriilor la nivel mondial. Nu am mai văzut o asemenea datorie de la Războaiele Napoleoniene, suntem pe cale să acumulăm datorii cât tot PIB-ul la nivel global”, a avertizat Brende.
El este de părere că guvernele trebuie să se gândească cum să reducă această datorie şi să ia măsurile fiscale corecte fără a ajunge în situaţia de a declanşa o recesiune. De asemenea, a semnalat presiunile inflaţioniste persistente şi faptul că inteligenţa artificială generativă ar putea fi o oportunitate pentru ţările în curs de dezvoltare.

Avertismentul său se vine în continuarea unui raport recent al Fondului Monetar Internaţional, care a observat că datoria publică mondială a crescut la 93% din PIB anul trecut, fiind în continuare cu 9 puncte procentuale mai mare decât nivelurile anterioare pandemiei. FMI a estimat că datoria publică mondială s-ar putea apropia de 100% din PIB până la sfârşitul deceniului.
Fondul a evidenţiat, de asemenea, nivelurile ridicate ale datoriei din China şi Statele Unite, afirmând că politica fiscală relaxată din cele din urmă pune presiune asupra ratelor şi a dolarului care apoi împinge în sus costurile de finanţare în întreaga lume, exacerbând problemele care deja există.

La începutul acestei luni, Fondul Monetar Internaţional şi-a majorat uşor prognoza de creştere globală, afirmând că economia mondială s-a dovedit „surprinzător de rezistentă” în ciuda presiunilor inflaţioniste şi a schimbărilor de politică monetară. În prezent, acesta se aşteaptă la o creştere globală de 3,2% în 2024, în creştere cu un modest 0,1 puncte procentuale faţă de prognoza sa anterioară din ianuarie.

Brende de la WEF a declarat duminică că cel mai mare risc pentru economia globală este acum „recesiunea geopolitică cu care ne confruntăm”, subliniind recentele tensiuni dintre Iran şi Israel.

„Există atât de multă imprevizibilitate şi se poate scăpa uşor de sub control. Dacă Israelul şi Iranul ar fi agravat acest conflict, am fi putut vedea peste noapte un preţ al petrolului de 150 de dolari. Iar acest lucru ar fi fost, desigur, foarte dăunător pentru economia globală”, a spus el.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău