„Dragă eu” LinkedIn a cerut oamenilor să ofere sfaturi sinelui lor de 20 de ani. Lecția care trebuia învățată la timp

27 Iul. 2021, 11:27
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
27 Iul. 2021, 11:27 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Există ideea că tinerii sunt mai predispuși să construiască afaceri inovatoare. Sunt plini de energie, cu idei originale și cu mai puține responsabilități. Cercetările arată, totuși, că vârsta medie a fondatorilor de start-up-uri de tehnologie de succes este de 47 de ani relativ matură. Câteva decenii de înțelepciune acumulată par să conteze destul de mult. Nu ar fi minunat dacă ai putea cumva să combini ambele seturi de avantaje?

Asta a încercat LinkedIn să facă cu un tweet recent. Rețeaua socială le-a cerut celor peste un milion de adepți să numească cele mai bune sfaturi pe care și le-ar oferi sinelui lor de 20 de ani, scrie Inc.com.


Unele dintre sfaturi au fost ciudate și personale – fii testat mai devreme pentru ADHD, ferește-te să „răspunzi tuturor”, mănâncă mai puțină pizza. Altele, cum ar fi „crede în tine!” și „nu amâna”, au fost mai inspiraționale decât acționabile. Dar printre toate aceste sfaturi, un anumit sfat s-a repetat din nou și din nou.

Prima persoană care a făcut acest lucru a fost antrenorul executiv Tracy Wilk. „Carierele sunt lungi”, a scris el. „Nu este nevoie de o goană nebună pentru a găsi locul de muncă ideal. Prima parte (adică peste 10 ani) din carieră este despre testarea mai multor locuri de muncă și înțelegerea a ceea ce îți place / ce nu-ți place și la care ești bun sau rău.”

Cofondatorul Hireproof, Max Korpinen, a intrat rapid într-un mesaj similar.

„Nu petreceți atât de mult timp planificând și cercetând calea perfectă a carierei – oricum nu știți ce înseamnă„ munca ”. Explorați agresiv toate opțiunile care par interesante, învățați, iterați și veți ajunge la„ calea perfectă „mult mai rapidă”, îi sfătuiește sinelui său mai tânăr.

Apoi, puțin mai târziu, cercetătorul Dalili Bonomi a oferit sfaturi similare:

„Pur și simplu începeți. Nu așteptați să„ aflați mai multe ”, nu așteptați slujba perfectă, nu așteptați să știți ce vreți să faceți înainte chiar să începi. „

Printre alte îndemnuri se numără și „a continua să încerci”, „a face greșeli și a continua să învețe” și „nu vă fie frică să explorați”.

Jeff Bezos și alți oameni de afaceri sunt de acord

Ce au în comun toate aceste răspunsuri? Fiecare se concentrează pe acțiune, experimentare și corectarea cursului, mai degrabă decât pe planificare prealabilă și obiective rigide. Modalitatea corectă de a profita la maximum de carieră, a spus comentator nu este să ai un plan mare sau să urmezi un traseu prestabilit. În schimb, trebuie doar să începeți, să învățați pe parcurs și să continuați să mergeți înainte. Acțiunea bate deliberarea interminabilă în orice zi.

Fondatorul Amazonului, Jeff Bezos, este renumit pentru „părtinirea sa față de acțiune” și credința că ajungi mai departe, sărind la șanse și învățând din experimente decât planifici din greu.

Dacă ai 20 de ani și ai norocul să fii sănătos și relativ liber să-ți urmărești visele, nu-ți irosi anii cei mai energici și neîncărcați agonizând asupra alegerilor tale și amânând scufundarea în lucruri din cauza incertitudinii. Da, probabil că habar n-ai ce faci. Și cu siguranță vei face greșeli. Acești respondenți LinkedIn ar dori să știți că este perfect OK. Nu așteptați să știți ce faceți pentru a începe. Cel mai bun mod de a-ți da seama de carieră este prin acțiune.

 

Realitatea Live

05 Mai 2024, 11:48
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
05 Mai 2024, 11:48 // Actual //  Lupu Eduard

Banca turcă DenizBank, care este una dintre cele mai mari instituții de credit din țară, practic a încetat să mai deschidă conturi pentru cetățenii ruși de la începutul anului 2024, scrie RBC, citând doi intermediari care îi ajută pe ruși să obțină carduri de la băncile turcești.

„Din zece cereri de deschidere a unui cont, doar una primește aprobare. Este imposibil să deschizi un cont chiar și cu un permis de ședere și înregistrare în Turcia”, a descris situația unul dintre intermediari, Serghei Ovsyannikov. El a adăugat că DenizBank face acum excepții doar pentru clienții cu un depozit mare de 100 de mii de dolari și mai mult.

Problema a fost confirmată de partenerul de conducere al Lenar Wealth Management, Lenar Rakhmanov, care lucrează la Istanbul. Potrivit acestuia, probabilitatea ca un rus să deschidă un cont este influențată de „calibrul clientului” și de acordurile personale cu o anumită sucursală bancară.

A avea un permis de ședere și înregistrarea locală nu garantează deschiderea unui cont la DenizBank, confirmă un alt intermediar, Elena Chernysheva. Ea notează că cetățenii ruși, având în mână un pachet complet de documente necesare, le va fi mai ușor să contacteze o altă bancă în aceste scopuri.

La sfârșitul anului trecut, președintele american Joe Biden a semnat un decret care introduce restricții împotriva băncilor străine pentru a ajuta persoanele fizice și juridice ruse să eludeze sancțiunile și pentru a asista în aprovizionarea industriei ruse de apărare. După aceasta, o serie de instituții de credit străine au înăsprit condițiile pentru deservirea rușilor, iar cetățenii ruși au început, de asemenea, să aibă dificultăți în efectuarea plăților și transferurilor.

După invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia și sancțiunile ulterioare, unele țări, inclusiv Turcia, au început să ajute Moscova să reexporte mărfuri. Potrivit unor surse familiare cu Financial Times, agențiile de informații ruse au depus „efort și timp considerabil” pentru a găsi modalități de a evita sancțiunile și controalele la export, iar intermediarii financiari au început să participe la astfel de operațiuni „intenționat sau neintenționat”.

Partenerul Pen & Paper, Kira Vinokurova, consideră că refuzurile de a deschide conturi sunt cauzate de riscurile pentru bănci de a fi supuse sancțiunilor, deoarece accesul indivizilor ruși la sistemul financiar global poate fi privit ca o contribuție la sectorul financiar rus. În plus, crește riscul introducerii unor măsuri restrictive de asistență pentru eludarea sancțiunilor anti-ruse.

„Prin deschiderea unui cont pentru persoane ruse, băncile turce trebuie să cheltuiască resurse suplimentare pentru verificarea tranzacțiilor din punctul de vedere al participării persoanelor sancționate sau al implementării activităților interzise din punctul de vedere al sancțiunilor occidentale”, spune Vinokurova, menționând că Rusia este acum „o jurisdicție cu un risc crescut de sancțiuni”.

Cerințele de deservire a rușilor de către băncile turcești vor deveni mai stricte în viitor din cauza presiunii tot mai mari de sancțiuni, dar este puțin probabil ca băncile turce să abandoneze complet noii clienți ruși, avocatul este sigur: „Unul dintre principiile regimurilor de sancțiuni ale Jurisdicțiile occidentale sunt în centrul măsurilor pe anumite persoane, sectoare, bunuri sau servicii, iar refuzul complet de a servi rușii este puțin probabil să fie încurajat de acestea.”

În luna mai anul trecut, vicepreședintele Băncii Rusiei, Alexey Guznov, a raportat problemele cu care se confruntă băncile rusești atunci când încearcă să deschidă conturi în țări „prietenoase” pentru a stabili un comerț ocolind dolarul, euro și alte valute mondiale. Înainte de aceasta, Banca Centrală a Federației Ruse a spus că băncile străine nu au răspuns propunerilor de parteneriat ale colegilor ruși, iar președintele Comitetului Dumei pentru Piața Financiară, Anatoli Aksakov, a spus că doar trei instituții de credit au reușit să deschidă. conturi de corespondent.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău