Cel mai mare producător de smartphone-uri din China construiește o superbă clădire în formă de buclă infinită (FOTO)

06 Mai 2021, 12:35
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
06 Mai 2021, 12:35 // Au Bani //  MD Bani

Oppo, cea mai mare companie de smartphone-uri din China, a oferit lumii multe smartphone-uri frumoase. Este firesc sediul lor de cercetare și dezvoltare din Hangzhou, China este o structură care nu se află în afara lumii și se aliniază obiectivelor de proiectare ale OPPO. „O-tower” este o clădire proiectată de studioul de arhitectură danez, Bjarke Ingels Group (BIG) într-o formă interesantă de buclă infinită. Clădirea este concepută pentru a „conecta solul la cer într-o buclă continuă. Acest O-Tower arată ca o reprezentare măreață a mărcii, așa cum este descris de partenerul BIG Brian Yang:

„Va fi o manifestare arhitecturală a unui produs OPPO: elegant fără efort, ridicând în același timp calitatea vieții umane în oraș. ”

„O-tower” este un parc de 10.000 mp între un lac natural, un centru urban care va găzdui un program extins pentru cea mai mare companie de smartphone-uri din China, precum și un peisaj verde luxuriant. ‘O-tower’ va servi cu siguranță ca reper iconic în oraș, deoarece litera masivă- O se aprinde după apusul soarelui, creând proeminență pe orizontul orașului Hangzhou noaptea.

  „Oaza centrală și parcul umed din jur [Hangzhou] extind domeniul public în inima complexului”, a explicat Bjarke Ingels, fondatorul studioului de arhitectură din Danemarca, BIG.

Etajele inferioare ale clădirii vor găzdui spații de expoziție, zone de conferințe și o cantină, în timp ce etajele de birouri de deasupra vor fi îmbinate cu o serie de spații cu înălțime triplă. Clădirea va fi înfășurată într-o „fațadă cu amprentă” unică, cu jaluzele adaptabile orientate în funcție de unghiul soarelui. Arhitectul spune că acest lucru va reduce consumul de energie și poluarea luminoasă.

Realitatea Live

22 Nov. 2024, 12:32
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
22 Nov. 2024, 12:32 // Actual //  Ursu Victor

Deși sistemul bancar din Republica Moldova oferă dobânzi competitive, 90% din creditele noi accesate de agenții economici sunt destinate să acopere datoriile anterioare, iar doar 10% reprezintă finanțări noi. Mai mult, valoarea acestora este semnificativ mai mică decât depozitele bancare ale acestora, ceea ce indică o problemă economică profundă.

În cadrul emisiunii „Analize economice cu Veaceslav Ioniță”, expertul în politici economice a explicat că agenții economici au mai multe depozite decât credite, ceea ce este un semnal îngrijorător pentru economia țării. „Acest fenomen nu a mai fost înregistrat vreodată și reflectă o temere profundă a mediului de afaceri față de investiții”, a declarat Ioniță.

Analizând evoluția creditelor accesate, expertul a menționat că, deși volumul acestora a crescut semnificativ în ultimii ani, creditarea reală a fost extrem de scăzută. Astfel, din 2020 până în prezent, agenții economici au luat credite noi de 157,5 miliarde de lei, dar au întors datoriile vechi în valoare de 141,3 miliarde de lei, ceea ce face ca creditarea reală să fie de doar 16,2 miliarde de lei.

În ceea ce privește creditarea netă, Ioniță a subliniat faptul că în 2024, în primele trei trimestre, agenții economici au efectuat depozite bancare de 2,8 miliarde de lei, ceea ce a făcut ca creditarea netă să devină negativă, adică agenții economici au depozitat mai mulți bani în bănci decât au luat sub formă de credite.

„Această tendință de creditare netă negativă a persistat în 12 trimestre consecutive din 2020 până în prezent, ceea ce reflectă o fragilitate a mediului de afaceri și o lipsă de încredere în economia locală”, a adăugat expertul.

Veaceslav Ioniță a subliniat că acest fenomen este un semn clar al unei economii vulnerabile, în care agenții economici nu sunt dispuși să facă investiții, iar acest lucru se reflectă în creditarea netă scăzută și volumul în creștere al depozitelor bancare. În acest context, Ioniță a avansat prognoza că este nevoie de cel puțin zece ani pentru ca economia Moldovei să se restabilească la nivelul înregistrat înainte de criza bancară din 2014.

„În ciuda creșterii creditării, situația nu va începe să se îmbunătățească semnificativ până când creditarea netă nu va deveni pozitivă, ceea ce poate să se întâmple abia în 2025, dar cu o tendință clară de însănătoșire a economiei”, a concluzionat Ioniță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău