Cifrele care arată că Dogecoin va îngropa Bitcoin. E doar o chestiune de timp

02 Iul. 2021, 11:27
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  Dumitrita Culiuc
02 Iul. 2021, 11:27 // Bănci şi Finanţe //  Dumitrita Culiuc

Atunci când vorbim despre criptomonede, tuturor ne vine în minte un singur gând: Bitcoin. Totuși, în timp ce ne lăsăm captivați de cea mai populară criptomonedă din lume, alte monede digitale prind avânt și recuperează teren. Una dintre ele este Dogecoin, scrie playtech.ro.

Robinhood, compania care a contribuit considerabil la popularizarea tranzacționării acțiunilor în ultimii ani, a înregistrat o creștere atât de mare a tranzacțiilor Dogecoin în acest an încât a inclus un risc specific în prospectul IPO legat de criptomonedă.

Compania a declarat joi că Dogecoin a reprezentat 34% din veniturile sale bazate pe tranzacții în criptomonede, conform analizei datelor financiare aferente primului trimestru din acest an.

Veniturile derivate din Dogecoin au reprezentat 6% din veniturile totale ale companiei în perioada respectivă, în timp ce cripto-ul a reprezentat 17%. Aplicația de tranzacționare oferă șapte monede digitale diferite, inclusiv Bitcoin, Ethereum și Litecoin.

Acest lucru reprezintă cu adevărat o surpriză. De ce? Pentru că, paradoxal, toții ochii sunt ațintiți spre Bitcoin – regina criptomonedelor. Iată că, din spate, vin și alte active criptografice despre care unii investitori cred că vor detrona regina.

De ce a crescut Dogecoin?

E important, totuși, să menționăm faptul că mesajele de pe rețelele sociale ale lui Musk din ultimul an au avut o influență excesivă asupra prețurilor Dogecoin-ului și Bitcoin-ului. Acest lucru sugerează că, oricât de multe cunoștințe ar deține investitorii, adevărul este că nimeni nu poate prezice, cu adevărat, cum va evolua această piață a activelor digitale, care momentan este caracterizată de o volatilitate extremă.

O mare parte din această creștere a Dogecoin a coincis cu un val de tweet-uri despre Dogecoin, de la CEO-ul Tesla Elon Musk , care joi a scris pe Twitter „Eliberează Doge!”

Robinhood a spus că afacerea sa ar putea fi afectată „dacă piețele pentru Dogecoin se deteriorează sau dacă prețul monedei digitale scade”.

Pănă acum, cifrele arată bine. În general, activele criptografice de pe platformă au crescut în primul trimestru, de la 480,7 milioane la 11,6 miliarde de dolari. Veniturile totale au crescut cu 309% în această perioadă la 522 milioane dolari, de la 128 milioane dolari cu un an mai devreme.

 

Realitatea Live

02 Aug. 2021, 14:24
 // Categoria: Actual // Autor:  Otilia Cotruța
02 Aug. 2021, 14:24 // Actual //  Otilia Cotruța

Anatolie Lichii, director general interimar al „Apă-Canal Chișinău” SA, a dat  asigurări că, pe timp de caniculă, în capitală nu va apărea miros neplăcut de la stația de epurare a apelor reziduale. „Administrația „Apă-Canal Chișinău” SA monitorizează zilnic procesul tehnologic, instalațiie sunt pregătite și pentru activitate în condiții de temperaturi ridicate ale aerului. Depunem maxim efort ca să nu fie miros după zona de protecție de 500 de metri”, a spus Anatolie Lichii astăzi, 2 august, la ședința operativă a serviciilor municipale.

Potrivit responsabilului de la ACC, stația de epurare a apelor reziduale funcționează în regim normal, iar instalațiile tehnologice funcționează conform cerințelor tehnice. Debitul zilnic la stația de epurare constituie 140 de mii de metri cubi și deversările în râul Bâc sunt conform actelor normative în vigoare.

În ceea ce privește reconstrucția stației de epurare în șantier, în perioada 26-30 iulie la aceste lucrări au fost antrenați circa 50 de muncitori. La momentul actual contiunuă lucrările la clădirea de admisie și la clădirea de pretratare și evacuare a nămolului în exces. Permanent în șantier este monitorizată calitatea lucrărilor, a specificat Anatolie Lichii.

În săptămâna trecută, ACC a efectuat 33 de controale, dintre care 8 – inopinate și 25 – ordinare. În prezent probele de apă prelevate sunt cercetate în laborator. În funcție de rezultatele testelor, agenților economici le vor fi înaintate prescripții.

Mâine, 3 august, la „Apă-Canal Chișinău” SA va avea loc o ședință, la care va fi discutat mersul lucrărilor de reconstrucție la stația de epurare a apelor reziduale. Proiectul se realizează din bani oferiți de Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Banca Europeană de Investiții.

 
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Lucrările de amenajare a scuarului în memoria victimelor catastrofei de la Cernobîl, finalizate
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
Ultima super lună din 2021 – luna plină “căpșună”
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
India folosește drone pentru livrarea vaccinului anti-Covid
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Expoziția “De la portul popular la îmbrăcămintea modernă”, în Parcul Catedralei
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Festivalul umbrelelor, în parcul “Alunelul” din sectorul Buiucani
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală
Expoziție foto dedicată cadrelor medicale, în Capitală