A rămas fără steaua Michelin! Prăvălia, Hawker Chan, cunoscută pentru mesele ieftine își pierde statutul

06 Sept. 2021, 13:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Dumitrita Culiuc
06 Sept. 2021, 13:30 // Bani și Afaceri //  Dumitrita Culiuc

Celebra prăvălie din Singapore, Hawker Chan, cunoscută pentru faptul că oferă cea mai ieftină masă cu stele Michelin din lume, tocmai și-a pierdut statutul.

Hawker Chan, fondat de Chan Hong Meng, a devenit renumit pentru felul său de mâncare simplu, dar delicios, de 2,50 USD, cu sos de soia, când a fost inclus în primul ghid Michelin al Singapore , în 2016, câștigând o stea.

Dar când biblia alimentară a dezvăluit cea mai recentă ediție din Singapore pe 1 septembrie, Hawker Chan – cunoscut anterior ca Liao Fan Hong Kong Soya Saoya Chicken Rice & Noodles – nu era nicăieri.

După triumful său Michelin, cariera lui Meng a decolat. Brandul său a crescut de la un stand umil într-un centru de comercianți ambulanți din Chinatown la un restaurant de franciză cu locații în Thailanda, Filipine și multe altele.
El a schimbat numele restaurantului în Hawker Chan și a început să se extindă cu alte feluri de mâncare.

Un reprezentant al restaurantului Hawker Chan a transmis printr-un e-mail către CNN Travel următoarea comunicare, ca urmare a unei rugăminți de a face declarații cu privire la moartea starului: „Chef Chan Hon Meng a pregătit faimosul său orez cu pui cu sos de soia încă din 2009, cu rețeta sa secretă și metoda sa de gătit, care nu s-a schimbat de la începutul Hawker Chan în 2009.”

El a considerat întotdeauna că preparatele sale ar trebui să fie produse proaspăt în fiecare zi și că gătitul nu ar trebui să aibă loc într-o bucătărie centrală.

“Sperăm să înțelegem de ce ghidul Michelin ne-a lăsat în afara listei anul acesta. Cu toate acestea, înțelegem, de asemenea, că fiecare are propria opinie în ceea ce privește alegerile alimentare. Vom continua să servim mâncăruri delicioase și la prețuri accesibile, așa cum este viziunea și misiunea noastră. Suntem recunoscători tuturor clienților noștri Hawker Chan care ne-au sprijinit de când a fost fondată acum 12 ani și vom face tot posibilul pentru a câștiga din nou steaua pentru anul viitor”.

În timp ce unii l-au aplaudat pe bucătarul născut în Malaezia pentru valorificarea muncii sale grele, alții au simțit că calitatea mâncării a scăzut după deschiderea noilor sale unități.

Expertul în alimente din Singapore, KF Seetoh, a declarat pentru CNN: „Cred că Michelin s-a lipit corect de armele lor și a protejat demnitatea stelelor”.

Michelin, care aparține producătorului de anvelope cu același nume, este una dintre cele mai clandestine reviste din lume. Numele editorilor și al colaboratorilor sunt ținute în mare secret. Firma a început prin a produce ghiduri de călătorie pentru șoferii europeni, trecând în cele din urmă de la anvelope la automobile și la turism.

Unele restaurante ar putea primi o atenție deosebită în ghidurile turistice. În domeniul gastronomic, brandul Michelin a devenit atât de venerat încât unii bucătari au înnebunit încercând să câștige aceste premii.

Cel mai mare număr de stele pe care le poate câștiga un restaurant este de trei.
Brandul Michelin a devenit atât de respectat în lumea culinarilor, încât unii bucătari au fost conduși într-o frenezie încercând să obțină premii.

Realitatea Live

16 Sept. 2021, 18:24
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
16 Sept. 2021, 18:24 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Entuziaști și motivați să îmbunătățească procesele și produsele din sectorul financiar-bancar, mai multe startup-uri din țară au participat la programul Fintech Moldova 2021, lansat de Startup Moldova, în parteneriat cu MAIB și Mastercard și cu suportul USAID și al Suediei, în cadrul proiectului Tekwill.

Mary Nemciuc, manageră de programe antreprenoriale, TEKWILL:  „Pe măsură ce domeniul IT propulsează inovația, procesele și schimbă paradigmele, crește considerabil și necesitatea produselor noi, care oferă soluții viabile în procesul de tehnologizare a serviciilor din sfera financiar-bancară. Pentru o mai bună înțelegere a necesităților pieței, am identificat un partener privat de încredere, interesat de astfel de soluții, gata să vină cu suport, pilotare și integrare. De aceea, suntem recunoscători implicării partenerilor MAIB și Mastercard în dezvoltarea Verticalei FinTech 2021, care detectează problemele cu care se confruntă companiile bancare și furnizează soluții IT relevante pentru rezolvarea lor.”

Pe parcursul câtorva luni tinerii au lucrat asupra ideilor inovatoare în cadrul primelor două etape ale programului – Hackathon și Accelerator. Cele mai bune 11 startup-uri au fost selectate pentru a trece la nivelul următor de pilotare. Timp de 3 luni, în cadrul Acceleratorului, participanții au avut parte de sesiuni de mentorat și consultanță din partea mentorilor și experților din domeniu, au avut acces la o rețea extinsă de business din domeniul financiar-bancar, au obținut cunoștințe noi și au interacționat cu viitorii clienți, pentru a beneficia de potențiale investiții și informații despre modul în care corporațiile pot susține o inițiativă locală.

Evgeny Frolov, senior startup tracker: „În calitate de senior tracker, sunt mândru că, bazându-ne pe feedbackul de la sfârșitul programului, trackerii au fost desemnați ca unul dintre principalele instrumente eficiente și valoroase acceleratorului. Nu a fost un parcurs simplu, acesta solicită întotdeauna investiții de emoții, timp și cunoștințe, dar este și o experiență extraordinară pentru a sprijini fondatorii în călătoria lor către succes. Sunt bucuros să vă anunț că startup trackers activează acum, în mod deschis, pe piața moldovenească și pot ajuta toate startup-urile locale să ajungă la victorie!”.

În cadrul Acceleratorului au fost dezvoltate 9 soluții, care urmează a fi analizate de MAIB pentru a fi implementate în scopul facilitării proceselor de afaceri în cadrul băncii și pentru a aduce valoare clienților existenți, dar și celor potențiali din sectorul financiar-bancar.

Aliona Stratan, Prim-vicepreședinte MAIB:Programul de accelerare a avut drept scop de a ajuta startup-urile să-și valideze ideile și să creeze produse, precum și să construiască o relație de suport între MAIB și fiecare dintre aceste startup-uri. Experiența a fost una nouă și pentru noi, provocând persoanele responsabile de produse din cadrul băncii să gândească altfel modul de a construi parteneriate. Contăm pe faptul, ca această primă experiență va continua, facilitând dezvoltarea ecosistemului de parteneriate ale MAIB în beneficiul clienților noștri, dar și a ecosistemului fintech din Republica Moldova”.

La finalul acceleratorului, au avut loc două zile de Demo Day, în care participanții și-au prezentat produsele dezvoltate pe parcursul programului.

Programul FinTech 2021 se va încheia cu o conferință, în luna octombrie, la care vor participa experți, startup-uri și toți cei asociați industriei financiare. În cadrul evenimentului, vor fi discutate provocările industriei, nevoile consumatorilor și potențialul soluțiilor fintech, pentru a construi noi modele de afaceri prin care băncile, companiile din domeniul serviciilor financiare și alți jucători de pe piață ar putea oferi cele mai bune servicii clienților și partenerilor de business.

P.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală