Alexander Picker: Am acceptat să conduc Moldindconbank pentru că e o provocare de a obține realizări importante

29 Mart. 2023, 11:18
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
29 Mart. 2023, 11:18 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

La începutul lunii martie, bancherul austriac Alexander Picker a fost aprobat de Banca Națională a Moldovei în funcția de președinte al Moldindconbank. Noul președinte al Moldindconbank este un expert în planificarea, implementarea și menținerea proceselor de afaceri în domeniile Corporate și Trezorerie, Retail, Credit & Risk Management, IT și Operațiuni. S-a specializat în gestionarea crizelor și a gestionat cu succes fuziuni juridice și operaționale.

Alexander Picker a oferit un interviu pentru portalul NewsMaker.md, în care a explicat de ce a acceptat să vină la conducerea Moldindconbank.

„În sistemul bancar internațional, orice schimbare se face cu pași mici și despre creștere se vorbește în puncte procentuale, nu în procente. Am acceptat să vin în funcția de președinte al Moldindconbank pentru că aici este foarte interesant pentru mine, ca profesionist. În Moldova observ un vast câmp de activitate și posibilități de a face lucruri interesante”, spune bancherul.

Alexander Picher are o experiență de 34 de ani de activitate în bănci din spațiul ex-sovietic, dar și din Europa Centrală și de Est, activând în calitate de manager de top la instituții din Austria, Bosnia și Herțegovina, Croația, Muntenegru, Kazahstan, Kîrgîzstan, Tadjikistan, Uzbekistan, Rusia, Polonia, Serbia. De asemenea, deține experiență în sectoarele bancare din Germania şi Italia. Acesta spune că, deși în spațiul ex-sovietic, inclusiv în Moldova, există propriul specific de activitate, este un moment comun pentru toată piața.

„Economia funcționează, oriunde, în baza acelorași reguli. Iar serviciile de calitate și deservirea de calitate sunt momentele pe care întotdeauna le așteaptă clientul. Anume acest moment este inclus printre prioritățile noastre, alături de încredere și dezvoltarea echipei. Clientul trebuie să aibă parte de deservire bună chiar de la intrare în bancă, să vadă că nevoile sale vor fi înțelese și va primi servicii calitative. Am fost învățat că un minim pe care trebuie să îl oferim este zâmbetul. Cu asta începe deservirea și cu asta se încheie”, mai spune Alexander Picher.

Potrivit bancherului, acordând prioritate acestor valori, Moldindconbank își va consolida poziția pe piață. Moldindconbank este una dintre cele mai mari bănci comerciale din Republica Moldova și deține poziții de lider în segmentele carduri, credite imobiliare, rețea de sucursale.

P.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

Realitatea Live

29 Mai 2023, 10:37
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
29 Mai 2023, 10:37 // Actual //  Lupu Eduard

Contractul cu MGRES pentru luna iunie a prelungit. Urmează a fi achiziționate circa 303 mii MWh, potrivit comunicatului Energocom.

Această cantitate constituie 95% din consumul necesar al malului drept al râului Nistru. Instituția informează că prețul constituie 66 de dolari pentru un megawat

Restul energiei electrice, în special pentru orele de vârf, va fi achiziționată de pe bursa română OPCOM. Pe data de 24 mai, Ucraina a suspendat exportul de electricitate în țările vecine. De atunci Energocom a înlocuit energia achiziționată de la Ukrhidroenergo cu energia procurată de pe OPCOM.

Luna viitoare compania românească SN Nuclearelectrica SA va continua să aibă lucrări de mentenanță.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău