Cerințele recruterilor s-au schimbat! Ce abilități caută în potențialii angajați. Vor fi valabile și în următorii 5 ani

02 Iun. 2021, 10:06
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
02 Iun. 2021, 10:06 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Majoritatea dintre noi (aproximativ 50) va trebui să ne recalificăm în următorii cinci ani, pe măsură ce „dubla întrerupere” a impactului economic al pandemiei și creșterea automatizării transformă locurile de muncă. Iată de ce este timpul să începem a dezvolta noi abilități, care se vor cere în viitor.

Gândirea critică și rezolvarea problemelor ocupă primul loc pe lista competențelor pe care angajatorii cred că vor crește în evidență în următorii cinci ani. De asemenea, vor fi la mare căutare autogestionarea, învățarea activă, reziliența, toleranța la stres și flexibilitatea.

TOP 10 abilități ale viitorului:

  1. Gândirea Analitică și inovația;
  2. Învățarea activă și strategii de învățare;
  3. Rezolvarea de probleme complexe;
  4. Gândirea critică și analiza;
  5. Creativitatea, originalitatea și inițiativa;
  6. Leadeship și influența socială;
  7. Utilizarea tehnologiilor, monorizarea și controlul;
  8. Technology design și programare;
  9. Reziliență, rezistență la stres și flexibilitate;
  10. Raționament, rezolvare de probleme și ideație. 

În urma unei analize, realizate în baza Forumului economic mondial, ar putea dura de la o lună până la două luni pentru a dobândi una dintre cele mai importante 10 abilități de stăpânire în profesii emergente din oameni și cultură, scrierea conținutului vânzări și marketing.

Ar putea dura de la două până la trei luni pentru ca cursanții să-și extindă abilitățile în dezvoltarea de produse, de date și IA (inteligență artificială). În timp ce un program de învățare de patru luni ar putea ajuta oamenii să se transforme în roluri în cloud și inginerie.

Astfel de cifre sugerează că, deși învățarea unui nou set de abilități este din ce în ce mai accesibilă prin intermediul tehnologiilor digitale, indivizii vor avea nevoie și de timp și de finanțare pentru a putea urmări noi oportunități, notează raportul.

Realitatea Live

08 Mai 2024, 20:50
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
08 Mai 2024, 20:50 // Actual //  Lupu Eduard

Rectorul Universității Tehnice din Moldova (UTM), Viorel Bostan, a făcut anunțul oficial, în carul emisiunii „Puterea a patra” de la N4, că Universitatea de Stat din Moldova și UTM urmează să se unească sub un singur nume nou. Această mișcare reprezintă un pas semnificativ în consolidarea și modernizarea învățământului superior din Republica Moldova.

Fuzionarea celor două instituții de învățământ superior vine în contextul unei inițiative menite să optimizeze resursele și să sporească calitatea educației superioare în țară. Prin unirea lor, se va crea o instituție academică mai puternică și mai competitivă, capabilă să ofere programe educaționale diversificate și de înaltă calitate.

Noul nume al instituției rezultate din fuziunea dintre USM și UTM va fi Universitatea din Chișinău. Această schimbare va reflecta identitatea și misiunea noii entități academice, care va servi comunitatea academică și societatea în ansamblu într-un mod mai eficient și mai eficace.

„De câțiva ani, analizăm constant clasamentele internaționale și, din păcate, nu am reușit să ne includem în aceste topuri”, a declarat Bostan. „De exemplu, în timp ce în trecut Times Higher Education enumera aproximativ 600 de universități, astăzi lista depășește 2003, iar noi încă nu am reușit să ne poziționăm în acest clasament”, declara săptămâna trecută, la consiliul rectorilor, Viorel Bostan.

Bostan a subliniat importanța atragerii studenților internaționali pentru a consolida universitățile din Moldova, dar a evidențiat și nevoia de resurse și capacități pentru a realiza acest lucru. În acest context, el a propus inițierea unui proces de fuziune între Universitatea Tehnică și Universitatea de Stat din Moldova, nu prin absorbție, ci printr-o colaborare între două instituții care au o istorie comună de colaborare.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău