Moldpresa Grup: 27 ani pe piața presei din RM

02 Nov. 2021, 13:15
 // Categoria: Actual // Autor:  MD Bani
02 Nov. 2021, 13:15 // Actual //  MD Bani

Fiecare companie are o istorie. Acesta începe din momentul apariției sale pe piață și se adaugă în fiecare zi, oră de oră. Moldpresa Grup și-a început istoria cu mai bine de 27 de ani în urmă. Pe parcursul acestor ani, ea se îmbogățește constant cu fapte interesante, evenimente strălucitoare și noi realizări. 

„Moldpresa Grup” SRL este o companie de succes pe piața publicațiilor periodice. Astăzi, la fel ca și la începutul activității sale, este lider pe segmentul de distribuție a presei și cărților în Republica Moldova. Datorită eforturilor depuse de angajații săi, locuitorii țării care preferă informații actualizate zilnic despre știrile locale și internaționale. Compania nu numai că livrează și vinde presă, ci și se abonează la ziare și reviste publicate în Moldova, România, Rusia, Ucraina și alte țări.

„Moldpresa Grup” SRL are astăzi peste 630 de angajați. Aceștia sunt adevărați profesioniști care lucrează în echipe și pot servi zilnic aproximativ 60 de mii de clienți cu servicii de înaltă calitate. Angajații Moldpresa Grup sunt o mare familie și reprezintă cel mai valoros activ al companiei. Aceștia se bucură de condiții bune de muncă și de oportunități egale de dezvoltare profesională. Nivelul înalt de cultură al angajaților „Moldpresa Grup” SRL face posibilă obținerea celor mai înalte rezultate economice și a celei mai înalte calități a serviciilor pentru clienți.

„Moldpresa Grup” SRL este o companie responsabilă social. Acesta nu „uită” de obligațiile sale ca agent economic și plătește toate taxele și impozitele necesare către trezoreria statului.

În același timp, compania a inițiat întotdeauna acțiuni și evenimente benefice pentru oraș. De exemplu, în cadrul proiectului „Chișinăul Verde”, angajații companiei au plantat zeci de copaci în parcurile din oraș. De asemenea, în cadrul proiectului „Dăruiește copiilor sărbătoarea”, compania a oferit rechizite școlare copiilor din familii defavorizate social. Moldpresa Grup participă la un fond de caritate care ajută copiii din familii defavorizate și a sponsorizat în repetate rânduri proiecte de îmbunătățire a Chișinăului (de exemplu, renovarea Aleii Presei din parcul Catedralei).

În prezent, „Moldpresa Grup” SRL este reprezentată de o rețea de 190 de chioșcuri în Chișinău și în alte orașe și localități din țară. Există chioșcuri de presă în Bălți, Orhei, Hîncești, Soroca, Comrat, Cahul, Leova, Cimișlia și Strășeni. Toate chioșcurile sunt aprovizionate zilnic cu ziare și reviste care oferă publicului cele mai recente știri de diferite naturi: sociale, politice, economice, laice etc.

La începutul anului 2019, „Moldpresa Grup” a introdus un proiect de vânzare a abonamentelor de transport public. Acum, abonamentele de transport public pot fi achiziționate de la oricare dintre chioșcurile din rețea, ceea ce le face mai accesibile locuitorilor capitalei.

Standurile de presă ale „Moldpresa Grup” sunt amplasate în cele mai convenabile locuri pentru cetățenii și vizitatorii capitalei. De regulă, acestea se află în apropierea stațiilor de transport, a magazinelor și a parcurilor, astfel încât cei care doresc să cumpere un ziar sau o revistă să nu fie nevoiți să le caute.

Moldpresa Grup depune permanent eforturi pentru a-și îmbunătăți serviciile. În prezent, chioșcurile din rețeaua Moldpresa oferă nu doar ziare și reviste, ci și un număr mare de produse necesare: abonamente la transportul public, hărți ale orașului, suvenire etc. La chioșcuri puteți servi o cafea caldă și un croasant dacă nu ați reușit să luați micul dejun acasă. Există șervețele, apă sau suc, jucării sau cărți pentru copii, cărți de colorat și toate acestea la cele mai accesibile prețuri.

Apropo, în rețeaua de chioșcuri „Moldpresa Grup” puteți găsi presă proaspătă din România, Rusia și Ucraina. Astfel, moldovenii pot cumpăra ziarele de care sunt interesați fără a părăsi țara. Acest lucru plasează Chișinăul la egalitate cu marile capitale europene precum București, Paris, Kiev, Viena etc., unde cititul ziarelor rămâne o tradiție importantă care definește identitatea culturală a orașului.

Subliniem faptul că, prin activitățile sale de lungă durată, compania a îndeplinit o misiune socială și educațională importantă: deschiderea de noi oportunități pentru ca oamenii să se dezvolte, să-și petreacă timpul liber cultural și să primească informații.

Realitatea Live

17 Apr. 2025, 16:39
 // Categoria: Actual // Autor:  bani.md
17 Apr. 2025, 16:39 // Actual //  bani.md

Un nou raport publicat de Europol evidențiază o creștere îngrijorătoare a fabricării ilegale de produse din tutun contrafăcute în Uniunea Europeană. Potrivit raportului, statele care aplică accize și taxe ridicate sunt mai vulnerabile la comerțul ilicit, deoarece consumatorii caută alternative mai ieftine, iar rețelele infracționale profită de această cerere. Ultimul raport KPMG privind consumul ilicit de produse de tutun denotă că peste 35 de miliarde de țigări sunt vândute ilegal în Europa în fiecare an, scrie mold-street.com.

Raportul Europol scoate în evidență că aproape un sfert din populația UE fumează, iar pe fundalul creșterii rapide a prețurilor consumatorii se orientează spre alternative mai ieftine, fie acestea sunt țigări clasice sau vape-uri.

Un exemplu elocvent este Franța, țara cu cea mai mare piață ilegală de produse de tutun din Uniunea Europeană, cu 47,7% din consumul total ilicit de țigări din regiune. Acest lucru se întâmplă ca urmare a politicilor de accizare, costul unui pachet de țigări ajungând la 15 euro. În același timp, autoritățile franceze interzic alte produse de nicotină, cum ar fi pliculețe cu nicotină. Ca rezultat, fumătorii se orientează către canale ilegale de achiziție a produselor de tutun.

Pe de altă parte, ultimul raport KPMG remarcă statele care au reușit cu succes să contracareze comerțul ilicit. Printre acestea se numără și România, unde consumul ilicit de țigări a atins un nivel minim istoric. Astfel, în România, consumul ilicit de țigări a scăzut în 2023 și a atins o medie anuală de 5,8%.

Pe lângă politici fiscale echilibrate, România are și o abordare pragmatică privind reglementarea pieței de nicotină. De exemplu, anul trecut, România a introdus acciză pentru pliculețe de nicotină și un șir de reglementări pentru acest produs, cu scopul de a controla piața legală. Același lucru a făcut și Ucraina. În septembrie 2024, Ucraina a introdus acciză la pliculețele cu nicotină, estimând venituri bugetare din această măsură în sumă de 20 milioane de euro.

În Republica Moldova, după doi ani de la implementarea unui calendar fiscal echilibrat și predictibil, anul trecut s-a înregistrat o scădere a comerțului ilicit cu produse de tutun. Potrivit companiei de cercetare IPSOS, piața tenebră a fost estimată la 9,8% în perioada septembrie–octombrie 2024, ceea ce reprezintă o scădere de 1,9 puncte procentuale comparativ cu aceeași perioadă din 2023.

Pentru a contrara piața ilicită, în acest an experții și industria au venit cu mai multe propuneri la Politica Fiscală.

„Producătorii cer ca Guvernul să vină cu acțiuni pentru a contracara piața neagră. În prezent avem o accelerare a încasărilor la buget din TVA, ceea ce arată că a scăzut contrabanda, comerțul ilicit, lucru care trebuie amplificat. Pentru a contracara piața neagră producătorii cer amânarea implementării interdicției aromelor pentru produsele din tutun încălzit până la aderarea la UE; introducerea unei accize pentru pliculețele cu nicotină; reglementarea clară a pungilor cu nicotină pentru protejarea minorilor și a consumatorilor; stabilirea unui calendar fiscal predictibil pe trei ani pentru toate produsele din tutun și nicotină și întărirea controlului și a aplicării legii în domeniul produselor din tutun și nicotină”, a declarat expertul economic IDIS ”Viitorul”, Veaceslav Ioniță.

Expertul a amintit că anul trecut a atenționat opinia publică că în Republica Moldova, din cauza unor reglementări neinspirate, a fost înregistrată o creștere a contrabandei cu țigări, ceea ce a însemnat venituri mai mici la bugetul de stat și riscuri de sănătate pentru minori, care consumă produse din tutun de pe piața neagră, nereglementată.

 
NO COMMENT | MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTE
NO COMMENT | MĂSURI DE PREVENIRE A INCENDIILOR ÎN PERIOADA SĂRBĂTORILOR DE PAŞTE
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | ADUNAREA GENERALĂ A MEMBRILOR ACI MOLDOVA
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | CHIȘINĂUL, ÎN PREGĂTIRI PENTRU SĂRBĂTORILE PASCALE
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | Agențiile Teritoriale dotate cu 55 de mașini noi
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | 16 ANI DE LA REVOLUŢIA DIN APRILIE 2009
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei
NO COMMENT | IGSU a primit 19 autospeciale de intervenție, donate de Guvernul Japoniei