Accesează GoEcomm, noul program destinat afacerilor ce trec la comerțul electronic

10 Mai 2023, 13:51
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Romaniuc Victoria
10 Mai 2023, 13:51 // Bănci şi Finanţe //  Romaniuc Victoria

Maib continuă să extindă portofoliul destinat dezvoltării afacerilor IMM, lansând pentru antreprenorii locali un program național de comerț electronic. Programul GoEcomm desfășurat de maib în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova este dedicat companiilor ce doresc să își extindă afacerea și vânzările online, beneficiind de suportul și expertiza unei echipe profesioniste în domeniul comerțului electronic.

Beneficiile acestui program pentru aplicanți sunt multiple și cuprind următoarele: 

  • Comisioane preferențiale reduse per tranzacții online;
  • Posibilitatea de a beneficia de pachetul de servicii business start promo la doar 70 lei/lunar, ce presupune: 10 servicii bancare, inclusiv deschiderea și administrarea a 2 conturi pentru operațiuni curente în lei sau valută, acces la internet banking cu funcționalități extinse, card business gratuit, ș.;
  • Finanțare nerambursabilă din partea Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova în valoare de la 500 dolari la 2000 dolari SUA în funcție de potențialul afacerii, cifra de afaceri, dar și intenția de a exporta bunuri sau servicii peste hotarele țării.

Andrii Glevatskyi, vicepreședinte maib, diviziunea IMM:

Lansăm acest program într-o perioadă când afacerile trebuie să țină pasul cu tehnologiile și inovațiile din domeniu, iar comerțul electronic e un lucru deja aproape obligatoriu pentru orice antreprenor ce își dorește să fie mai aproape de clientul său.

Companiile au posibilitatea să vândă mai ușor, iar cumpărătorii să achite online în condiții de siguranță, acolo unde le este comod”.

Aliona Stratan, prim-vicepreședintă maib:

„Crearea ecosistemelor, implementarea noilor soluții pentru afaceri e parte din strategia pe termen scurt și mediu a băncii. Suntem dedicați să le oferim clienților noștri soluții bazate pe inovație, aliniate tehnologiilor de ultimă generație din industria plăților cu cardul, a plăților online, soluții de calitate și eficiență din perspectiva costurilor.

Ne bucură faptul că companiile vor putea adera la acest program cu valoare adăugată pentru ei”.

Doina Nistor, directoarea Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova:

Comerțul electronic aduce avantaje incontestabile oricărei afaceri, iar lansarea vânzărilor online vine cu mai multe provocări pentru antreprenori. Tocmai de aceea în cadrul programului GoEcomm oferim suport continuu companiilor atât prin traininguri, mentorat, furnizori recomandați, cât și cu suport financiar. Istoriile de succes vor fi promovate pentru a inspira orice antreprenor în acest parcurs”.

Serviciul e-commerce de la maib este soluția perfecta pentru afacerile online. În esență, aceasta oferă clienţilor finali o modalitate sigură şi rapidă de plată, cu cardurile Visa, Mastercard și American Express, la orice zi, la orice oră.

Acesta crește volumul vânzărilor, oferind clienților posibilitatea de a plăti online, dar și reduce costurile logistice generate în mod obișnuit de un magazin clasic.

Vezi pe pagina web detaliile programului și cum poți să îți transformi afacerea într-un succes online.

Despre maib:

Cu o cotă de piață de 32,7%, ce include peste 400 de afaceri online conectate, maib gestionează una dintre cele mai vaste rețele de e-commerce din Republica Moldova, fiind lider incontestabil pe segmentul soluțiilor pentru comerț. Banca deservește aproximativ un milion de clienți: persoane fizice, IMM și corporații.

Despre Proiectul Tehnologiile Viitorului:

Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie susține dezvoltarea economiei digitale, creative și prietenoase mediului în Moldova. Proiectul, cu un buget de 52,8 mln. USD și o durată de implementare de 5 ani (2021-2026),  promovează, în echipă cu partenerii cheie, inovația și noile tehnologii în următoarele sectoare strategice pentru R. Moldova – tehnologia informațiilor și comunicației (TIC), ingineria, industria ușoară, industriile creative și digital media – pentru a spori competitivitatea și integrarea acestora pe piața globală.

P.

Realitatea Live

31 Mai 2023, 16:36
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
31 Mai 2023, 16:36 // Actual //  Lupu Eduard

Compania Laminorul Danube Metallurgical Enterprise SRL (LDME), care a cumpărat în urmă cu 4 ani unitatea de producție de țevi din oțel de la Oțelu Roșu din Caraș Severin, unde activitatea siderurgică este atestată documentar de peste două secole, a intrat în insolvență la solicitarea mai multor creditori, printre care s-a numărat și unul dintre acționari, dar intenționează să se reorganizeze prin atragerea de noi investitori și vânzarea de active neesențiale, relevă date analizate de Profit.ro.

Activitatea siderurgică are o vechime de peste 200 de ani la Oțelu Roșu, fiind atestată documentar prima dată în 1796, în vremea Imperiului Habsburgic.

Principalii acționari ai LDME sunt firma poloneză Sunningwell International Polska, fondată, controlată și condusă de omul de afaceri polonez Marek Frydrych, și Omnisteel SRL din Republica Moldova, deținută de oamenii de afaceri basarabeni Valentin Eșanu (35%), exportator de deșeuri metalice de peste Prut, Andrei Zabolotnîi (35%), proprietarul companiei IT Omnicom, și Alexandru Rotaru (30%).

LDME a cumpărat în 2019 activele de producție siderurgică din Oțelu Roșu de la Ductil Steel, societate ce a făcut parte din portofoliul local al grupului rus Mechel și este controlată acum indirect de către rusul Victor Chumakov, prin Invest Nikarom. Ductil Steel se află în insolvență din 2013.

Proprietarul combinatului Oțelu Roșu are datorii totale recunoscute de 153,5 milioane lei, din care peste 81% (125,04 milioane lei) reprezintă o creanță garantată a ANAF. Tot garantate sunt și creanțele Primăriei Oțelu Roșu (3,15 milioane lei) și Sindicatului Ductil (2,09 milioane lei).

″(…) în 2019, LDME a achiziționat ansamblul funcțional de laminare aflat în patrimoniul Laminorul Brăila, la un preț de 6.000.000 euro, cu plata prețului în rate (…). Debitoarea a achitat prima tranșă din preț, însă începând cu scadența celei de-a doua rate, din cauza apariției pandemiei, care a avut ca urmare scăderea comenzilor, LDME s-a confruntat cu dificultăți financiare, devenind imposibil să respecte planul de plată a ratelor, în total fiind achitate 2.000.000 euro. Față de aceste împrejurări, vânzătoarea a solicitat rezoluțiunea contractelor de vânzare încheiate, bunurile revenind în patrimoniul vânzătoarei, LDME pierzând sumele de bani achitate. După pierderea dreptului de proprietate asupra activelor din Brăila, LDME a suportat plata către aceștia a salariilor pentru întreg anul 2020 (+3 salarii compensatorii), în condițiile în care activitatea de producție a fost suspendată pe toată durata pandemiei. (…) Societatea a fost nevoită să disponibilizeze aproximativ 200 de angajați, de aceasta fiind înștiințat și sindicatul care reprezintă interesele angajaților (…)″, se mai afirmă în document.

Planul inițial din 2019 al LDME la Oțelu Roșu prevedea atingerea unui nivel de producție de 850.000 de tone de oțel lichid pe an și lărgirea gamei de produse, cu elemente precum profile pentru structuri de construcții, secțiuni pentru construcția de nave sau traverse de cale ferată.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău