Casa Alinei Kabaeva din Elveția a fost scoasă la vânzare pentru 75,5 milioane de dolari

14 Oct. 2022, 11:00
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
14 Oct. 2022, 11:00 // Au Bani //  MD Bani

O casă din Elveția, care ar aparține campioanei olimpice Alina Kabaeva, a fost scoasă la vânzare pentru 75 de milioane de franci elvețieni (aproximativ 75,5 milioane de dolari), scrie centrul de investigații Dosier. Jurnalistul de investigație l-a contactat pe agentul imobiliar care se ocupa de acest obiect. Kabaeva este un manager de top al National Media Group, multe investigații o numesc mama copiilor președintelui rus Vladimir Putin, iar sancțiunile internaționale i-au fost impuse pentru relațiile strânse cu președintele.

Casa este situată în Cologny, una dintre cele mai bogate municipalități din Elveția și din lume. De asemenea, se află pe strada Rampe de Cologny lângă casa care a aparținut prietenului lui Vladimir Putin, Genadie Timcenko. Acest teren face parte dintr-o proprietate numită „Villa Hauterive”. Acum, moșia este împărțită în două părți: una dintre ele aparținea președintelui Elveției Gustave Ador, iar în ultimii ani proprietarii erau imigranți din Arabia Saudită. Cea de-a doua, unde a rămas Kabaeva, potrivit documentelor aparține finanțatorului Pierre Alain Follier și soției sale, Wang Lin, scrie svoboda.org.

Realitatea Live

05 Dec. 2024, 15:37
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Ursu Victor
05 Dec. 2024, 15:37 // Bănci şi Finanţe //  Ursu Victor

Banca Națională a Moldovei (BNM) a decis să mențină rata de bază la nivelul de 3,60% anual, subliniind importanța predictibilității politicii monetare și a menținerii inflației în coridorul țintei pe termen mediu. Totodată, Comitetul executiv al BNM a anunțat reducerea normelor rezervelor obligatorii pentru două perioade consecutive, măsură menită să sprijine economia națională.

Norma rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în lei moldovenești și valută neconvertibilă va scădea cu 2 puncte procentuale, ajungând la 23,0% între 16 decembrie 2024 și 15 ianuarie 2025 și ulterior la 22,0% între 16 ianuarie și 15 februarie 2025. În cazul rezervelor obligatorii din mijloacele atrase în valută liber convertibilă, reducerea va fi de la 36,0% la 34,0% începând cu 16 decembrie 2024 și de la 34,0% la 31,0% între 16 ianuarie și 15 februarie 2025.

Această diminuare a normelor rezervelor obligatorii are ca scop reducerea costurilor de creditare, facilitând accesul la finanțare și influențând pozitiv economia.

BNM a reiterat că va continua să monitorizeze atent situația macroeconomică la nivel intern și extern. În funcție de evoluția inflației, a riscurilor și a incertitudinilor, instituția va interveni cu măsuri suplimentare pentru a asigura stabilitatea prețurilor, obiectivul său fundamental.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Ajun de Boboteaza, la Catedrală
Capitala, în febra sărbătorilor
Capitala, în febra sărbătorilor
Repetiții pentru parada din 27 august
Repetiții pentru parada din 27 august
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Ploaia din 9 august a făcut ravagii în Capitală
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
Recolta de porumb a fost compromisă în proporții de 80%
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală
2 august 2022 – Trafic infernal în Capitală