Cele 2 lucruri pe care Warren Buffett le numește „cea mai bună protecție împotriva inflației”

19 Iul. 2021, 13:42
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
19 Iul. 2021, 13:42 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Prețurile de consum au ajuns la cea mai înaltă rată din ultimii zece ani, provocând temerile că inflația ar putea face ravagii asupra economiei. Acest lucru i-a făcut pe oamenii din întreaga lume să se gândească ce înseamnă acest lucru pentru ei.

În 2009, la sfârșitul Marii Recesiuni, Oracolul din Omaha a declarat la reuniunea anuală a acționarilor Berkshire Hathaway că cele mai bune lucruri pe care le poate face o persoană pentru a se proteja împotriva inflației sunt să-și îmbunătățească abilitățile și să lucreze pentru a fi în TOP.

„Dacă ești cel mai bun profesor, dacă ești cel mai bun chirurg, dacă ești cel mai bun avocat, vei primi partea ta din plăcinta economică națională, indiferent de valoarea oricărei monede ar fi”, atunci A spus o persoană în vârstă de 78 de ani.

În cele din urmă, „cel mai bun lucru de făcut este să investești în tine”, spune Buffett.

Următoarea cea mai bună cale de acțiune pentru a proteja împotriva inflației, spune Buffett, este deținerea unei părți a „unei afaceri minunate”. Asta pentru că, indiferent de ce se întâmplă cu valoarea monedei, produsul companiei va fi în continuare la cerere.

Există o „acoperire mai bună” împotriva creșterii inflației – și nu este aur, spune managerul fondului

El folosește una dintre investițiile sale ca exemplu: „Dacă dețineți compania Coca-Cola, veți obține o anumită porțiune a muncii oamenilor peste 20 de ani și peste 50 de ani pentru produsul dvs. și nu face nicio diferență ce s-a întâmplat cu nivelul prețurilor ”, pentru că oamenii vor plăti în continuare pentru produsele care le plac.

Dar, mai degrabă decât să alegeți o singură companie în care să investiți, luați în considerare investițiile în fonduri cu indice cu cost redus, care sunt mult mai puțin riscante. Buffett a recomandat mult timp ca investitorii să-și pună banii în aceste fonduri, care dețin fiecare acțiune dintr-un indice, făcându-i să se diversifice automat. S&P 500, de exemplu, include companii de renume precum Apple, Coca-Cola și Google.

Realitatea Live

26 Ian. 2022, 23:20
 // Categoria: Actual // Autor:  Lupu Eduard
26 Ian. 2022, 23:20 // Actual //  Lupu Eduard

Aşa numiţii crypto-infractori au spălat în 2021 circa 8,6 miliarde de dolari în criptomonede, un avans de 30% prin comparaţie cu anul precedent, arată noi date publicate de Chainalysis, citate de Yahoo Finance.

În total, criptomonedele furate din 2017 până la finalul anului trecut valorează peste 33 de miliarde de dolari, majoritatea sumei fiind trimisă de-a lungul timpului către exchange-uri centralizate.

Cea mai mare diferenţă între spălarea banilor fiat şi spălarea criptomonedelor este că, având în vedere transparenţa inerentă a blockchain-ului, putem monitoriza mai uşor felul în care infractorii mută criptomonede între portofele şi servicii crypto, în încercarea de a-şi converti fondurile în cash.”

Raportul arată că finanţele descentralizate (DeFi) au început să joace un rol mult mai mare în spălarea criptomonedelor, în vreme ce 17% din fondurile trimise de pe portofele ilicite s-au îndreptat către protocoale descentralizate, de la doar 2% în 2020.

Totodată, Chainalysis subliniază diferenţa între furt şi escrocherie. Adresele asociate cu acte de furt au trimis sub jumătate din fondurile sustrase către platforme de tip DeFi – peste 750 de milioane de dolari în criptomonede.

De exemplu, „armata” de hackeri a Coreei de Nord, responsabilă de furarea a 400 de milioane de dolari în crypto, a folosit protocoale DeFi pentru a spăla banii.
Pe de altă parte, escrocii trimit majoritatea fondurilor către adrese din exchange-uri centralizate.

Cercetarea realizată de Chainalysis a luat în calcul cantitatea de criptomonede trimise de pe adrese ilicite către adrese găzduite de servicii.

„Dacă nu există niciun mod prin care să accesezi fondurile, nu există de la bun început nicio motivaţie să comiţi infracţiuni cu criptomonede – de aceea, spălatul de bani se afla la baza tuturor altor infracţiuni cu criptomonede”, reiese din textul redactat de Chainalysis.

Totuşi, banii spălaţi au reprezentat doar 0,05% din volumul total de tranzacţii din 2021. Prin comparaţie, anul trecut au fost spălaţi între 800 de miliarde şi 2.000 de miliarde de dolari în aşa-zişii bani fiat, emişi de băncile centrale.

 
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Atmosferă de poveste la Târgul de Crăciun din Chișinău
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Construcția drumului de ocolire a satului Bahmut din raionul Călărași este în toi
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Expoziția sculptorului Virgil Scripcaru, la Chișinău
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Covor moldovenesc, „așternut” pe aleea Grigore Vieru din Capitală
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Târgul de cariere Chișinău 2021: Hai că variante există
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău
Expoziţia Internaţională World Press Photo, la Chișinău