Joburi de viitor: (68) Fermier Agroecologic

10 Mart. 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
10 Mart. 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani
Agricultura nu va dispărea niciodată, ea doar se va adapta noilor condiții și va deveni ECO. Pentru ca agricultura să existe, avem nevoie și de fermieri, iar în viitor aceștia vor fi agroecologici.

Fermier Agroecologic: Responsabilități/Atribuții 

Fermierul Agroecologic cultivă culturi și biocombustibil, restabilind în același timp echilibrul agricol. Datorită ecosistemelor agricole, agrofermierii vor crea împreună un sistem eficient și durabil de hrănire și alimentare a planetei.
Mulți fermieri agroecologici vor avea sediul în zonele urbane, unde au ferme verticale, dar altele vor fi în continuare amplasate în zonele rurale.
Fermierul Agroecologic cultivă copaci, arbuști și „buruieni” printre culturi, folosind tehnici de intercroping pentru a crea microclimate care sunt benefice și pentru a respinge insectele dăunătoare. Vor oferi irigarea la sistemele radiculare ale plantelor, vor preveni scurgeri care ar putea provoca eroziune și pierderea nutrienților solului.
Fermierii agroecologici vor folosi o gamă largă de tehnologii în activitatea lor, inclusiv roboți pentru munca pe teren, editarea genelor pentru culturile rezistente, și practică bazată pe date mari. Senzorii sunt încorporați în sol și aer, măsurând exact cât din îngrășământul verde este nevoie, care este temperatura și de ce este necesară udarea permanentă.

Fermier Agroecologic: Abilități

Fermierii agroecologici au cunoștințe cum plantele, solul, insectele, animalele, nutrienții, apa și vremea interacționează între ele pentru a crea sistemele vii. Ei știu despre
cum să cultivăm alimente și biocombustibili în mod durabil. Le place să lucreze cu plante și au abilități practice în munca de teren. Au abilități bune de analiză a datelor și
poate folosi software algoritmic pentru a afla care este cel mai bun cadru durabil și productiv.

Agroecologie* – (DEX) Agroecologia este agricultura făcută în concordanță și cu respectarea normelor și legilor ecologice.

Realitatea Live

25 Nov. 2024, 14:44
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
25 Nov. 2024, 14:44 // Actual //  Ursu Victor

Sergiu Tofilat, membru al Consiliului de Observatori al Moldovagaz, a lansat acuzații grave la adresa autorităților moldovenești, afirmând că directorii ANRE, împreună cu deputatul PAS Radu Marian, dar și cu sprijinul Gazprom și al propagandiștilor pro-ruși, apără cu îndârjire conducerea de la Moldovagaz. Acesta susține că acest comportament reprezintă o „trădare de patrie”, având în vedere contextul geopolitic tensionat și dependența energetică a Republicii Moldova de Rusia.

Tofilat a declarat că lista de „avocați” ai Moldovagaz nu este completă și că este esențial ca țara să își cunoască „eroii”, făcând apel la transparență și responsabilitate în gestionarea resurselor energetice naționale. El a subliniat că susținerea instituțiilor și a celor care administrează gazele naturale din Republica Moldova, într-un context în care securitatea energetică este un subiect de mare importanță, ridică întrebări legate de interesele naționale și de viitorul țării.

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică (ANRE) a emis, sâmbăta trecută, o opinie critică asupra proiectului de lege care prevede instituirea unui mecanism de desemnare a conducerii temporare pentru întreprinderile energetice. Potrivit ANRE, legislația actuală oferă suficiente instrumente pentru asigurarea continuității activității Moldovagaz, inclusiv în procesul de achiziție a gazelor naturale.

De cealaltă parte, Radu Marian, președintele Comisiei parlamentare economie, buget și finanțe, a respins acuzațiile lui Tofilat, precizând că proiectul trebuia să fie gestionat inițial de Ministerul Energiei. „Pe oameni îi interesează ca resursele energetice să fie accesibile și din surse stabile, nu telenovelele politice,” a spus Marian, adăugând că va analiza proiectul doar după ce acesta ajunge la Parlament.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală