(FOTO) Un strop de „magie” de la doamna psiholog. Tânăra care creează lumânări aromate din ceară de soia

09 Dec. 2022, 18:04
 // Categoria: Interviu // Autor:  MD Bani
09 Dec. 2022, 18:04 // Interviu //  MD Bani

Interviul de astăzi ne duce în lumea parfumată a lumânărilor de la Sacred Energy, create de Elena Borș. Elena este psiholog de specialitate, iar în concediul de maternitate a descoperit un nou hobby, cel de a crea lumânări aromate din ceară de soia. Despre activitatea antreprenoarei am aflat de pe Instagram, unde are expusă o gamă largă de lumânări, care îți fură imediat atenția. Fiind în prag de sărbători, descoperiți o gamă largă de lumânări tematice: fulgi, brazi și spiriduși. Nelipsite nu sunt nici lumânările tradiționale în pahar.

Lumânările sunt create cu dăruire și mult suflet, iar la fiecare se „adaugă un strop de magie de la doamna psiholog”. De asemenea, Elena confecționează vase și suporturi hand-made pentru lumânări.

„După absolvirea facultății în 2018 și până toamna anului trecut am lucrat psiholog în școala din localitate. Aveam 5-6 luni de sarcină cu a doua fetița și deja mă gândeam cu ce mă voi ocupa în concediu de maternitate. Eu sunt genul de persoană care are nevoie de o ocupație, pe lângă faptul că sunt mamă și soție. Consider că reușesc să aloc timp lumânărilor și în același timp sunt o mamă și soție minunată.”

După cum am spus, colecția de sărbători este deosebită și vor crea o atmosferă specială și în fiecare casă.

„Colecția de sărbători era în proces de lucru încă din luna noiembrie. Lumânările tematice : brăduți în asortiment, fulgușori, spiriduși și desigur lumânările clasice în pahar cu decor de iarnă. În toate adăugăm aromele specifice anotimpului: lămâie, portocală, măr, scorțișoară și copturi.”

Primele lucrări create de Elena au fost câteva lumânări în pahar de sticlă, cele pe care sunt obișnuiți să le vedem cel mai des. Fiind psiholog, și-a dorit să adauge lumânărilor elemente speciale care s-ar asocia cu profesia, astfel a optat pentru citate motivaționale.

„Deoarece eu cred în puterea cuvintelor și gândurilor, am creat niște produse care să îmi completeze profesia. Am observat că cererea pieței este alta și am lărgit gama de produse.”

În crearea lumânărilor, Elena folosește ceara de soia care este mai sănătoasă, fără toxine și nu dăunează mediului. De asemenea, pentru ambalaj utilizează doar materiale biodegradabile.

Pentru mai multă diversitate și comoditate, urmărește-ne pe TELEGRAM!

„Folosesc ceara de soia din dragoste și grija față de mediul înconjurător și față de clienți. Ceara de parafină folosită în majoritatea lumânărilor este fabricată din petrol și nu este regenerabilă. Mai mult de atât, cu cât rezervele globale de petrol se micșorează, cu atât prețul parafinei crește. Totodată, fiind un produs pe bază de plante, ceara de soia este biodegradabilă și vegană. Pentru mine, un mare plus al lumânărilor cu ceară de soia este că nu conține toxine, substanțe cancerigene sau poluanți. Astfel, fiind mult mai sănătoasă pentru noi și pentru mediu. La fel pot spune și de ambalaj, folosesc doar hârtie și carton”.

Într-o perioadă scurtă de timp, lumânările parfumate marca Sacred Energy au reușit să câștige aprecierea și fidelitatea clienților. De asemenea, Elena se poate mândri cu o gamă de peste 20 de modele de lumânări.

Întrucât este o fire ambițioasă Elena își dorească să crească mica afacere de familie cât mai mult. Unul dintre scopurile ei este să lanseze un curs despre „Arta lumânărilor”, astfel încât mai multe persoane să beneficieze de posibilitatea de a învăța această îndeletnicire. De asemenea, planifică să amenajeze un spațiu de lucru special, dotat cu toate ustensilele necesare.

„Planurile de viitori sunt multe și mărețe. Cu siguranță se vor realiza dacă vom depune eforturile necesare. Un lucru știu sigur, scopurile se realizează dacă muncești și nu cedezi la primele greutăți care apar în cale.”

 

Realitatea Live

24 Nov. 2024, 10:39
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
24 Nov. 2024, 10:39 // Actual //  Ursu Victor

Ministerul Transporturilor începe demersurile pentru realizarea exproprierilor necesare construirii Podului peste Prut de la Ungheni, parte a proiectului Autostrăzii Unirii –A 8 Târgu Mureș-Iași-Ungheni (Frontieră Republica Moldova).

