A rămas fără steaua Michelin! Prăvălia, Hawker Chan, cunoscută pentru mesele ieftine își pierde statutul

06 Sept. 2021, 13:30
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  MD Bani
06 Sept. 2021, 13:30 // Bani și Afaceri //  MD Bani

Celebra prăvălie din Singapore, Hawker Chan, cunoscută pentru faptul că oferă cea mai ieftină masă cu stele Michelin din lume, tocmai și-a pierdut statutul.

Hawker Chan, fondat de Chan Hong Meng, a devenit renumit pentru felul său de mâncare simplu, dar delicios, de 2,50 USD, cu sos de soia, când a fost inclus în primul ghid Michelin al Singapore , în 2016, câștigând o stea.

Dar când biblia alimentară a dezvăluit cea mai recentă ediție din Singapore pe 1 septembrie, Hawker Chan – cunoscut anterior ca Liao Fan Hong Kong Soya Saoya Chicken Rice & Noodles – nu era nicăieri.

După triumful său Michelin, cariera lui Meng a decolat. Brandul său a crescut de la un stand umil într-un centru de comercianți ambulanți din Chinatown la un restaurant de franciză cu locații în Thailanda, Filipine și multe altele.
El a schimbat numele restaurantului în Hawker Chan și a început să se extindă cu alte feluri de mâncare.

Un reprezentant al restaurantului Hawker Chan a transmis printr-un e-mail către CNN Travel următoarea comunicare, ca urmare a unei rugăminți de a face declarații cu privire la moartea starului: „Chef Chan Hon Meng a pregătit faimosul său orez cu pui cu sos de soia încă din 2009, cu rețeta sa secretă și metoda sa de gătit, care nu s-a schimbat de la începutul Hawker Chan în 2009.”

El a considerat întotdeauna că preparatele sale ar trebui să fie produse proaspăt în fiecare zi și că gătitul nu ar trebui să aibă loc într-o bucătărie centrală.

“Sperăm să înțelegem de ce ghidul Michelin ne-a lăsat în afara listei anul acesta. Cu toate acestea, înțelegem, de asemenea, că fiecare are propria opinie în ceea ce privește alegerile alimentare. Vom continua să servim mâncăruri delicioase și la prețuri accesibile, așa cum este viziunea și misiunea noastră. Suntem recunoscători tuturor clienților noștri Hawker Chan care ne-au sprijinit de când a fost fondată acum 12 ani și vom face tot posibilul pentru a câștiga din nou steaua pentru anul viitor”.

În timp ce unii l-au aplaudat pe bucătarul născut în Malaezia pentru valorificarea muncii sale grele, alții au simțit că calitatea mâncării a scăzut după deschiderea noilor sale unități.

Expertul în alimente din Singapore, KF Seetoh, a declarat pentru CNN: „Cred că Michelin s-a lipit corect de armele lor și a protejat demnitatea stelelor”.

Michelin, care aparține producătorului de anvelope cu același nume, este una dintre cele mai clandestine reviste din lume. Numele editorilor și al colaboratorilor sunt ținute în mare secret. Firma a început prin a produce ghiduri de călătorie pentru șoferii europeni, trecând în cele din urmă de la anvelope la automobile și la turism.

Unele restaurante ar putea primi o atenție deosebită în ghidurile turistice. În domeniul gastronomic, brandul Michelin a devenit atât de venerat încât unii bucătari au înnebunit încercând să câștige aceste premii.

Cel mai mare număr de stele pe care le poate câștiga un restaurant este de trei.
Brandul Michelin a devenit atât de respectat în lumea culinarilor, încât unii bucătari au fost conduși într-o frenezie încercând să obțină premii.

Realitatea Live

21 Nov. 2025, 16:28
 // Categoria: Actual // Autor:  Grîu Tatiana
21 Nov. 2025, 16:28 // Actual //  Grîu Tatiana

Linia electrică care unește sudul Moldovei cu Centrala de la Cuciurgan va rămâne operațională și după punerea în funcțiune, în această iarnă, a noii linii Vulcănești–Chișinău. Precizarea a fost făcută de ministrul Energiei, Dorin Junghietu, în cadrul unei emisiuni TV, care a subliniat că vechea infrastructură nu va fi tăiată sau scoasă din uz.

„Linia va rămâne in picioare, nu va fi tăiată sau dată la fier vechi, deși are o vechime mai mare. Linia de la Vulcănești la MGRES va rămâne. Centrala de la MGRES este un nod energetic esențial, conectat inclusiv cu sudul Ucrainei. Fluxurile energetice vor continua să circule, dar noi nu mai luăm niciun kilowatt de acolo”, a declarat ministrul.

Potrivit lui, în prezent, Centrala de la Cuciurgan produce energie electrică doar pentru regiunea transnistreană.

„Produc energie necesară doar pentru consumul local, între 2 și 2,8 milioane de metri cubi. Sunt 12 blocuri energetice dintre care funcționează doar 8. Corespunzător la capacitatea centralei doar un bloc este funcțional acum prin care se asigură necesarul de energie și stabilitatea în rețea”, a explicat Junghietu.

Construcția liniei de transport Vulcănești-Chișinău a început în aprilie 2024, iar acum câteva zile s-a anunțat că a fost instalat ultimul stâlp. În următoarele 60 de zile linia va fi energizată treptat, fiind verificată funcționalitatea și siguranța acesteia. Cheltuielile de construcție, potrivit ministrului Energiei, ajung la 60 de milioane de euro.

Pentru mai multe știri urmărește-ne

pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | IGSU ÎN ACȚIUNE: SIMULARE DE ÎNEC PENTRU PREVENIREA TRAGEDIILOR DE VARĂ
NO COMMENT | IGSU ÎN ACȚIUNE: SIMULARE DE ÎNEC PENTRU PREVENIREA TRAGEDIILOR DE VARĂ
NO COMMENT | AGRICULTURA MOLDOVEI, MAI PREGĂTITĂ PENTRU SCHIMBĂRILE CLIMATICE
NO COMMENT | AGRICULTURA MOLDOVEI, MAI PREGĂTITĂ PENTRU SCHIMBĂRILE CLIMATICE
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | 31 DE SPORTIVI MOLDOVENI LA JOCURILE MONDIALE UNIVERSITARE DE VARĂ 2025
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | PREȘEDINTA MAIA SANDU, ÎN VIZITĂ OFICIALĂ LA VARȘOVIA
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | CEREMONIA DE ABSOLVIRE A PROMOȚIEI 2025 A ACADEMIEI „ȘTEFAN CEL MARE”
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII
NO COMMENT | PRIMUL SUMMIT MOLDOVA-UNIUNEA EUROPEANĂ, ÎN IMAGINI ŞI DECLARAŢII