La ce vă gândiți atunci când vă imaginați restaurantele viitorului? Lux, chelneri roboți sau altceva? Se pare că pandemia de coronavirus v-a schimba total această industrie. Mai mai puțini chelneri și mai mulți roboți, mâncare mai scumpă și un decalaj imens între restaurantele de lux și cele modeste, așa vor arăta restaurantele viitorului.
Automatizarea restaurantelor este în creștere și aduce beneficii tangibile atât pentru proprietari, personal și clienți, scrie Business Insider.
De exemplu, Flippy este un robot de gătit care lucrează la un castel alb din Indiana. Mașina funcționează 23 de ore pe zi își face treaba cu un risc minim de vărsări și accidentări la locul de muncă și îi ajută ceilalți lucrători să fie mai productivi.
McDonald’s testează în prezent software-ul AI pentru comenzi drive-through. Dave & Buster își extinde sistemul de comandă fără contact. Și Cracker Barrel permite acum clienților să plătească mesele cu o aplicație. Starbucks lansează un sistem automatizat de comandă a inventarului la 1.500 de magazine, a anunțat într-un apel recent de venituri.
„Aproape fiecare american vrea să evite slujbele de fast-food”, a declarat Stephen Klein, CEO al companiei de robotică Hyphen, pentru Insider.
Compania a lansat recent automatizarea care poate face 350 de mese într-o singură oră, înlocuind o întreagă echipă de personal makeline. Sistemul are grijă de munca amețitoare, care a fost mult timp retrogradată lucrătorilor cu salariu minim și le permite oamenilor să își desfășoare o muncă mai profitabilă, a spus Klein pentru Insider.
Roboții pot fi programați pentru a face fiecare masă sau băutură exact așa cum este planificat. Această eficiență economisește bani pentru proprietari, stres pentru lucrători și supărare pentru clienți, a spus Klein.
„Singurul lucru pe care baristii și bucătarii îl au în comun este că vor totul perfect”, a spus el. „Vor ca rețeta să fie urmată rând cu rând până la gram … indiferent dacă este vorba de un espresso sau de orice masă”.