Pentru construirea Podului peste Prut, Guvernul va expropria 16 imobile proprietate privată din zona localității Golăiești (județul Iași) cu o suprafață totală de aproape 78.000 mp, respectiv trei terenuri care aparțin Statului: Administrația Națională Bazinală de Apă Prut-Bârlad (două terenuri) și Romsilva, notează economedia.ro.

Contractul pentru proiectarea și execuția Podului peste Prut de la Ungheni a fost semnat în septembrie cu Ness Proiect, iar lucrările ar putea începe din vara anului viitor după predarea proiectului tehnic.

,,Pentru prezentul proiect de act normativ este necesară asigurarea sumelor individuale estimate de expropriator, aferente despăgubirilor pentru imobilele proprietate privată care constituie coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes național ,,Pod peste Prut la Ungheni”, prevăzute în anexa nr. 2 la prezenta hotărâre, aflate pe raza localității Golăiești din județul Iași, care sunt în cuantum de 157,4 mii lei și se alocă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor și Infrastructurii. Pentru realizarea lucrărilor aferente obiectivului de investiții ,,Pod peste Prut la Ungheni’’, este necesar a fi expropriată o suprafață  de 77.168 mp, aferentă unui număr de 16 imobile proprietate privată. În acest sens se impune declanșarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată care fac parte din coridorul de expropriere al lucrării de utilitate publică de interes naţional ,,Pod peste Prut la Ungheni” -Proiect Hotărâre de Guvern.

Ansamblul de poduri care va face legătura între România (judeţul Iaşi) şi Republica Moldova (Raionul Ungheni) este format din două poduri paralele cu tablier mixt oţel-beton şi grindă continuă (un pod pentru fiecare sens de circulaţie).

În această vară, Guvernul a aprobat un Proiect de Hotărâre de Guvern pentru ca Podul peste Prut să nu ajungă muzeu, în lipsa legăturii la viitoarea Autostradă A 8 și la rețeaua de Drumuri Naționale. Astfel, Transporturile au găsit acum o variantă provizorie, de avarie, de a lega podul la infrastructura actuală. Podul urmează să fie conectat cu un Drum Județean (DJ 249) pe care CNAIR îl va moderniza și îl va ridica la profil de Drum Național. „conexiunea cu Drumul Județean este singura soluție pentru ca Podul să poată fi pus în circulație, a explicat ministrul Transporturilor Sorin Grindeanu. „În cadrul proiectului de infrastructură de interes național „Ungheni RO-MD conexiune Pod Ungheni”, care urmează să asigure legătura cu Republica Moldova, este prevăzută și o componentă de modernizare a drumurilor județene DJ 248, DJ 249A, cât și a drumului comunal DC 8B, cu rol de descărcare temporară pentru podul Ungheni”, arată proiectul.

Următorul pod peste Prut cu 4 benzi între România și Republica Moldova va fi cel nou de la Albița.

Podul va fi construit de Ministerul Transporturilor/CNAIR, iar în 2022, Comisia Europeană a aprobat o finanțare nerambursabilă de 16,5 milioane euro (82 milioane lei) prin Programul Mobilitate Militară  „CEF-T-2022-MILMOB – CEF 2 Transport – Adaptarea rețelei rutiere TEN – T la utilizarea duala civila-apărare”. Lungimea podului va fi de 260 de metri, drumul de legătură va avea 1 kilometru, iar proiectul include și amenajarea noului punct de frontieră. Principalele caracteristici prevăzute sunt:

– 261,20 m lungime pod nou peste Prut

– 2 benzi pe sens + trotuare

– 13 m lățime pod nou (Etapa I) + 11,25 m (Etapa II)

– 8 m lățime parte carosabilă

– 1 km lungime traseu

– 4 x 3,75 m parte carosabilă drum de legătură

– punct de control trecere frontieră, care va fi dotat cu parcări pentru autovehicule mari, autoturisme și spatii închise destinate verificării amănunțite a autoturismelor și tirurilor Va interconecta infrastructurile rutiere între ambele state: Autostrada Târgu Mureș – Iași – Ungheni – frontiera de stat (pe teritoriul României) și Drumul național R1 Chișinău – Ungheni – frontiera cu România (pe teritoriul Republicii Moldova).

Podul Ungheni reprezintă o necesitate atât pentru România, cât și pentru Moldova, al cărui scop constă în sprijinirea relațiilor economice, sociale, dar și frățești dintre cele două părți. Va ajuta la îmbunătățirea competitivității economice a României prin dezvoltarea infrastructurii de transport, deservind traficului de tranzit internațional de mărfuri și persoane.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală