(DOC) Averea noului președinte interimar al Curții de Apel Chișinău! Are o vilă, un apartament și câteva terenuri

16 Sept. 2021, 05:17
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
16 Sept. 2021, 05:17 // Au Bani //  MD Bani

Anatolie Minciună este noul președinte interimar al Curții de Apel Chișinău. Candidatura magistratului a fost susținută de către Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), în cadrul ședinței de astăzi.

Anatolie Minciună este judecător încă din 1991. În 2008 a fost promovat la Curtea de Apel Chişinău. A obţinut funcţia datorită membrilor CSM, pentru că a fost respins de președintele Voronin, care i-a adus mai multe acuzaţii grave. Potrivit documentelor, în urma investigaţiilor s-a stabilit că cheltuielile şi proprietăţile sale nu corespund veniturilor declarate, scrie zdg.md.

Minciună este magistratul care a făcut parte și din completul de judecată care a examinat contestația Blocului „Renato Usatîi”, privind numărul secțiile de vot din diaspora, la alegerile parlamentare anticipate.

Realitatea.md a analizat declarația de avere și interese personale depusă pentru anul 2020 și vă arată cu ce avere vine la șefia Curții de Apel Chișinău, Anatolie Minciună.

AVERE

Anatolie Minciună indică în declarația sa de avere că deține câteva terenuri agricole. Unul are suprafața de 15 ha și a fost procurat în perioada anilor 2000-2011. Pe un alt teren, Minciună are viță-de-vie cu suprafața de 0,55 ha, teren procurat în perioada anilor 2010-2012. Magistratul mai deține și un teren pomicol cu suprafața de 18 ari, privatizat și parțial procurat în perioada anilor 1990-1999, actele sunt în curs de perfectare.

La fel, un alt teren al familiei Minciună, inclus în declarația de avere, are suprafața de 0,0744 ha, în valoare de 9 000 Lei, în proprietate din anul 2019. La fel noul președinte interimar al Curții de Apel mai are și un teren extravilan cu suprafața de 0,0589 ha, în valoare de 15 000 lei, în proprietate din anul 2020.

Proaspătul președinte interimar are în posesie o casă de locuit (vilă) cu suprafața de 50 m.p., construită pe parcursul anilor 1990 – 2002, dar și un apartament cu suprafața de 70.1 m.p., în valoare de 25 596 EURO.

La fel, se bucură de o avere imobilă cu suprafața de 15 m.p., în proprietate din anul 2017, iar alta cu suprafața de 30 m.p., în proprietate din anul 2017.

Minciună are și două autoturisme. Una de model GAZ 24 (an. fab. 1981), în valoare de 5 000 lei, procurat în anul 2013 și o Skoda Fabia (an. fab. 2008), în valoare de 90 000 lei, procurat în anul 2015.

DISTINCȚII

Prin Hotărârea nr. 147/8 din 20 martie 2018, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii conferă titlul onorific ”Veteran al sistemului judiciar” domnului Anatolie MINCIUNA, judecător, Curtea de Apel Chișinău.

Prin Hotărârea nr. 136/7 din 21 februarie 2017, Consiliul Superior al Magistraturii a decernat Diploma de Onoare a Consiliului Superior al Magistraturii judecătorului Minciună Anatolie.

Conform Hotărîrii nr. 98/5 din 02 aprilie 2009 Consiliul Superior al Magistraturii a validat Hotărîrea Colegiului de calificare prin care i s-a conferit gradul II (doi) de calificare.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 13:56
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 13:56 // Actual //  Ursu Victor

Rubla s-au depreciat brusc pe piața Forex vineri, după înăsprirea sancțiunilor americane care au vizat 50 de bănci rusești, inclusiv Gazprombank, care a devenit un „hub” pentru tranzacțiile cu gaze. Potrivit datelor LSEG, cursul dolarului a crescut aproape cu 3 ruble în doar câteva ore, atingând valoarea de 103,74 ruble, cel mai înalt nivel din martie 2022. Euro a depășit pentru prima dată 108 ruble în ultimele șase săptămâni, aproape atingând recordul anual.

Cursul yuanului pe Bursa din Moscova, unde tranzacțiile cu valute internaționale au fost oprite din cauza sancțiunilor, s-a apropiat de pragul de 14 ruble, un nivel nevăzut din octombrie anul trecut. La ora 13:45 MSK, moneda chineză era cotată la 13,99 ruble, cel mai mare nivel în ultimul an.

Noile sancțiuni impuse de Ministerul american de Finanțe sunt considerate cele mai semnificative de la primăvara anului 2022, când Sberbank și VTB au fost excluse din sistemul financiar global, a declarat expertul în domeniul sancțiunilor, George Voloshin.

Gazprombank, a treia bancă de stat după volmul activelor, fusese unul dintre ultimele „poduri financiare” între Rusia și restul lumii, menținând accesul la SWIFT și efectuând tranzacții în euro. Cu toate acestea, potrivit analiștilor de la banca de investiții „Sinara”, „plățile UE pentru resursele energetice prin Gazprombank vor deveni, cel mai probabil, imposibile” până la sfârșitul anului 2024, când va expira licența temporară a Ministerului de Finanțe al SUA. Rezervele de valută ale companiilor rusești, care au fost depozitate în afacere în loc să fie transferate pe conturile rusești, ar putea fi și ele afectate, potrivit „Digital Broker”, existând riscul să fie influențate zeci de miliarde de dolari din veniturile din valută ale afacerilor stocate în străinătate.

Noile sancțiuni ar putea provoca din nou probleme cu lichiditatea valutară, avertizează profesorul Evgheni Kogan de la Școala Superioară de Economie (VȘE). „Dacă rundele anterioare de sancțiuni au vizat plățile pentru importuri, acum Ministerul de Finanțe al SUA și-a îndreptat atenția asupra exporturilor rusești, și, o dată cu acestea, asupra fluxului de valută în țară.” Pachetul de sancțiuni include, de asemenea, un avertisment pentru băncile străine care lucrează cu „alternativa SWIFT” a Rusiei — Sistemul de Mesaje Financiare al Băncii Rusiei (SPFS). Aceasta înseamnă că „interacțiunile financiare cu contrapartidele ruse vor deveni mai complicate”, susțin analiștii de la Alfa Bank.

„Veniturile din exporturi ar putea scădea temporar, ceea ce face ca rubla să se deprecieze probabil în următoarele luni”, preconizează Kogan, având în vedere că dolarul ar putea ajunge la 105 ruble, iar yuanul ar putea atinge 15 ruble.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală