Ce te oprește? Ai un vis pe care îl amâni mereu? 3 moduri simple prin care îți poți atinge scopurile

21 Mai 2021, 05:00
 // Categoria: Oameni şi Idei // Autor:  MD Bani
21 Mai 2021, 05:00 // Oameni şi Idei //  MD Bani

Fiecare din noi are un vis pe care îl tot „amână”, fie că este vorba de un scop măreț sau mai puțin. Îl tot amâni din cauza că nu ai timp, nu ai suficientă încredere în forțele proprii sau ceilalți nu te susțin. Iată câteva metode care te vor ajuta să-ți realizezi în sfârșit scopurile.

1. Stabilește clar ceea ce vrei să obții

Deși emoțiile pozitive pot fi componente benefice în urmărirea obiectivelor, nu depindeți de ele pentru o imagine constantă și clară. Uneori mint. Pentru această călătorie, claritatea vă va proteja determinarea.

Gândește-te la obiectivele tale. Fă-ți timp și descoperă-ți întreaga gamă de așteptări.

Ce anume vrei să faci? Spune-l clar. Este realist și realizabil? Care sunt obstacolele? Cum te-ar bloca aceste obstacole de la obiectivul tău și ce va trebui să faci pentru a depăși acest lucru? De ce sprijin vei avea nevoie?

De ce va conta realizarea acestui obiectiv? Care este motivația ta? De ce vrei să o faci? Ce impact va avea asupra vieții tale? Ce se va întâmpla dacă nu o faci? Cum arată succesul? Eșec?

O înțelegere vie a obiectivului tău te va ajuta să creezi o certitudine calmă, atât pentru a te iniția, cât și pentru a te menține.

2. Aurul este în detalii

Logistica stabilirii obiectivelor a fost discutată de ani de zile. Știm cu toții elementele de bază: scrieți obiectivele, alegeți o dată exactă pentru finalizare și postați-le peste tot. Dar temerile pândite sau chiar distragerea atenției tind să intimideze aceste eforturi, uneori scuturându-ne. Pentru a evita contracarările, concentrați-vă mai mult pe detalii utile. Faceți un plan viabil. Fii dispus să fii responsabil pentru acest plan.

Începw cu finalul în minte și lucrați înapoi. Stabiliți ce sarcini pe care vă puteți concentra în mod special și care au cel mai mult sens. Aflați ce trebuie să faceți și când ar trebui să o faceți.

Creați obiective mai mici. Stabiliți repere clare și obișnuite, apoi opriți-vă pe parcurs și uitați-vă la ceea ce ați realizat. Sărbătorește acele victorii!

3. Nu renunțați atunci când vă împotmoliți

Este o muncă grea să ne menținem mintea într-o zonă de creștere atunci când ne încurcăm și încep să zboare nesiguranțe și îndoieli. Dar obiectivele pe care le realizăm în cele din urmă vin adesea atât prin muncă grea, cât și prin eșec.

Creșteți prin acele eșecuri. Acceptă ceea ce s-a întâmplat și disecați orice poate fi extras din el. Ce a mers bine? Ce nu? Ce trebuie făcut în mod diferit?

 

Realitatea Live

07 Sept. 2024, 10:25
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
07 Sept. 2024, 10:25 // Actual //  Lupu Eduard

Prețurile europene la gazele naturale și-au extins câștigurile pe măsură ce din Egipt au apărut semne ale unei concurențe mai intense pentru combustibil, relatează BNN Bloomberg.

Contractele futures de referință au crescut cu până la 4% vineri, după ce sesiunea precedentă a stopat o scădere de trei zile. Egiptul dorește să cumpere 20 de încărcături de gaze naturale lichefiate începând cu luna octombrie, fiind pentru prima dată în ultimii ani când va solicita importuri în perioada premergătoare iernii.

Acest lucru i-a făcut pe comercianți să se îngrijoreze cu privire la echilibrul pieței din Europa, deoarece o creștere a cererii în altă parte ar putea duce la sosirea unei cantități mai mici de combustibil pe țărmurile sale. Deși regiunea este în prezent bine aprovizionată, ea se bazează pe fluxuri continue din întreaga lume după ce Rusia și-a redus livrările prin conducte în 2022.

„Prețurile gazelor din Europa pentru iarnă vor evolua în funcție de creșterea cererii”, a scris Florence Schmit, strateg energetic european la Rabobank, într-o notă din această săptămână. „O iarnă mai rece decât se aștepta în Europa poate adăuga, de asemenea, mai multă presiune ascendentă”.

Pentru Egipt, cumpărarea de încărcături de GNL în această toamnă și iarnă reprezintă o modalitate de a deveni un potențial importator net de gaze. Scăderea rapidă a producției de gaze și o vară neobișnuit de caldă au determinat țara să își crească importurile de GNL în acest an la cel mai ridicat nivel din 2018.

Piața urmărește îndeaproape ultimele evoluții privind încetarea acordului de tranzit dintre Ucraina și Rusia și impactul pe care acesta îl va avea asupra aprovizionării regiunii începând cu luna ianuarie. Președintele Azerbaidjanului, Ilham Aliyev, a declarat vineri că a fost contactat de Moscova și Kiev pentru a facilita tranzitul de gaze prin Ucraina către Europa.

Separat, săptămâna viitoare, temperaturile vor scădea în unele părți din nord-vestul continentului, ceea ce ar putea stimula cererea.

Contractele futures olandeze pe o lună, referința europeană în materie de gaze, au crescut cu 3,3% până la 37,40 euro pe megawatt-oră la ora 12:32 p.m. la Amsterdam.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău