Creditele agro de la Moldindconbank – finanțare avantajoasă pentru agricultură de succes

13 Apr. 2022, 15:29
 // Categoria: Bănci şi Finanţe // Autor:  MD Bani
13 Apr. 2022, 15:29 // Bănci şi Finanţe //  MD Bani

Primăvara este o perioadă fierbinte pentru agricultori, când fiecare zi contează și orice ajutor este vital pentru a pune bazele viitoarei recolte. Moldindconbank este un partener de încredere pentru cei care lucrează pământul și le oferă suport real, prin finanțări avantajoase în agricultură.

Fie că ai nevoie de resurse financiare pentru carburanți, materii prime, fertilizanți și substanțe de protecție a plantelor, să plătești munca zilierilor sau să investești în echipament performant, Moldindconbank îți acordă suportul necesar.

Creditul Express Agro este soluția potrivită pentru antreprenori. Moldindconbank este gata să acopere până la 100% din necesitățile curente ale afacerii, pe un termen de 18 luni. Partenerii noștri pot beneficia și de o perioadă de grație atât la dobândă, cât și la credit.

Iar dacă îți dorești un tractor nou, cu un consum de carburanți mai mic și mai eficient în câmp sau ai nevoie de orice alt echipament și tehnică agricolă, creditul „SMART AgroTehnica” acoperă până la 80% din valoarea bunului achiziționat.

Și pentru că prețuim timpul clienților noștri, asigurăm aprobarea rapidă, cu un set minim de documente, rate avantajoase și zero comision pentru rambursare anticipată. Vino în oricare dintre cele peste 70 de sucursale Moldindconbank din toată țara și obține finanțarea avantajoasă pentru afacerea ta agricolă!

Oferim până la 1 milion de lei fără gaj și până la 2 milioane de lei cu gajul recoltei viitoare. Creditele pentru agricultură de la Moldindconbank sunt o contribuție reală pentru eficiență maximă.

Moldindconbank – mereu alături!

P.

Realitatea Live

20 Mai 2025, 14:42
 // Categoria: Actual // Autor:  Ursu Victor
20 Mai 2025, 14:42 // Actual //  Ursu Victor

Importurile de hidrocarburi rusești de către China au înregistrat în aprilie 2025 un declin semnificativ, potrivit datelor oficiale ale administrației vamale chineze. Comparativ cu aceeași lună din anul trecut, importurile de cărbune și petrol din Rusia au scăzut cu aproximativ 13%, reflectând o tendință îngrijorătoare pentru economia rusă, deja afectată de pierderea piețelor europene.

Importurile de cărbune din Rusia au scăzut cu 13%, ajungând la 7,397 milioane de tone. În perioada ianuarie–aprilie 2025, volumul total importat a crescut marginal, cu doar 2% față de aceeași perioadă din 2024. Sectorul minier rusesc resimte presiunea acută a pierderii accesului la piețele occidentale și a dependenței crescute de piața chineză, care a impus taxe vamale pe cărbunele rusesc începând cu 2024, notează Reuters.

Potrivit Ministerului rus al Energiei, anul trecut, jumătate dintre companiile miniere de cărbune au înregistrat pierderi, iar firmele responsabile de circa 9% din producția totală se află în prag de faliment. Guvernul rus încearcă să salveze sectorul prin reduceri la transportul feroviar și garanții pentru export, dar eficiența acestor măsuri este pusă sub semnul întrebării, mai ales în contextul scăderii generale a cererii chineze de cărbune, care a fost în aprilie cu 16% mai mică față de anul precedent.

În paralel, importurile chineze de petrol din Rusia au scăzut cu 12,9% în aprilie, atingând 8,07 milioane de tone (circa 1,96 milioane de barili pe zi). Față de martie, scăderea a fost de 5,8%. Spre deosebire de cărbune, Beijingul a compensat această reducere prin majorarea importurilor din alte țări, totalul achizițiilor ajungând la 48,06 milioane de tone, cu 7,5% mai mult decât în aprilie 2024.

Scăderea achizițiilor s-a produs în ciuda reducerii prețului petrolului rusesc, care a atins în aprilie o medie de 55,64 dolari/baril, conform Agenției Internaționale pentru Energie. Motivele pentru care China a limitat cumpărăturile nu sunt clare, dar tensiunile geopolitice joacă un rol tot mai mare.

Primăvara aceasta, congresmeni americani din ambele partide au propus un proiect de lege care prevede introducerea unor tarife de 500% pentru toate statele care cumpără petrol rusesc, ca formă de presiune asupra Moscovei în contextul războiului din Ucraina. Senatorul Lindsey Graham și liderul republican din Senat, John Thune, au anunțat că proiectul este pregătit pentru implementare dacă administrația americană decide să adopte sancțiuni mai dure.

Totuși, Donald Trump, în urma unei recente convorbiri telefonice cu Vladimir Putin, a dat de înțeles că nu intenționează să înăsprească presiunea economică asupra Rusiei, ceea ce lasă deschisă o fereastră de incertitudine pentru evoluția relațiilor comerciale dintre Moscova și partenerii săi strategici.

Pentru mai multe știri urmărește-ne pe TELEGRAM!

 
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | FOOD&DRINKS ŞI HORECA EXPO, DESCHISE LA MOLDEXPO
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | OFICIALII AU DEPUS FLORI DE 9 MAI LA MEMORIALUL „ETERNITATE”
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | PROTEST ÎMPOTRIVA RĂZBOIULUI ȘI A SUSŢINERII PENTRU LIBERTATEA PRESEI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | RESTAURANT CUPRINS DE FLĂCĂRI
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | MILITARII MOLDOVENI, DETAȘAȚI ÎN KOSOVO, AU REVENIT ACASĂ
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO
NO COMMENT | CARABINIERII MOLDOVENI PLEACĂ ÎN KOSOVO