Accesează GoEcomm, noul program destinat afacerilor ce trec la comerțul electronic

10 Mai 2023, 13:51
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
10 Mai 2023, 13:51 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Maib continuă să extindă portofoliul destinat dezvoltării afacerilor IMM, lansând pentru antreprenorii locali un program național de comerț electronic. Programul GoEcomm desfășurat de maib în parteneriat cu Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova este dedicat companiilor ce doresc să își extindă afacerea și vânzările online, beneficiind de suportul și expertiza unei echipe profesioniste în domeniul comerțului electronic.

Beneficiile acestui program pentru aplicanți sunt multiple și cuprind următoarele: 

  • Comisioane preferențiale reduse per tranzacții online;
  • Posibilitatea de a beneficia de pachetul de servicii business start promo la doar 70 lei/lunar, ce presupune: 10 servicii bancare, inclusiv deschiderea și administrarea a 2 conturi pentru operațiuni curente în lei sau valută, acces la internet banking cu funcționalități extinse, card business gratuit, ș.;
  • Finanțare nerambursabilă din partea Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova în valoare de la 500 dolari la 2000 dolari SUA în funcție de potențialul afacerii, cifra de afaceri, dar și intenția de a exporta bunuri sau servicii peste hotarele țării.

Andrii Glevatskyi, vicepreședinte maib, diviziunea IMM:

Lansăm acest program într-o perioadă când afacerile trebuie să țină pasul cu tehnologiile și inovațiile din domeniu, iar comerțul electronic e un lucru deja aproape obligatoriu pentru orice antreprenor ce își dorește să fie mai aproape de clientul său.

Companiile au posibilitatea să vândă mai ușor, iar cumpărătorii să achite online în condiții de siguranță, acolo unde le este comod”.

Aliona Stratan, prim-vicepreședintă maib:

„Crearea ecosistemelor, implementarea noilor soluții pentru afaceri e parte din strategia pe termen scurt și mediu a băncii. Suntem dedicați să le oferim clienților noștri soluții bazate pe inovație, aliniate tehnologiilor de ultimă generație din industria plăților cu cardul, a plăților online, soluții de calitate și eficiență din perspectiva costurilor.

Ne bucură faptul că companiile vor putea adera la acest program cu valoare adăugată pentru ei”.

Doina Nistor, directoarea Proiectului Tehnologiile Viitorului în Moldova:

Comerțul electronic aduce avantaje incontestabile oricărei afaceri, iar lansarea vânzărilor online vine cu mai multe provocări pentru antreprenori. Tocmai de aceea în cadrul programului GoEcomm oferim suport continuu companiilor atât prin traininguri, mentorat, furnizori recomandați, cât și cu suport financiar. Istoriile de succes vor fi promovate pentru a inspira orice antreprenor în acest parcurs”.

Serviciul e-commerce de la maib este soluția perfecta pentru afacerile online. În esență, aceasta oferă clienţilor finali o modalitate sigură şi rapidă de plată, cu cardurile Visa, Mastercard și American Express, la orice zi, la orice oră.

Acesta crește volumul vânzărilor, oferind clienților posibilitatea de a plăti online, dar și reduce costurile logistice generate în mod obișnuit de un magazin clasic.

Vezi pe pagina web detaliile programului și cum poți să îți transformi afacerea într-un succes online.

Despre maib:

Cu o cotă de piață de 32,7%, ce include peste 400 de afaceri online conectate, maib gestionează una dintre cele mai vaste rețele de e-commerce din Republica Moldova, fiind lider incontestabil pe segmentul soluțiilor pentru comerț. Banca deservește aproximativ un milion de clienți: persoane fizice, IMM și corporații.

Despre Proiectul Tehnologiile Viitorului:

Proiectul Tehnologiile Viitorului în Moldova, finanțat de USAID, Suedia și Marea Britanie susține dezvoltarea economiei digitale, creative și prietenoase mediului în Moldova. Proiectul, cu un buget de 52,8 mln. USD și o durată de implementare de 5 ani (2021-2026),  promovează, în echipă cu partenerii cheie, inovația și noile tehnologii în următoarele sectoare strategice pentru R. Moldova – tehnologia informațiilor și comunicației (TIC), ingineria, industria ușoară, industriile creative și digital media – pentru a spori competitivitatea și integrarea acestora pe piața globală.

P.

Realitatea Live

25 Feb. 2024, 14:27
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
25 Feb. 2024, 14:27 // Actual //  Lupu Eduard

În raportul său recent, Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW) susține că nu există niciun indiciu că gruparea limitată de trupe rusești desfășurate în Transnistria ar putea întreprinde operațiuni la sol care să reprezinte o amenințare directă pentru Ucraina.

Această concluzie contrazice temerile anterioare că autoritățile transnistrene ar putea sprijini acțiuni hibride rusești cu scopul de a destabiliza Moldova, prin solicitarea unui referendum pentru aderarea la Rusia. ISW consideră că astfel de acțiuni ar reprezenta o amenințare la adresa stabilității politice și sociale a Moldovei, dar nu ar implica un pericol militar pentru Ucraina.

Forțele ucrainene nu au observat nicio activitate militară în Transnistria care să indice o amenințare iminentă la adresa Ucrainei. ISW afirmă că, în ciuda posibilității unui referendum pentru aderarea la Rusia, probabilitatea unui atac terestru rusesc asupra Ucrainei din Transnistria rămâne scăzută.

Analiza ISW sugerează că gruparea transnistreană a armatei ruse nu ar fi capabilă să lanseze o operațiune terestră semnificativă împotriva Ucrainei, chiar dacă ar dori acest lucru.

Anterior, s-a speculat că în cadrul unui congres al deputaților locali de toate nivelurile, programat pentru 28 februarie în Transnistria, ar putea fi solicitată aderarea regiunii la Rusia, sub conducerea președintelui Vladimir Putin. Cu toate acestea, ISW consideră că acest lucru nu ar duce la un conflict militar direct între Rusia și Ucraina prin intermediul Transnistriei.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău