100 de angajați maib vor participa la Maratonul Internațional Chișinău

15 Oct. 2021, 15:14
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
15 Oct. 2021, 15:14 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Plini de entuziasm, energie pozitivă, cu spirit de echipă și dorință de a obține cele mai bune rezultate, echipa maib s-a înscris și în acest an la Maratonul Internațional Chișinău, care va avea loc pe 17 octombrie în centrul capitalei. La cursă vor participa un număr record de 100 de angajați – dublu față de anul 2019, fiind și cea mai mare echipă bancară înscrisă la competiție.

Cei mai mulți superlativi maib vor alerga 10 km, câte 5 km și-au propus să parcurgă ritmic 37 de angajați ai băncii, 17 pasionați de sport vor alerga distanța de 21 km, iar 3 cei mai curajoși dintre superlativi își vor testa rezistența la cursa de 42 km.

Neonila Negruța, lider al comunității maib Activ la Superlativ:

„Pentru cei mai mulți dintre angajații maib înscriși la Maraton alergarea este un hobby pe care îl practică în afara jobului, dar care îi ajută să fie mai productivi și în activitatea profesională. Constant organizăm antrenamente de grup și ne motivăm reciproc să ne depășim propriile limite, să obținem noi succese și să îi motivăm și pe alții să se alăture comunității. În echipă avem colegi care practică în paralel fotbal, volei, hiking sau alte sporturi. Mă mândresc cu fiecare și mă bucur să fiu mereu printre cei mai buni.”

Denis Barbu, membru al comunități maib Activ la Superlativ:

„Am ales să particip la maraton în primul rând pentru că nu am mai participat niciodată la o astfel de competiție, dar și pentru ca Neonila Negruța și Cristina Sotnic, fondatorii și mentorii grupului Activ la Superlativ, să se mândrească cu noi. M-am antrenat cu întreaga comunitate și antrenorul Vitalie Gheorghiță, dar și individual – în parcul de lângă casă”.

Eugenia Demidiuc, membră a comunității maib Activ la Superlativ:

„Alergarea pentru mine reprezintă un gen de „confesiuni cu sine”, e despre limite. Corpul trebuie supus unor provocări pentru a genera idei. Semi maratonul de 21 km, distanța la care m-am înregistrat, e un vis de pe raft. Orice competiție crește nivelul de endorfine, oferă energie și, fără dubii, adrenalină, mai ales când ai o echipă de vis alături, din acest motiv nu am ezitat nici o clipă când m-am înregistrat.

Pregătirea și antrenarea sistematică este esențială, recunosc că mai am de lucrat la cel de-al doilea aspect. M-am străduit măcar în weekend să fac câte o alergare mai lungă. Și am verificat inima la medic înainte de competiție”.

Pentru echipa maib, participarea la evenimentele sportive din țară și de peste hotare a devenit o tradiție. Comunitatea Activ la Superlativ a împlinit recent 2 ani de la fondare, perioadă în care membrii acesteia au participat la competițiile organizate în cadrul proiectelor „Run Pink Moldova”, „700 de minuni”, „Run for Children”, „Foc la ghete pe biciclete” etc.

Despre maib

Maib promovează spiritul sportiv și valorile olimpice din Republica Moldova, contribuie la popularizarea sportului și a modului activ și sănătos de viață, sprijinind mai multe proiecte și activități din acest domeniu. De peste 20 de ani maib este partener al Comitetului Naţional Olimpic şi Sportiv (CNOS), alături de care premiază anual olimpicii care demonstrează performanțe la diverse competiţii pe arena naţională şi internaţională. Prin prisma comunităților interne formate din angajați ai băncii (de fotbal, tenis, volei, de alergători „maib Activ la Superlativ”), banca își propune să inspire societatea să adopte un mod sănătos de viață și activ la superlativ.

P.

Realitatea Live

09 Apr. 2025, 15:22
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
09 Apr. 2025, 15:22 // Actual //  bani.md

Stația de Tratare a Apei (STA) din Edineț este o investiție majoră de 5,85 milioane de euro oferite în cadrul programului EU4Moldova: Comunități Locale. Construcția stației de tratare a apei din Edineț va asigura apă potabilă pentru aproximativ 25.800 de locuitori ai Municipiului Edineț și ai orașului Cupcini.

„Mă bucur pentru locuitorii municipiului Edineț și ai orașului Cupcini, care vor beneficia de apă potabilă curată odată cu inaugurarea noii stații de tratare a apei. Accesul la apă curată este un drept fundamental. Grija față de oameni și respectarea tuturor drepturilor fundamentale sunt precondiții esențiale pentru aderarea la Uniunea Europeană. Iar Moldova, așa cum am spus mai devreme, nu este singură în acest parcurs. Cele 5,8 milioane de euro pe care le-am alocat pentru construcția stației de tratare a apei sunt, de fapt, o investiție în bunăstarea a 25.800 de persoane”, a declarat Jānis Mažeiks, ambasadorul Uniunii Europene în Republica Moldova.

Investițiile includ construirea unei noi stații de tratare a apei (capacitatea de producție 5.184 m³/zi) amplasată pe terenul stației de pompare nr. 4, alături de un nou sistem de alimentare cu energie electrică și reconstrucția instalațiilor electrice de înaltă și joasă tensiune (linie de 10 kV), precum și reabilitarea unuia dintre cele două rezervoare. În plus, la lacul de acumulare Racovăț / Bădragii-Vechi va fi construită o nouă instalație de captare (sorb) și stație de pompare a apei brute, cu o capacitate de 90 l/s, și o conductă de 1 km pentru conectarea la conducta de aducțiune existentă. În cele din urmă, proiectul va moderniza componentele electromecanice (pompe, sisteme electrice) a trei stații de pompare intermediare pentru a asigura o funcționare eficientă și fiabilă.

Ambasadoarea Republicii Austria în Republica Moldova, Stella Avallone, a adăugat:

„De mulți ani, Austria este un partener angajat în consolidarea infrastructurii de apă a Moldovei. Prin această investiție în Edineț și prin eforturi suplimentare în Cupcini și Brătușeni, suntem mândri să sprijinim comunitățile în dezvoltarea unor sisteme de alimentare cu apă sigure, durabile și rezistente, care să răspundă atât nevoilor oamenilor, cât și cerințelor de protecție a mediului”.

Aceste investiții în infrastructură vor oferi acces la apă curată, care rămâne o provocare semnificativă în raionul Edineț, unde infrastructura învechită a împiedicat mult timp capacitatea comunităților, locuitorilor și întreprinderilor de a avea acces la apă potabilă sigură. Adițional, excluderea parțială a componentelor din sistemul vechi va contribui la îmbunătățirea eficienței generale a rețelei de alimentare cu apă și marchează un prim pas către viitoarele investiții care vizează reducerea pierderilor și scurgerilor de apă.

Corneliu Cirimpei, a declarat:

„Acest proiect reflectă prioritatea strategică a Guvernului de a moderniza serviciile publice de alimentare cu apă și canalizare din Republica Moldova și de a asigura accesul cetățenilor din întreaga țară la apă potabilă sigură. Suntem recunoscători partenerilor noștri internaționali pentru realizarea acestui proiect mult așteptat”.

Acest proiect este finanțat de Uniunea Europeană (UE), Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare (ADC) și Republica Moldova. Proiectul este implementat de Agenția Austriacă pentru Dezvoltare (ADA) și face parte din programul EU4Moldova: Comunități Locale, finanțat de Uniunea Europeană (UE), Ministerul Federal German pentru Cooperare Economică și Dezvoltare (BMZ), Cooperarea Austriacă pentru Dezvoltare (ADC) și Ministerul Afacerilor Externe al Republicii Polone – Polish Aid.

 
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | Exercițiu de simulare a procesului legislativ din Parlamentul European
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU
NO COMMENT | PREȘEDINTELE CEHIEI, PETR PAVEL, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA CHIȘINĂU