Cofondatorul Google, care nu mai apare în public de un an, și-ar fi cumpărat o insulă pentru a „evada din pandemie”

23 Iul. 2021, 09:27
 // Categoria: Au Bani // Autor:  MD Bani
23 Iul. 2021, 09:27 // Au Bani //  MD Bani

La începutul acestui an, în Fiji au început să circule zvonuri potrivit cărora Page ar fi cumpărat cel puțin o insulă din arhipelagul Mamanuca din această țară, scrie Aleph News cu referire la Business Insider.

Pe 19 iunie, atunci când Fiji se confrunta cu al doilea val de cazuri de coronavirus, Fijian Broadcasting Company News a publicat un reportaj conform căruia Larry Page, cofondatorul Google, a donat materiale COVID-19 cu avionul său privat.

Câteva zile mai târziu, această știre a dispărut. Oficialii din sistemul sanitar din Fiji au cerut televiziunii să retragă materialul.

Conform reportajului, materialele sanitare (măști chirurgicale, halate, mănuși) au fost trimise cu un avion privat, care a zburat din Hawaii către Aeroportul Internațional Nadi din Fiji.

O fotografie a aeronavei, realizată cu puțin timp înainte de publicarea reportajului, a fost postată pe rețelele de socializare. Insider a verificat numărul de înmatriculare într-o bază de date a Comisiei Federale de Comunicații, care a arătat că este licențiat pentru Blue City Holdings. Blue City Holdings gestionează o flotă pentru Page, cofondatorul Google, Sergey Brin, și fostul director executiv Eric Schmidt.

Un articol despre Page este rar în aceste zile. Locul în care se află și activitățile sale au fost în mare parte un mister, deși menține o influență considerabilă asupra uneia dintre cele mai puternice companii de tehnologie din lume.

În timp ce Mark Zuckerberg, de la Facebook, Jeff Bezos, de la Amazon, și Tim Cook, de la Apple, au fost chestionați în cadrul audierilor din Congres, Page a evitat examinarea publică de când el și Brin s-au retras de la Google și de la compania mamă Alphabet la sfârșitul anului 2019.

Fiji a fost mult timp un refugiu popular pentru cei bogați și celebri

Prințul Harry și Meghan Markle au fost văzuți acolo, iar Mel Gibson deține insula Mago din Fiji.

Mulți oameni cu averi foarte generoase au mers în Fiji în perioada pandemiei”, a declarat Michael Lewis, directorul unei comunități private de dezvoltare de acolo.

Locația este, astfel, ideală pentru Larry page, care pur și simplu a dispărut din atenția publicului din momentul în care s-a retras de la Google. Totuși, Larry Page ar mai vorbi cu Sundar Pichai.

„Există numeroase persoane cu averi mari care au folosit Fiji ca un loc pentru a se retrage în pandemie”, a declarat Michael Lewis, directorul unei comunități private numită Vunabaka.

La începutul acestui an, în Fiji au început să circule zvonuri potrivit cărora Page ar fi cumpărat cel puțin o insulă din arhipelagul Mamanuca din această țară. Consiliul de turism și departamentul de proprietate funciară din Fiji au refuzat mai multe solicitări ale Insider pentru informații privind proprietatea insulelor, invocând dreptul la intimitate al proprietarilor.

Restricțiile de călătorie COVID-19 au afectat economia Fiji, astfel că guvernul a relaxat unele reguli de acces pentru persoanele bogate pentru a încerca să atragă mai multe cheltuieli și investiții.

Surse Business Insider: „Larry Page a fost văzut pe o insulă din Fiji. Era împreună cu soția sa”

„Superiahturile sunt primite cu brațele deschise. Procedurile de acces sunt mult mai ușoare. În schimb, pentru bărcile cu vele nu este atât de facil”, a spus marinarul Lorenzo Cipriani într-o postare de blog publicată pe 4 august 2020.

„Guvernul promovează o companie de întâmpinare pentru cei care sunt foarte bogați și au bani de cheltuit. Așa că așteaptă sosirea a sute de iahturi de lux”, a adăugat acesta în postarea sa de pe blog.

„De exemplu, unul dintre bogați este Larry Page, confondatorul Google, care a cumpărat insula Namotu. A ajuns acolo cu un avion privat și a petrecut trei luni împreună cu angajații săi”, a mai spus Cipriani.

„Cât timp sunt aici, unii dintre furnizorii locali vor lucra exclusiv pentru ei, evadații din pandemie care au aterizat în paradis”, a mai scris marinarul Cipriani.

Larry Page a fost văzut împreună cu soția sa, Lucinda Southworth, făcând surf pe unele dintre insule, a spus una dintre sursele Insider.

Realitatea Live

05 Iul. 2025, 09:05
 // Categoria: Bani și Afaceri // Autor:  Ursu Victor
05 Iul. 2025, 09:05 // Bani și Afaceri //  Ursu Victor

Premier Energy și FEE Nord au depus la Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică cereri oficiale de reducere a tarifelor reglementate, invocând scăderea costurilor de achiziție pentru perioada iunie-decembrie 2025.

FEE Nord (operatorul de stat care deservește raioanele din nord) propune micșorări de aproape 10 % pentru consumatorii racordați la joasă tensiune și până la 14,7 % la intrarea în rețeaua de transport. Concret, prețul solicitat la punctele de intrare în rețelele de transport este de 264 bani/kWh, față de 310 bani/kWh în prezent; la ieșirea din transport – 289 bani/kWh (-13,5 %); pentru consumatorii de medie tensiune – 318 bani/kWh (-12,6 %); iar pentru cei de joasă tensiune – 422 bani/kWh (-9,8 %).

Premier Energy, care alimentează centrul, sudul și municipiul Chișinău, solicită reduceri mai temperate, de circa 4-6 %. Noile tarife propuse sunt: 285 bani/kWh la intrarea în rețelele de transport (-5,6 %), 309,54 bani/kWh la ieșire (-5,0 %), 312,49 bani/kWh pentru consumatorii de înaltă tensiune (-5,0 %), 333,83 bani/kWh pentru medie tensiune (-4,9 %) și 393,76 bani/kWh pentru joasă tensiune (-4,0 %). Prețul mediu al serviciului universal ar scădea astfel la 374,45 bani/kWh, cu 8,7 % sub nivelul actual de 4,10 lei/kWh (410 bani).

Premier Energy contestă premisele de preț transmise de furnizorul central Energocom, susținând că valorile estimate pentru energia de pe bursa OPCOM ar fi „subestimate”, mai ales pentru lunile de vârf ale anului, și cere ANRE să ia în calcul calculele proprii, bazate pe un curs de 19,90 MDL/EUR și pe o majorare de 22 % a cotațiilor bursiere.

În prezent, tariful la  energia elecctrică este de 4,10 lei/kWh pentru curentul furnizat de Premier Energy, dar cu o compensație aplicată, consumatorii plătesc efectiv 2,34 lei/kWh până la finalul anului. 4,68 lei/kWh achită consumatorii pentru energia furnizată de FEE Nord (în nordul țării), tarif compensat la 2,84 lei/kWh.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO