Alexander Picker: Am acceptat să conduc Moldindconbank pentru că e o provocare de a obține realizări importante

29 Mart. 2023, 11:18
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
29 Mart. 2023, 11:18 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

La începutul lunii martie, bancherul austriac Alexander Picker a fost aprobat de Banca Națională a Moldovei în funcția de președinte al Moldindconbank. Noul președinte al Moldindconbank este un expert în planificarea, implementarea și menținerea proceselor de afaceri în domeniile Corporate și Trezorerie, Retail, Credit & Risk Management, IT și Operațiuni. S-a specializat în gestionarea crizelor și a gestionat cu succes fuziuni juridice și operaționale.

Alexander Picker a oferit un interviu pentru portalul NewsMaker.md, în care a explicat de ce a acceptat să vină la conducerea Moldindconbank.

„În sistemul bancar internațional, orice schimbare se face cu pași mici și despre creștere se vorbește în puncte procentuale, nu în procente. Am acceptat să vin în funcția de președinte al Moldindconbank pentru că aici este foarte interesant pentru mine, ca profesionist. În Moldova observ un vast câmp de activitate și posibilități de a face lucruri interesante”, spune bancherul.

Alexander Picher are o experiență de 34 de ani de activitate în bănci din spațiul ex-sovietic, dar și din Europa Centrală și de Est, activând în calitate de manager de top la instituții din Austria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Muntenegru, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Rusia, Polonia, Serbia. De asemenea, deține experiență în sectoarele bancare din Germania şi Italia. Acesta spune că, deși în spațiul ex-sovietic, inclusiv în Moldova, există propriul specific de activitate, este un moment comun pentru toată piața.

„Economia funcționează, oriunde, în baza acelorași reguli. Iar serviciile de calitate și deservirea de calitate sunt momentele pe care întotdeauna le așteaptă clientul. Anume acest moment este inclus printre prioritățile noastre, alături de încredere și dezvoltarea echipei. Clientul trebuie să aibă parte de deservire bună chiar de la intrare în bancă, să vadă că nevoile sale vor fi înțelese și va primi servicii calitative. Am fost învățat că un minim pe care trebuie să îl oferim este zâmbetul. Cu asta începe deservirea și cu asta se încheie”, mai spune Alexander Picher.

Potrivit bancherului, acordând prioritate acestor valori, Moldindconbank își va consolida poziția pe piață. Moldindconbank este una dintre cele mai mari bănci comerciale din Republica Moldova și deține poziții de lider în segmentele carduri, credite imobiliare, rețea de sucursale.

P.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

27 Feb. 2024, 14:17
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
27 Feb. 2024, 14:17 // Actual //  Lupu Eduard

Agenția Proprietății Publice (APP) anunță un concurs pentru ocuparea funcției de director general adjunct. Scopul principal al acestei poziții este implementarea politicii statului în domeniul privatizării și activităților post-privatizare, precum și gestionarea parteneriatelor public-private, concesiunilor și proiectelor investiționale.

Candidații interesați sunt invitați să aplice până la data de 18 martie 2024, ora 17:00. Principalele responsabilități ale directorului general adjunct includ dezvoltarea și implementarea strategiilor de privatizare și de gestionare a proprietății publice, monitorizarea și evaluarea performanței operaționale, precum și coordonarea activităților interne și externe ale agenției.

Condițiile de participare la concurs și formularul de aplicare pot fi găsite pe site-ul oficial al Agenției Proprietății Publice. Candidații sunt încurajați să se familiarizeze cu acestea și să aplice conform instrucțiunilor indicate.

Agenția Proprietății Publice încurajează distribuirea acestui anunț către toate persoanele care ar putea fi interesate și potrivite pentru această poziție. Oportunitatea de a contribui la procesul vital de privatizare și gestionare a proprietății publice este deschisă tuturor celor calificați și dornici să aducă o contribuție semnificativă în acest domeniu.

În prezent, APP administrează 877 de întreprinderi cu capital public, dintre care: 618 – municipale, 178 – de stat și 81 – societăți pe acțiuni. Companiile de stat au datorii de peste 15 miliarde de lei. Astăzi valoarea tuturor activelor acestor întreprinderi este la nivel de 34,9 de miliarde de lei. Întreprinderile, proprietate a statului – 27,2 miliarde de lei, iar cele municipale – 7,7 miliarde de lei. În ultimii zece ani valoarea acestor întreprinderi practic nu s-a schimbat.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău